Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Subaru diesel 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
Ако някой има преки впечатления или инфо за дизеловия боксер на субару би ли я споделил...
Благодаря ви!

Сря Мар 18, 2009 1:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
http://subaru.bg/forum/viewtopic.php?t=2065

Сря Мар 18, 2009 3:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Мерси за линк-а. Аз имах предвид дали някои има впечетления от дизела в комбинация с Легаси... :roll:

Сря Мар 18, 2009 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Разликите са в кутиите. Нали не мислиш, че за всеки модел има отделен дизел...

Сря Мар 18, 2009 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
:) Нека задам въпроса така, някой с дизелово Легаси може ли да сподели впечатленията си от тази кола конкретно, или аз ще съм първия който евентуално ще я подкара...? :lol:

Чет Мар 19, 2009 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Няма такъв...дори Аутбек не знам да има.

Чет Мар 19, 2009 1:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей колега!
Разгледай подфорума за Форестър, там има доста мнения конкретно за боксер дизела, ако имаш допълнителни въпроси за двигателя питай смело. Има доста колеги с такива мотори и аз включително, само където ние сме с 6-степенни скоростни кутии. :D За Легаси дизел иди на тест-драйв, така най-добре ше усетиш автомобила и ще добиеш по-голяма представа за него. Дано сме ти полезни с нещо и да си закупиш Легаси, искрено ти го пожелавам.
Поздрави!

Чет Мар 19, 2009 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
wizzow написа:
:) Нека задам въпроса така, някой с дизелово Легаси може ли да сподели впечатленията си от тази кола конкретно, или аз ще съм първия който евентуално ще я подкара...? :lol:

Във Субару - Варна имат Легаси или Аутбек дизел, можеш да звъннеш и да питаш.

Чет Мар 19, 2009 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
wizzow написа:

Здравей Колега,
Карах Легасито, дизел седан. Изреждам впечатления, сравнявайки го с Форестера дизел и отчасти с моята кола-Авенсис 2.0 D4D 2007г.
-Добро качество на материалите вътре-за цена 52000 лв. (в Уникорно)има всичко , даже и неща като ксенон, кожен салон, панорамен ел. шибидах, ел. отопляеми седалки, което е доста добро оборудване за кола с такава цена.Форестера е с много по-лоши материали и пластмаси в интериора, а и дизайна на таблото му е по-безличен.
-По добре превключваща скоростна кутия, не можах да разбера дали липсата на 6-та е минус, карах го само градско.Разхода пак е много нисък. Дават го малко над 7 градско. Не знам дали е рекламен трик от страна на Субару.Видях обаче , че във форума има един пич с Форестър ,на който колата му показва невероятни цифри, та почвам да вярвам, че явно е икономичен този мотор.Моята кола градско в задръстванията и поради факта , че работи често студена не пада под 9 , не знам как Субару успява.Дано. Може и да е така, защото скоро минах 2000 км с едно ново 318 дизел рент кар в Испания , вървеше два пъти по уверено от моя кораб и даде разход 5,7 микс.А как се кара рент а кар, предполагам се сещаш.
-Волана е по директен от този на Форито.
-На мен двигателя си ми харесва, Влади Кулев от Топ Гиър нещо не го хвали .Аз го понатиснах и не усещам липса на мощ, или поне колкото би трябвало да дава дизел със 150 к.с. Звука му е приятен, не звучи като бензиновите боксери но за дизел не дразни, даже напротив.Има подобно чукане като този на Авенсиса, те и двата мотора са с комън рейл на Денсо, може би затова.
-Колата ми се стори завидно стабилна в завой.
-Окачването е стегнато, но не и твърдо, приятен компромис
Минуси:
-Една идея е тесничка отвътре в сравнение с Форестер и Авенсис.Като вътрешен обем и багажник се приближава повече до 3-ка, С-клас или малкия Лексъс IS, отколкото до средния клас на по-масовите марки, които обаче до една са с подтискащото ме предно предаване.Според мен е ок, но комби вариант е за предпочитане при евентуални по-дълги преходи.
-Усетих изявено недозавиване. На мокър 90-гарусов завой влязох на 2-ра с повече газ и предницата ми заплашително се отправи по тангентата.Пробвах още веднъж, с още газ ситуацията влиза в контрол, но все пак малко се озадачих.
Като заключение , това си остава един чудесен автомобил.Цената му е невероятна за марката, очакваното качество, изобилието от екстри и най-вече задвижването. На пазара масово се предлагат по-скъпи коли с по-малко екстри, предно предаване , понякога съмнително качество и като цяло-емоционално мъртви. Тази не е такава и си струва.Като се замисля , аналогична алтернатива би била едно 320DXdrive, разликата е че с тези екстри ще бъде поне 75-80000 лева.Хм...
Ако стигна до покупка, със сигурност ще искам да покарам и бензинов вариант, въпреки че дизела ми хареса, а и разхода му ще е по-подходящ за моите 60-70000 км. годишно.
На темата Аутбек-той е идентичен с Легасито комби, но е с 5 см. по-голям клиренс, по дълги пружини и някой други козметики. Има заден LSD,по-проходим при всички положения. Като окачване Аутбека ще се доближава повече до Легасито, затова мисля , че ще вози по твърдичко от Форестера, ще се клати повече от Легаси, по тесен е от Форито, но вътре е една-две класи по премиум от него.
Аз за себе си смятам, че по-скоро ще си взема Легаси.Може би Аутбек ще избера ако преди поръчката на колата скоча в поредната дупка и псувайки всичко мило и родно, стигна до народния извод, че "в тази държава само джип е управията"....

