Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Субару с нов боксер турбо-дизел!
| Автор |
Съобщение |
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Информацията е официална от автосалона в Париж. Ето малко снимки:
Очаква се представянето в готов вид да се случи следващата година, отново в Париж...
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Пон Окт 02, 2006 9:03 am |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 12:49 pm Постове: 1399 Местоположение: София
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292      
|
С този двигатл, маката определено се насочва с пълна сила към Европа! Нямам търпение да прочета статия-тест на мотора! 
_________________ ...защото животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите които спират дъха!!!
|
|
|
|
| Пон Окт 02, 2006 10:32 am |
|
|
|
fokus
|
Ей това не ог разбирам, май не остана марка само на бензин от освен супер спортните ... дали ще му сложат заглавие "Икарус" 
_________________ active driving, active safety
|
|
|
|
| Сря Окт 04, 2006 3:00 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
ами бензина свършва и цената му ще става все по-скъпа и по-скъпа. А за дизела има алтернативни горива. Предполагам, че това е причината.
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Сря Окт 04, 2006 10:42 pm |
|
|
|
Flat 6
|
|
Според мен тази реакция е доста позакасняла. Вече всички наливат пари в хибридни разработки, а Субару се връщат в края на 80-те...
|
|
|
|
| Чет Окт 05, 2006 8:48 am |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
|
Flat 6 написа: Според мен тази реакция е доста позакасняла. Вече всички наливат пари в хибридни разработки, а Субару се връщат в края на 80-те... Ох...ндей и ти батко, хибриди, глупости! Бензиновата магия е бензиновата магия, друга като нея няма! 
_________________ ...защото животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите които спират дъха!!!
|
|
|
|
| Чет Окт 05, 2006 10:58 am |
|
|
|
Flat 6
|
ImprezaSTI написа: Flat 6 написа: Според мен тази реакция е доста позакасняла. Вече всички наливат пари в хибридни разработки, а Субару се връщат в края на 80-те... Ох...ндей и ти батко, хибриди, глупости! Бензиновата магия е бензиновата магия, друга като нея няма! 
Бензина да! Ама тука става дума за печки...  А чара на тая фирма беше, че не прави печки...
|
|
|
|
| Чет Окт 05, 2006 11:10 am |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
|
Flat 6 написа: ImprezaSTI написа: Flat 6 написа: Според мен тази реакция е доста позакасняла. Вече всички наливат пари в хибридни разработки, а Субару се връщат в края на 80-те... Ох...ндей и ти батко, хибриди, глупости! Бензиновата магия е бензиновата магия, друга като нея няма!  Бензина да! Ама тука става дума за печки...  А чара на тая фирма беше, че не прави печки... Ами, боя се че не ме разбра, аз нямам впредвид само бензиновите двигатели, дизелите са си дизели, те са част от бензиновата магия (понятието е "бензинова", щото не звучи "нефтена"), двигатели, използващи същото гориво, двигатели, изпълнени със страст! Хибридите са просто плод на еко измислици!
П.П Глобално затопляне, такива глупости няма! Учени са го доказали, но по простата причинка, че политиците изплзват еко-стадото за своите цели, това не се оповестява на много места! Ако искате можем да отворим друга тема по този въпрос. 
|
|
|
|
| Чет Окт 05, 2006 6:51 pm |
|
|
|
Flat 6
|
Забравяш, че като свърши бензина, свършва и нафтата в сегашния си вид. Предимството на дизела е, че има алтернативни варианти за производството му - демек от олио и т.н. Е къде е магията да караш с мирис на картофки...? 
|
|
|
|
| Пет Окт 06, 2006 9:53 am |
|
|
|
fokus
|
|
Нещо спрягат дума за биобензин но по въпроса не знам почти нищичко засега, четох набързо някъде ...
|
|
|
|
| Пет Окт 06, 2006 12:46 pm |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
|
Outback-Fan написа: Flat 6 написа: Е къде е магията да караш с мирис на картофки...?  Че какво значение има дали ще мирише на картофки или на бензин. Лично за мен няма никакво значение вида на миризмата. Даже картофките миришат по добре от бензина  Ами напротив, има много голямо значение на какво мирише...много голямо...страстта е страст, тя не може да се опише, тя може само да се почувства и сподели!
Към Flat: Ще свърши да, ама ако се ползва само бензина по-бързо ше стане това. А като са две горива, все пак ще стане по-бавно и то доста по-бавно, шото ако всички се грееха на бензин, а не с въглища, газ или т.н., всичко беше на бензин...виж...мразя да говоря на тази тема, шото просто сърцето ми се свива...шото свърши ли бензина, живота ми свършва, нямам си друго, просто си нямам, това ми е страстта, оттам нататък съм празен...типична черта за автоманиака 
|
|
|
|
| Пет Окт 06, 2006 7:33 pm |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
|
Ами не съм съвесем съгласен, разбираш ли, друго си е да настъпиш дросела и да усетиш мотора  , а не като електродвигател напримерно.
