|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Dobi
Регистриран на: Пет Окт 24, 2014 8:57 pm Постове: 103 Местоположение: София
Автомобил: '92 Audi Cabrio, '97 Impreza GF 2.0
|

Драги ми люде, дойде моментът да ви направя предложението, на което стомасите ви не могат да откажат! Е те там у дивия запад... не бе, не нашия - за сръбско говоря... е те там има едно място, където на 29-и Август ще стане чудо! Ще зацвърчат едни скари, ще се леят едни бири и ще се вдигат едни веселби. Във въздуха под сръбски акомпанимент ще се носят благите ухания на всякакви вкусотии. Същите вкусотии с примамливата си миризма първо ще ви галят по ноздрите, след което със сочния им вкус ще изпълнят всяка ваша кулинарна мечта, а най накрая с крупното си количество, ще запълнят кухината в търбусите. За истинските балкански герои ще има и предизвикателства - борба на живот и смърт по надяждане на кебапчета и надпиване на бира, където много смели юнаци се пробват, но само най-силните оцеляват! Това ежегодно явление се нарича "Рощилиада" и който е на ясно - знае, а на който не му е ясно... е, ще му стане ясно.  За да не ви дразня повече вербално, ще пусна едни снимки, че да ви подразня и визуално...    Та, след като ви задействах завишеното слюнкоотделяне и ви казах за коя дата става на въпрос, е редно да ви кажа и къде аджеба се случва това ежегодно явление. Ами, лесно е. Тръгвате отнякъде в България (няма значение откъде) и пресичате границата със Сърбия. След като влезете в сръбски земи, ще ви замирише на скари. Търсите най-сочния и примамлив мирис на печено свинско. Като го доловите, започвате да карате по него. И така след едно 100-120км ще стигнете до гр. Лесковац, намиращ се в Източна Сърбия, или по-точно в Лесковската котловина. По-добри указания от тези, не мога да ви дам! Какво предлагам аз? Ами, да се съберем една дружинка и да уважим скарата, бирата и въобще цялата балканска веселба както си трябва. Все пак, какво друго му трябва на човек? 
|
|
|
|
| Пет Авг 21, 2015 11:43 pm |
|
|
|
Alxx
Регистриран на: Съб Фев 28, 2015 6:55 pm Постове: 4380 Местоположение: София
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
|
|
Добчо, планинският път до Лесковац е ш*б@н. По-леснинка е до Ниш и после вляво(още на влизане), след което още 30-тина км. Само едно ще вметна за рощилиадата - много се оср@ха нещата с качествата на предлаганото месо там, а на такава тарапана ще се продава боклук с тонове. Ако ти е мерак за сръбски роштиль, по-добре се организирайте да скокнете до някоя кръчма около границата. Знам доста и много от кръчмарите са ми познати. Пример: кафана "Магурац", насред Димитровград, кафана Цар на международния път(след Димитровград), кафана Капица в с.Лукавица(веднага срещу Димитровград), р-т 9 мезета в Пирот и т.н.
Между другото, на 29-ти започва тридневно рейв парти в планината над Димитровград, организирано от мои приятели. Събитието е ежегодно и става голям сеир.
_________________ Cogito ergo sum
|
Последна промяна Alxx на Пет Авг 21, 2015 11:57 pm, променена общо 2 пъти
|
|
| Пет Авг 21, 2015 11:54 pm |
|
|
|
Dobi
|
Точно от теб очаквах включване по въпроса. За рейва не знам, но принципно с Марто си говорихме да си направим разходка до Тръстеная баш следващия уикенд и от там ми хрумна идеята леко да разнообразим и този път за скара и пиене да отидем на друго място.
|
|
|
|
| Съб Авг 22, 2015 11:36 am |
|
|
|
Alxx
Регистриран на: Съб Фев 28, 2015 6:55 pm Постове: 4380 Местоположение: София
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
|
|
Аз съм по морето за седмица, после чак около 7-ми септември мисля да ходя натам. Звънни ми в петък да си сверим часовниците, може да съм се върнал и да отидем дружно в събота.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Съб Авг 22, 2015 11:41 am |
|
|
|
MartoAl
Регистриран на: Съб Юли 26, 2014 8:38 pm Постове: 144 Местоположение: София
Автомобил: Impreza 94, Forester 2.5 XT 6MT
Телефон: 0898865927
|
Доби, в събота съм на бачкане от 06:30 до към 13:00 
|
|
|
|
| Съб Авг 22, 2015 12:55 pm |
|
|
|
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
|
|
А аз си мислех да ви организирам за Разбоишки манастир (за тези, които не идваха предния път) или над Кремиковския манастир покрай рекичката (по-нагоре от предния път).
Поздрави, Лазар
_________________ If in doubt.......FLAT 6
Не карам пил и не пия карал.
... важно е да знаеш числата колко са ти...
|
|
|
|
| Нед Авг 23, 2015 7:43 pm |
|
|
|
Dobi
|
С Марто си говорихме първоначално за Тръстеная. На мен принципно ми се ще да изкарам кабриолета на още една разходка преди да го зазимя за края на сезона. Реално пътят до Тръстеная е доста приятен и живописен. Абе, където и да отидем, ще има и скара, и пиене.  Дайте да се разберем както си трябва, че и тая седмица ще мине като нищото.
|
|
|
|
| Нед Авг 23, 2015 9:18 pm |
|
|
|
gerial
Регистриран на: Вто Ное 10, 2009 12:38 pm Постове: 205 Местоположение: София
Автомобил: IMPREZA'94,FORESTER 2.5XT'07
|
Доби,мисля че хубавото малиново вино ще предизвика по-голям интерес,от живописния път,а и ми се струва,че бъркате темата освен ако Ниш не е покрай София. 
_________________ Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.
|
|
|
|
| Нед Авг 23, 2015 9:28 pm |
|
|
|
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
|
|
Вижте сега, аз не държа да правя скарата пак. Не че няма да я направя, но нямам против да ходим на готово. Нека се решим дали да не отидем до някое кръчме близо до границата (където Боян ходиха) или да ходим на Тръстеная.
Алудито ще стигне ли до Тръстеная?
Предлагайте и да се организираме.
Поздрави, Лазар P.S. Защо нямам и аз кабриолет.....
_________________ If in doubt.......FLAT 6
Не карам пил и не пия карал.
... важно е да знаеш числата колко са ти...
|
|
|
|
| Пон Авг 24, 2015 9:30 am |
|
|
|
Dobi
|
Lazarus написа: Алудито ще стигне ли до Тръстеная? Ти знаеш ли какви кошници съм виждал да стигат? Audi B3 80 седан от края на 80-те с предно. Опел Корса с пластмасови калобрани дето висят на 8-10 санта от земята. Дву-врато Саксо с 5 човека накачулени в него също съм виждал да се качва без проблеми до горе. На кабриото нито му е дълго междуосието, нито е по-ниско от Импреза Класик или от Легаси. Lazarus написа: P.S. Защо нямам и аз кабриолет..... Защото си практичен... опаа, това май го казах в Субару форум.
|
|
|
|
| Пон Авг 24, 2015 12:10 pm |
|
|
|
Dobi
|