Чет Мар 19, 2009 6:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
bubaru написа:
wizzow написа:

Здравей Колега,
Карах Легасито, дизел седан. Изреждам впечатления, сравнявайки го с Форестера дизел и отчасти с моята кола-Авенсис 2.0 D4D 2007г.
-Добро качество на материалите вътре-за цена 52000 лв. (в Уникорно)има всичко , даже и неща като ксенон, кожен салон, панорамен ел. шибидах, ел. отопляеми седалки, което е доста добро оборудване за кола с такава цена.Форестера е с много по-лоши материали и пластмаси в интериора, а и дизайна на таблото му е по-безличен.
-По добре превключваща скоростна кутия, не можах да разбера дали липсата на 6-та е минус, карах го само градско.Разхода пак е много нисък. Дават го малко над 7 градско. Не знам дали е рекламен трик от страна на Субару.Видях обаче , че във форума има един пич с Форестър ,на който колата му показва невероятни цифри, та почвам да вярвам, че явно е икономичен този мотор.Моята кола градско в задръстванията и поради факта , че работи често студена не пада под 9 , не знам как Субару успява.Дано. Може и да е така, защото скоро минах 2000 км с едно ново 318 дизел рент кар в Испания , вървеше два пъти по уверено от моя кораб и даде разход 5,7 микс.А как се кара рент а кар, предполагам се сещаш.
-Волана е по директен от този на Форито.
-На мен двигателя си ми харесва, Влади Кулев от Топ Гиър нещо не го хвали .Аз го понатиснах и не усещам липса на мощ, или поне колкото би трябвало да дава дизел със 150 к.с. Звука му е приятен, не звучи като бензиновите боксери но за дизел не дразни, даже напротив.Има подобно чукане като този на Авенсиса, те и двата мотора са с комън рейл на Денсо, може би затова.
-Колата ми се стори завидно стабилна в завой.
-Окачването е стегнато, но не и твърдо, приятен компромис
Минуси:
-Една идея е тесничка отвътре в сравнение с Форестер и Авенсис.Като вътрешен обем и багажник се приближава повече до 3-ка, С-клас или малкия Лексъс IS, отколкото до средния клас на по-масовите марки, които обаче до една са с подтискащото ме предно предаване.Според мен е ок, но комби вариант е за предпочитане при евентуални по-дълги преходи.
-Усетих изявено недозавиване. На мокър 90-гарусов завой влязох на 2-ра с повече газ и предницата ми заплашително се отправи по тангентата.Пробвах още веднъж, с още газ ситуацията влиза в контрол, но все пак малко се озадачих.
Като заключение , това си остава един чудесен автомобил.Цената му е невероятна за марката, очакваното качество, изобилието от екстри и най-вече задвижването. На пазара масово се предлагат по-скъпи коли с по-малко екстри, предно предаване , понякога съмнително качество и като цяло-емоционално мъртви. Тази не е такава и си струва.Като се замисля , аналогична алтернатива би била едно 320DXdrive, разликата е че с тези екстри ще бъде поне 75-80000 лева.Хм...
Ако стигна до покупка, със сигурност ще искам да покарам и бензинов вариант, въпреки че дизела ми хареса, а и разхода му ще е по-подходящ за моите 60-70000 км. годишно.
На темата Аутбек-той е идентичен с Легасито комби, но е с 5 см. по-голям клиренс, по дълги пружини и някой други козметики. Има заден LSD,по-проходим при всички положения. Като окачване Аутбека ще се доближава повече до Легасито, затова мисля , че ще вози по твърдичко от Форестера, ще се клати повече от Легаси, по тесен е от Форито, но вътре е една-две класи по премиум от него.
Аз за себе си смятам, че по-скоро ще си взема Легаси.Може би Аутбек ще избера ако преди поръчката на колата скоча в поредната дупка и псувайки всичко мило и родно, стигна до народния извод, че "в тази държава само джип е управията"....