П.П Относно алтернативни горива: Е85, че те бензините с него ше си бачкат...верно 15 процента бензин съдържа де 
|
|
|
|
| Пон Окт 09, 2006 8:12 pm |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
|
Ами то точно за звука става въпрос (явно ти го приемаш като "шум", всеки си има виждания де  ) Тролеите в София що да ми доставят кеф: ами щото на тролейбусна линия 8, която използвам често има един супер пич дето го кара и така го е обурудвал със снимки и емблеми, че затова ме радва...но иначе  Е...скоростта си е скорост де 
|
|
|
|
| Вто Окт 10, 2006 7:38 pm |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
|
Ами...имаш друго виждане на нещата от мен, няма лошо, но за мен нищо не може да се мери с двигателя с огнена сила! 
|
|
|
|
| Сря Окт 11, 2006 6:07 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
[/quote]Ами напротив, има много голямо значение на какво мирише...много голямо...страстта е страст, тя не може да се опише, тя може само да се почувства и сподели!
 [/quote]
Абе аз колите не ги мириша,а ги карам 
|
|
|
|
| Съб Окт 14, 2006 10:46 pm |
|
|
|
fokus
|
Всеки си има предпочитания, едни обичат по спортни спартански шумни други предпочитат комфорта, бих казал, че вторите са доста по критични по отношението към автомобила си, защото се ослушват съвсем задълбочено във всеки шум, внимават много да не одраскат нещо и т.н. Мен лично ме интересува, колата да е толкова технически изправна, че да седна в нея и да не си мисля къде ще спра  ) може и във Франция или Канада ... Като се има предвид темата, нищо не пречи както Ауди и Пежо разработиха титанични дизелови агрегати с по 700 к.с. и Субару да се включи с нещо подобно тогава ще има задоволени спортисти, а обикновенния дизел също може да е толкова безшумен като бензиновия двигател, стига да се постараят 
|
|
|
|
| Пон Окт 16, 2006 4:05 pm |
|
|
|
nasko911
Автомобил: subaru
Рейтинг: 0
|
|
| Пон Яну 04, 2010 11:33 am |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|

От чисто техничекска гледна точка един ел. двигател е с пъти по-добър от ДВГ. Причините са няколко и прости: - много по-опростена конструкция и липса на допълнителни обслужващи системи в сравнение с ДВГ - КПД над 90% , което е 3 ПЪТИ повече от всяко ДВГ - максимален момент в почти целия диапазон от обороти - лесен начин на управление и контрол Разбира се има и недостатъци, като основия е високото тегло и необходимост от време за зареждане на батерии. Идвете се решават с по-нови и по-съвременни сплави. Причината в автомобилите да се изполват до днес ДВГ са само и единствено икономически. т.е. вложени са милиарди за добив и преработка на нефт, и тези пари трябва да се връщат. Иначе отдавна всички да караме ел. коли. И тогава не просто ще се залепваме за седалките, а ще трябва да се излисалят допълнителни системи са смекчаване на натоварването, за да се пътува удобно. В противен случай доста хора ще повръщат от тягата. Едно интересно клипче... особено около 4-тата и 8.3-тата минута: http://www.youtube.com/watch?v=UAYrsEOxqYc Точно поради тези причина смятам, че Субару доста позакъсняха с дизела. Но от друга страна, в краткосрочен план, сигирно така ще спечелят повече клиенти. В цяла Европа днес е модерно да се кара дизел.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Нед Яну 10, 2010 8:09 pm |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
Причината да не се карат масово електромобили все още е, че излиза много скъпо да си купиш 100 км кабел и разклонител примерно. Дано да се поразбързат с технологиите за батериите, та скоро ако може да не пушат толкова автомобилите 
_________________ 4x4
|
|
|
|
| Нед Яну 10, 2010 8:12 pm |
|
|
|
turin
Регистриран на: Сря Май 21, 2008 12:39 pm Постове: 136 Местоположение: София/Троян Рейтинг: 0
|

Много се отклони темата... затова съвсем кратко ще напомня, че точно Subaru са една от марките, които в последните години яко налагаха електромобилната идея. Не хибриди, а електромобили. R1e, Stella са само два от моделите, които стигнаха една крачка отвъд фазата на прототипите.
Заедно с Mitsubishi това са двете японски фирми, които ясно заявиха такава цел. Но дойде кризата и помете всичко и сега всеки гледа да изкара колкото може повече пари от досегашните си инвестиции. Затова Subaru се забавят с електромобилите си, затова и се чуват слухове за хибриди при по-големите модели и затова Mitsu трябваше да си предложат всичко на франсетата, че да им оцелее iMIEV.
Всички са на вълна изчакване, докато мине кризата. Иначе разработките са много и са яки – електромобили от Subaru и Mitsubishi със зареждане до 80% на батериите за под десетина минути, водородни горивни клетки и серийни хибриди от Honda и паралелни хибриди (т.е. Prius, то е вече вчерашна новина, де) от Toyota. Сменяеми батерии (Leaf, дето му направиха PR наскоро) от Nissan.
Май единствените, които се инатят на ДВГ, бяха Mazda. С неща като стартиране с детонация в цилиндрите и т.н.
_________________ http://electriclub.com]Електромобилен клуб http://yasen.lindeas.com]блог
|
|
|
|
| Нед Яну 10, 2010 10:07 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |