Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Съвет при покупка на impreza diesel 2009 
Автор Съобщение

Постове: 4
Автомобил: subaru impreza 2.0D, opel astra gtc
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте фенове на марката SUBARU, знам че темата която повдигам не е нова за този форум, но ви моля за съвет.Харесал съм една импреза дизел 2009 от представителството на марката в Пловдив и искам да събера малко мнения от субараджии за марката и моделът, по-скоро за дизела конкретно, защото имам нулев опит с марката SUBARU.Четох темата за проблемите с коляновият вал, но исках да разбера дали може да има и други евентуални такива.Знам че колите откъм здравина и пътно поведение са страхотни, но не знам до колко са скъпи консумативите и като цяло разходите по подръжката на моделът.Честно казано колата е за баща ми, харесал си е един форд фокус 2011 на малко км,по-евтин е с около 6000 лв и подръжката му ще е по-евтина, но аз искам да го разубедя и да го насочка към импрезата, защото субарото си е субаро и с яснта идея, че ще му коства повече, но импрезата си е просто друго ниво :). Благодаря ви предварително и леко и безаварийно! ;)

Съб Окт 05, 2013 3:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За 2009 г Импреза си пак в рисковата група на дефектните колянови валове. Искай гаранция от сервиза за такова събитие в бъдеще. Други дефекти няма . Консумативите са като на всеки дизел.

Съб Окт 05, 2013 6:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колата е на 37000 км,но е с изтекла вече гаранция и макар че се продава от официалният представител, се съмнявам че има възможност за удължаване на гаранцията...

Съб Окт 05, 2013 6:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей courage 86 :hello:
Виждам,че имаш голямо желание да караш от време на време impreza diezel и искаш да навиеш баща си за съответната покупката :D
Аз имам такава кола и можеш да питаш за всичко което те интересува.
За 2години и половина съм навъртял 92000км без никакви проблеми.Колата върви много и харчи малко,но със западна нафта. В България трябва да зареждаш само скъпите горива от ОМВ или ШЕЛ за да не ти светне лампата на катализатора.
За мен единствения недостатък в тази кола са неудобните седалки.Багажника също не е впечатляващ.
Проблема с валовете е широко разпространен единствено в България,но това е така защото НЯМА ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА СУБАРУ.Има само фирми които продават автомобили.
Това е възможно най-кратката ми оценка за колата.
Кой какво ще си купи е въпрос на личен избор.

Съб Окт 05, 2013 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Импрезата която гледам е в отлично състояние( все пак е на 37000 км), нещото което доста ме притеснява особенно като препрочетох темата е проблемът с коляновият вал на моделите от точно тези години 08,09-та.Вярно че ако да речем от 300 продадения бройки процентът е доста малък, но все пак евнтуален такъв проблем си е сриозна работа...Затова се чудя дали да не насоча търсенето към някой бензинов екземпляр, но почти всички са на повече от 120 000км, ако това е проблем де :)

Нед Окт 06, 2013 10:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
courage86 написа:
Импрезата която гледам е в отлично състояние( все пак е на 37000 км), нещото което доста ме притеснява особенно като препрочетох темата е проблемът с коляновият вал на моделите от точно тези години 08,09-та.Вярно че ако да речем от 300 продадения бройки процентът е доста малък, но все пак евнтуален такъв проблем си е сриозна работа...Затова се чудя дали да не насоча търсенето към някой бензинов екземпляр, но почти всички са на повече от 120 000км, ако това е проблем де :)

Счупи ги в цената заради този проблем ! Дизела си заслужава , повярвай ми! Карай само с Red Line масла и според мен такъв проблем според мен няма да има!

Нед Окт 06, 2013 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ето я и нея най-накрая :)))
Прикачени файлове:
impreza.jpg
impreza.jpg [ 135.35 KiB | Прегледано 1130 пъти ]

Сега само стискайте палци да не съм от 'късметлиите' с партидата с валовете :)

Пон Окт 21, 2013 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито :good:
Със здраве да я караш и в сервиз да влизаш само за обслужване.

Пон Окт 21, 2013 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Малее каква лимка!!! Със здраве да си я карате. Вала не го мисли!

Пон Окт 21, 2013 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема