Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Subaru Diesel problem? 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на вскички!
Имам Субару форестер дизел от 1 месец.
Искам да ви попитам някой имал ли е следния проблем?
На топъл двигател на празен ход, при включено отопление не на климатик / при включен климатик пак го прави / съвсем случайно изведнъж колата се разтърсва и разклаща, двигателя променя своя звук, после всичко се оправя. На половин час каране в задръстване ми се случва поне 4-5 пъти. Иначе оборотите са нормални няма промяна. Питах в представителството в София било нормално, но аз не мислия така.Нямам идея какво е?

Пет Дек 26, 2008 4:44 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
И бензиновите го правят това. :wink: Компютъра, който управлява двигателя променя оборотите на празен ход, включва и изключва климатика, за да пести гориво.

Пет Дек 26, 2008 9:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Mersi mnogo!
Dano da e taka.
Veseli praznici!

Пет Дек 26, 2008 9:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Имам приятел с дизел .Като коментирахме колата стана въпрос за това да не вдига в началото над 3000 оборота. Отговорът му беше-да да, та пак да ми се задръсти филтърът за сажди(или нещо такова беше).Да не би да е това? За Пловдив иде дума.

Пет Дек 26, 2008 11:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 96
Автомобил: Forester MY09 Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
LIME написа:
Здравейте на вскички!
Имам Субару форестер дизел от 1 месец.
Искам да ви попитам някой имал ли е следния проблем?
На топъл двигател на празен ход, при включено отопление не на климатик / при включен климатик пак го прави / съвсем случайно изведнъж колата се разтърсва и разклаща, двигателя променя своя звук, после всичко се оправя. На половин час каране в задръстване ми се случва поне 4-5 пъти. Иначе оборотите са нормални няма промяна. Питах в представителството в София било нормално, но аз не мислия така.Нямам идея какво е?

Колега, това е напълно нормално. Като взимахме Форестъра изрично ни предупредиха за това, че в града на светофарите ще става това притрисане (вляво-вдясно). Не споменаха да има нещо общо с филтъра за твърди частици.

П.П. Колега, какъв разход ти дава Форестъра за този 1 месец (в кой град го караш и на колко км. е вече автомобила)?

Пет Дек 26, 2008 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Значи в този случай говорим за производствен недостатък, защото няма модерен автомобил, при който включването и изключването на климатика да оказва такова влияние!
Дилъра го е знаел и затова те е предопреди за да си спокоен... :wink:

Пет Дек 26, 2008 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 95
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Az sum veche sum na 1800 KM i go imam sushtoto neshto. Ei sega se vrushtam ot serviza i mi kazah che towa e normalno do 10 000 - 15 000 km da go pravi (Toest komputera se samoubochava) taka che spoko.

Вто Мар 31, 2009 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
vbozhilov написа:
Az sum veche sum na 1800 KM i go imam sushtoto neshto. Ei sega se vrushtam ot serviza i mi kazah che towa e normalno do 10 000 - 15 000 km da go pravi (Toest komputera se samoubochava) taka che spoko.

При мен е същото, съвсем нормално си е, прочети си книжката все пак колега. Вътре е писано за това и не е проблем. :)
Поздрави!

Вто Мар 31, 2009 4:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 124
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
И при мен го прави, без включен климатик. Понеже карам основно извънградско не ми е правило впечатление, но една седмица мъча колицата из задръстванията и го усещам това притрисане на всеки светофар, освен това оборотите са къмто 700 приблизително, но уреда е аналогов и може и да греша. Та въпрос и от мен, какви са нормалните обороти при дизела на празен ход и загрял двигател, хаиде ПРО-тата да се изкажат :D

Вто Мар 31, 2009 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Колега, ще се изкажа макар да не съм про. :D :D :D
При студен старт държи около 1000 оборота, след като загрее падат на около 800. Предполагам че 800 са нормалните обороти за празен ход.
Когато претриса стрелката на оборотите не мърда изобщо, няма значение дали климатика е пуснат или не.
П.П. Форито е на 5200км.

Вто Мар 31, 2009 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема