| Автор |
Съобщение |
|
Balgarian
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 1:19 pm Постове: 104 Местоположение: Varna
|
|
Колеги, предполагам всички знаете какво означава Субару - онези 6 - 12 звездички ( зависи от остротата на зрението ) които се виждат сега вечер в небето в дясно от главата на бика. Но предполагам малко от вас знаят, че всяка година слънцето ги докосва за ден-два докато обикаля през зодиакалните съзвездия. Без да претендирам за точност, това става около 20 май. Ако имате желание точната дата може да се използва за организиране на национален събор, който да стане традиционен. Край морето или някъде на планина? Сезона е добър и за двете места.
А и как звучи само - "Субару-събор".
_________________ Subaru Forester 2.0 TD XS 6MT 2N
|
|
|
|
| Съб Ное 22, 2008 8:58 am |
|
|
|
ikara
Регистриран на: Вто Окт 07, 2008 6:47 pm Постове: 108 Местоположение: Sofia
|
|
| Съб Ное 22, 2008 9:03 am |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
|
|
за звездите най-добре на планина за да няма светлинно замърсяване.
много по-добре се виждат оттам
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Съб Ное 22, 2008 9:25 am |
|
|
|
Balgarian
|
|
Няма значение, покрай слънцето и без това нищо не се вижда. Човек може да си види зодиакалното съзвездие чак три месеца след рождения си ден. А и морето няма нищо общо със светлинното замърсяване. Просто има по-дебел слой атмосфера и повече водни пари, но понякога точно това действа като лупа. Каквито звезди съм виждал над Южния Пасифик никъде другаде не могат да се видят.
|
|
|
|
| Съб Ное 22, 2008 12:53 pm |
|
|
|
Voronoff
Регистриран на: Вто Сеп 02, 2008 1:08 pm Постове: 25 Местоположение: Sofia
|
Balgarian написа: Колеги, предполагам всички знаете какво означава Субару - онези 6 - 12 звездички ( зависи от остротата на зрението ) които се виждат сега вечер в небето в дясно от главата на бика. Но предполагам малко от вас знаят, че всяка година слънцето ги докосва за ден-два докато обикаля през зодиакалните съзвездия. Без да претендирам за точност, това става около 20 май. Ако имате желание точната дата може да се използва за организиране на национален събор, който да стане традиционен. Край морето или някъде на планина? Сезона е добър и за двете места. А и как звучи само - "Субару-събор".
Аз съм 100% "ЗА". Идеята е много оригинална и стилна!!! За място лесно ще се разберем. Мисля, че ще е най-добре някъде в центъра на милата ни Родина, за да е по-удобно като път за всички. Например Търново или Арбанаси - примерно де, но е хубаво и мястото да е емблематично.
_________________ Pozdravi, Sasho!
|
|
|
|
| Съб Ное 22, 2008 11:15 pm |
|
|
|
Azumi
Регистриран на: Вто Апр 15, 2008 9:26 am Постове: 344 Местоположение: София
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
|
Balgarian написа: А и как звучи само - "Субару-събор".
С двете ръце съм ЗА. Идеята е добра, но дали не е по-подходящо да се пусне отделна тема за тоя събор за да си дадат мнението мнението всички и така да се стигне до решение.
_________________ FORESTER 2.0 MT 92KW MY'03
|
|
|
|
| Съб Ное 22, 2008 11:25 pm |
|
|
|
galino
Регистриран на: Пон Мар 05, 2007 10:37 pm Постове: 1016 Местоположение: Gotham City
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
|
|
| Съб Ное 22, 2008 11:53 pm |
|
|
|
turin
Регистриран на: Сря Май 21, 2008 12:39 pm Постове: 136 Местоположение: София/Троян
|
Много концептуално, страхотна идея! 
|
|
|
|
| Нед Ное 23, 2008 11:28 am |
|
|
|
Balgarian
|
Гледам, че в една друга тема, някакво хлапе от някакъв друг форум ни провокира и веднага се хванахте, вместо да му затворите устата.
Аз си мислех, че тук предлагам нещо ценно, но броя на мненията нещо не го потвърждава. Предложих ви дата наистина свързана по някакъв начин с марката ( трябва да я изчислим точно, защото грубо я определих по една звездна карта ). А мястото - добре може да е Узана (центъра на България). Мога да предложа оше две места: най-източната точка на България (т.е. най-близко до родината на Субару) нос Шабла; или връх Ястребец или връх Ботев - мисля, че едно от тях е най-високото място у нас където може да се стигне със сериен автомобил. Пък ако иска някой с Голфчето на мама да дойде - да заповяда. 
|
|
|
|
| Съб Ное 29, 2008 11:25 am |
|
|
|
turin
Регистриран на: Сря Май 21, 2008 12:39 pm Постове: 136 Местоположение: София/Троян
|
Нос Шабла е добра идея! Пак концептуално, като "зодията".
Вярно, че не е в центъра на България и особено на хората от западната част ще им (ни) е много далече, ама айде сега, нали е веднъж годишно? Истинските фенове ще си направят труда.
