Kudruv написа:
Добре де Емо,айде малко помощ и на мен,че си със същия мотор(двигател

)
Проблема: изгасен топъл двигател...паля след 10 минути и ми цапа работата първата минута(като на богата смес някак - после изчиства и е пушка. Даже преди 2 дни я опъвах до червено и е пистолет мотора.
И за да направиш аритметиката ето и няколко известни които могат да ебават компютъра,ако е от него.
Свещи - зле
Кабели - зле
ламбда - идея си нямам - предполагам и тя ужас!
П.С. Свещи имам иридиеви в шкафа,ама чакам за нови кабели и ламбда,за да сложа всичко на куп ново

с тия компютри съм малко скаран , но знам че компа на колата не може да следи как ти са свещите и кабелите . ако не работи добре двигателя от тях , тогава ламбда сондата дава информ. на компа че изгорелите газове не са в норма , и компа се стреми да ги направи в нормата . ако ламбдата не работи , то тогава компа няма имформ. как работи двигателя и компа може да мине в авариен режим и да има такива аномалии , още повече освен ламдата , има още доста други датчици , топлинен , за оборотите на кол. вал ,за положението на дроселовата клапа , за дебита на въздуха и други. от тях компа разбира как работи двигателя и се стреми доколкото може да го вкара в норми
като казваш че на топло ти прави номера , може да е датчика за температурата
пак казвам , не разбирам много от компютри , затова са компютър тестовете
тук във форума имаше една тама за самодиагностика , но не съм пробвал дали става за леонетата , макар че и аз ги имам там описаните букси , плюс това на нашите субита и на по новите компа работи на същия принип и диагностиката е чрез светлинен код
може да се пита по знаещите дали важи и за нашите коли този код