Благодаря mucho plenty за мнението :D

Чет Мар 19, 2009 7:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
bubaru написа:
Една идея е тесничка отвътре в сравнение с Форестер и Авенсис.

Аз пък си мислех точно обратното :smt017 :smt017

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Чет Мар 19, 2009 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Колегата е описал много добре автомобила наедно със забележките. Не съм много убеден за недозавиването, но това си е мое мнение. Имам повече впечатления от OUTBACK - там по-скоро задната част има тенденция да бяга навън в завой особено в комбинация с неравности... с газ се вкарва обратно в пътя. Аз не съм фен на състезателно каране, но определено Legacy е по-стабилно от OUTBACK.

Хубавото е, че позволява без много напрягане да поддъраш много добър ритъм на пътя, безопасно при това. Т.е. при нормално и дори относително темпово каране не се налага да пробваш докъде му стигат възможностите. А като казвам темпово - това означава само самоубийци да те изпреварват - 2-3ма по маршрута Варна-София.

За дизела и скоростната кутия - малко е странна първата и в задръстване не е много удобна, но... междуградското си е кеф, кво друго да кажа. Много еластичен двигател, динамиката му се усеща след 1800-1900 об/мин. В ниски обороти си поддържа една добра скорост, но в подходящи обороти става просто неудържим :)

Моя извод: Много добър автомобил за редовни пътувания на дълги разстояния. Гълта километри без да ги усетиш. Ще трябва малко време да свикнеш с техниката на каране, но това важи за всички прехвърлящи се за сефте на SUBARU. Ако си готов да преглътнеш някои малки недостатъци - ще бъдеш много приятно изненадан от добрия си избор след време ;)

P.S. Относно цената - виж това: http://www.subarubg.com/08diesel_lo_specifications.html

...и питай в местното представителство каква е промоцията дет я рекламират на сайта: http://www.subarubg.com/ . Току виж си останал изнендан :-D

Чет Мар 19, 2009 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 80
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
wizzow написа:

Здравей колега ,

Карам Легаси дизел седан от Декември месец насам , и трябва да ти кажа, че съм повече от доволен , разхода в града е 7,4 литра а извънградско около 6 , колата е отлична във всяко отношение и само мога да ти я препоръчам , а доколкото разбрах сега има промоция и цените за дизела в представителството са от :shock: :shock: :shock: 47 000 лв. с вкл. ДДС (около 10 000 лв надолу от ценовата листа ) и то за много добре оборудван автомобил.

Пет Мар 20, 2009 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема