|
|
Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru
|
Страница 1 от 1
|
|
Изтропване при гасене на двигател
| Автор |
Съобщение |
|
bozhankov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2011 6:28 pm Постове: 205 Местоположение: Gorna Oriahovitsa
Автомобил: Legacy diesel
Рейтинг: 59 
|
|
Привет колеги,
Имам неприятен проблем и в сервиза за сега не виждат причините. Ще ходя в СМТ, примерно, когато имам път.
Когато загася двигателя се чува чукане/изтропване в момента на самото гасене. Смених маховика без никакъв резултат.
Не го прави всеки път. Подозирам, че наклона на терена при гасене дори има отношение.
След смяната на маховика дори при ниски обороти на място усещам пак почукване, каквото нямаше преди смяната на маховика.
Някои има ли идея какво по дяволите може да е това?
Поздрави,
Явор
|
|
|
|
| Пон Ное 02, 2015 9:06 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Пон Ное 02, 2015 10:57 am |
|
|
|
bozhankov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2011 6:28 pm Постове: 205 Местоположение: Gorna Oriahovitsa
|
|
Веригата по книжка не се сменя. Ще имам предвид съвета и ще помоля да ги проверят също. Не съм го правил.
|
|
|
|
| Пон Ное 02, 2015 11:09 am |
|
|
|
1040
|
|
Обтегача е с маслото от мотора в тази връзка да попитам състоянието на маслото, какво е като вискозитет и от скоро ли го прави това почукване?
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Пон Ное 02, 2015 1:11 pm |
|
|
|
bozhankov
|
|
Здравей,
Маслото е 5/30, Кастрол, Едж, този вискозитет препоръчва производителя и карам с него от 4 години. Прави го от много време, като оценката в началото беше, че е маховик, но изтропването при гасене беше по-леко и не толкова често. Понеже беше леко, реших да изчакам. Сега подмених маховика но съвсем не е бил той проблема. Спазвам стриктно интервалите за смяна на всичко.
Прави го от 50-60 хиляди километра, но сега е сериозно. Не зная защо след смяната на маховика усещам вибрации в купето на празен ход на място, преди смяната нямаше такова нещо. Това си е свързано със същия проблем, навярно.
Благодаря за мненията.
|
|
|
|
| Пон Ное 02, 2015 1:34 pm |
|
|
|
takinardi
Регистриран на: Пет Апр 03, 2015 9:41 am Постове: 155 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Honda
Рейтинг: 89 
|
bozhankov написа: Веригата по книжка не се сменя. Ще имам предвид съвета и ще помоля да ги проверят също. Не съм го правил. Доколкото знам на 200к се сменят веригите, обтегачи, успокоители и т.н целият комплект.
|
|
|
|
| Чет Ное 05, 2015 9:40 am |
|
|
|
bozhankov
|
|
За дизела по книга се проверяват само. Оставих я на сервиз. Тампони на двигател е диагнозата. Ще пиша, като мине подмяната.
Ще обърна внимание на това, което ми казвате обаче, благодаря ви.
|
|
|
|
| Чет Ное 05, 2015 1:30 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|