Не се засягай за други теми и други предложения. То като е форум, нали се сещаш, че повече е говоренето.
Може чисто и просто когато наближи пролетта, да се започне с конкретното уговаряне и готово.
Малко по-спартанско ще е през месец май на Шабла — все още е студеничко тогава на север. Но пък нали идеята не е за кебапчета или за почивка и плаж  Пак казвам, истинсикте фенове ще са там. Ако решим за Шабла, де.
П.П.: Към админите, предлагам да направите темата "важна", за да не потъва. Все пак е идея за национален събор и то не на случайно място и дата, а все свързани точно със Субару. 
|
|
|
|
| Съб Ное 29, 2008 11:46 am |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
|
|
Мисля, че достъпа до връх Ботев с МПС е ограничен, т.е. става с разрешение на управата на НП Централен Балкан. Пък през с.Тъжа може и да е разрешен, ама трябва да се провери. За Ястребец нямам идея. А иначе идеята за национален събор си е мното гот. Просто трябва да уточним дата, която да е неизменна / а може би по-добре да е да речем първия уикенд от еди кой си месец и т.н. /, както и място. Предполагам, че колкото теми с подобен характер се появят все ще имат поддръжници.
|
|
|
|
| Съб Ное 29, 2008 7:53 pm |
|
|
|
nuke
Автомобил: '05 X5 3.0d; Outback '99 2.5AT
|
Balgarian написа: Колеги, предполагам всички знаете какво означава Субару - онези 6 - 12 звездички ( зависи от остротата на зрението ) които се виждат сега вечер в небето в дясно от главата на бика. Но предполагам малко от вас знаят, че всяка година слънцето ги докосва за ден-два докато обикаля през зодиакалните съзвездия. Без да претендирам за точност, това става около 20 май.
мдааа - пуснах СкайМап-а за справка - наистина около 20-ти май идва най-близкото преминаване на Слънцето - на около 4 градуса (8 пълнолунни диаметъра) 
|
|
|
|
| Пон Дек 01, 2008 5:38 pm |
|
|
|
Balgarian
|
|
Със SkyMap не можах да се оправя, иска регистрация. Но по спомени от преди години, мисля че слънцето буквално докосва Субару. Моля ти се провери точната дата ако имаш SkyMap. Утре съм на работа и ако имам възможност и време ще взема докато съм на някой кораб алманаха им и ще го изчисля.
|
|
|
|
| Пон Дек 01, 2008 9:06 pm |
|
|
|
nuke
|
Ето една карта за 20-ти май сутринта. Не мисля че в нашия живот Слънцето ще мине през Плеядите. С времето може прецесията да окаже влияние и да стане възможно но няма да е в нашия живот. Но ако става въпрос за зодии тези ~4 градуса мисля са си достатъчно близо за да "има зодия Субару". Малко по памет говоря ама между 01.12 и 15.12 слънцето не е в стрелец а е в змиеносец - това не е спряло астролозите да си пишат хороскопи за стрелец 
Прикачени файлове:
subaru.jpg [ 72.62 KiB | Прегледано 1098 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2008 10:23 am |
|
|
|
Balgarian
|
|
Точно така, прав си. И аз го проверих току що с морските пособия. През 2008-ма момента е бил около 2330 часа наше време на 19 май. Догодина 2009-та ще бъде 0530 часа на 20 май. И така времето плава през 6 часа до следващата високосна година. Определено деня е 20-ти май. Остава да уточним мястото. Пък ако искат от Субару може и да участват в организацията. Един вид реклама, макар доколкото познавам японците не обръщат много внимание на това.
ПП. Шота ти е страхотен! Това в ляво Алдебаран ли е, че ми се вижда малко слабичък?
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2008 1:30 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
|
|
20 май (Габрово, Севлиево, Елена, Казанлък?)
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2008 3:04 pm |
|
|
|
nuke
|
37 Tauri - някаква световно безивестна звезда
Алдебаран е извън този шот 
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2008 3:16 pm |
|
|
|
turin
|
Impreza94 написа: 20 май (Габрово, Севлиево, Елена, Казанлък?)
А предложението за нос Шабла, като най-източна точка, как мислиш? то вярно, че е далече за половината България, ама все пак... принципно? Пък и е еднъж годишно. 
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2008 5:51 pm |
|
|
|
Konstantinoff
Регистриран на: Чет Апр 17, 2008 10:25 pm Постове: 7 Местоположение: Sofia
|
|
А какво ще кажете за остров Тасос ? Той през вековете е бил българска територия,пък и е май по-достъпен от нос Шабла.
Не е най на изток но пък е остров....а и в края на май морето е ОК за къпане.
|
|
|
|
| Сря Дек 03, 2008 9:20 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
|
Konstantinoff написа: А какво ще кажете за остров Тасос ? Той през вековете е бил българска територия,пък и е май по-достъпен от нос Шабла. Не е най на изток но пък е остров....а и в края на май морето е ОК за къпане.
Звучи прекрасно, но дали всички ще могат да си го позволят?
|
|
|
|
| Сря Дек 03, 2008 10:46 am |
|
|
|