Отговори на тема стр 1, 2  >
 Subaru 1800 Turbo Coupe-време за стягане :) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 90
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
преди броени дни си купих Субару 1800 турбо.
Не ми е първото - имах Легаси 2.2 преди това.

Въпросът ми е откъде да си намеря гърнета , защото генерацията ми е тотален аут и няма накъде да се прави просто.
Не искам да слагам боклуци, или пишман майстори да експериментират на мой гръб...
Питах при едни познати и провериха, по каталог на Walker има само задното гърне (пак е нещо, тръбите са си тръби а предното ще кара още), но тази позиция не се внасяла в БГ...

Също ме интересува мнението ви за повдигачи на клапаните, трябва да сменя няколко незнам колко точно, предложиха ми тайвански по около 30лв - добри ли са или е задължително да търся оригинал ?

Пет Окт 06, 2006 3:35 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 220
Рейтинг: 78
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
.. Улалкър внасят всичко на поръчка обаче :wink:

Honda CBF 1000 '06 - продава се
Triumph Tiger 800 XCX '19

Последна промяна Radomit на Вто Окт 10, 2006 10:32 am, променена общо 1 път

Нед Окт 08, 2006 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей :)
А кои са "те" ? Ще ми помогне :)

Също така някой има ли представа къде може да намеря книжка (ремонтно ръководство) за моя модел (или квото и да е леоне) ? Английски , руски, и донякъде немски ми вършат работа :)

Пон Окт 09, 2006 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 286
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз също търся такова ръководство, но за сега не съм намерил. Преди време говорих с един собственик на Leone и той ми беше казал, че има такова ръководство. Дори обеща да ми го изпрати. До сега обаче, не съм получил нищо. Сега се озъртам по улиците на града и се надявам да го срещна. Надявах се да е член на клуба, но явно не е :-(

Сря Окт 11, 2006 7:48 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
За Марин:
Тва с гърнетата е трудна работа. Аз сега си търся за моята Импреза.
И глей сега кво ми измисли един - поогледа го и каза , че тези гърнета отвътре били много здрави и обикновено проблема е само в ламарината отстрани. За 30 лв ти го обличат наново и караш още две години.
Ако е тотално изгнило - слагай някакво универсално - ако чакаш оферта за това задно на Walker ще ти падне шапката от цена.
За универсалните само казваш кубиците и ти го слагат. Има такива и неръждавейка.

За Abator:
Здрасти градски..
Ако и ти го имаш този проблем пусни на лични и ще ти пратя адреса на една фирма производител от региона - евтини с добро качество :roll:

Сря Окт 11, 2006 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
За клапаните:
Я потърси още малко някои по добри.
Поразрови се в Интернет какви се влагат. Модела ти е доста стар и тук други едва ли ще се намерят.

Ето телефон за части на Субару в София:
Технолинк
9671021 или 8317479

Между другото 1.8 Турбо е 136 коня ако не се лъжа. Ей тва турбо ти отвързва ръцете ако си маняк на мощност. Само че не знам карбуратор ли е или инжекция
Успех

Сря Окт 11, 2006 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте,

радвам се че стана все пак тема :)
Ицо - абе не знам как е отвътре, обаче накрайника се отчупи :D
Прави сметка...
Иначе - наскоро заварихме отдолу тръбата че беше скъсана и няма да изкара много...

Намерих си по някакъв онлайн каталог на BOSAL номерца за елементи по генерацията, ще питам все пак да знам колко струва свястното, ще проверя, не ми се дават пари за боклуци.

Друг проблем който излезе - много лопане и тропане отзад има, явно има много тампони за смяна...

За конете - толкова са, и като че ли са си там, като го пробвах 1-2 пъти :)
Купих си джанти от по-стария модел - железни но като лети, сещате се, по 15лв парчето, та сега си имам и 2 комплекта джанти.

Колата е много стегната, ще я снимам тия дни, ще ви изкефи. Макар че откак я подкарах вече някой успя да ми задере леко бронята :twisted: :evil: :(

Искам да питам abator - моите ел стъкла са надрани от нещо ? Нещо във вратата е много стегнато и ги дере, мамка им, и квичи на умряло и ме подлудява. Погледнах под уплътненията и видях едни бели пластмасови ролки, и май са те, каква им е функцията и защо така успешно ми прецакаха стъклата ?

Чет Окт 12, 2006 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
@marin аз го нямам този проблем със стъклата. Явно имаш нещо клеясало и дере. До сега не ми се е налагало да свалям тапицерията на вратите.

@ico_tech задното ми гърне е заминало. Ще се наложи сигурно да се прави ново, ама това сигурно ще го правя другия месец.

Днес гледах един форд със проблемно задно гърне. Субаруто направо си мърка като коте в сравнение с форда. Онова си реве като хималайска мечка.

Пет Окт 13, 2006 12:20 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Отговори с цитат
Пост 
За Марин:
Това със стъклата е голяма тръпка а:
Просто едно от нещата което не е така добре измислено.
Понеже прозорците нямат рамка се налагат допълнителни водачи. Които обаче са разположени много нагоре и се замърсяват при комбинация отворен прозорец / отворена врата . Просто се образува една фуга около 3 мм и се пълни с лайна. Пардон с прах.

За Бозал - много са добри и по принцип са лидер в добрите гърнета аfter market. Не говорим за спортни изцепки. И аз търсих , но се оказа че вече не се внасят поради нищожното търсене.

Това за клапаните го обсъди с Nick. Може тропането да е от бутала.

За Абатор;
Фирмата е в Белослав на езерния път срещу ЖП Гарата.
Гърнето по поръчка е от порядъка на 40 лева с монтаж - пробвай.

Пет Окт 13, 2006 12:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте пак,
значи ако взема да ги продухам с въздух тия водачи ще спрат да дерат стъклото а ? Някаква смазка която да не цапа стъклото ли трябва да намеря, от пиле мляко ли :) Каква е профилактиката за този проблем ?
При легаси-то няма такава драма, определено...

Тропане - абе няма тропане, тракане е от повдигачите на клапаните.
По-неприятното е че има малка аксиална хлабина вала, и има сигурно няколко мм ход като хванеш отпред ролката и разклатиш по оста на вала (радиално няма никаква хлабина).
Незнам самите основни лагери ли трябва да я обират или има някакви ограничители ?
Мисля си, така и така сигурно ще се наложи да се свали мотора, за да се сменят и отпред и отзад семерингите на вала, да хване да го разцепи майстора и да оправи и това, няма смисъл да се оставят проблеми.
Иначе си работи гладко мотора, определено си е добър, а и май не харчи много, макар да не съм го засичал засега.

А за мотора Ицо пита инжекцион ли е - да , пълна инжекция :)
Изобщо бижу е колата, само да си я попритегна малко :)

Пет Окт 13, 2006 2:37 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Отговори с цитат
Пост 
????
Каква хлабина - на коляновия вал или на разпределителния??

НЕ ЦЕПИ МОТОРА -бе как така ще го цепиш. Това е крута мярка.
Първо измерете налягането на маслото и ако е добре хич не ти тряба да буташ лагери. Ако е окотен мотора то е друг въпрос. Искрено ти пожелавам да не е това.
При всички случаи иди при някой , който е работил боксери иначе ще се абонираш за майстор и магазин. Край няма да има.

тропането от буталата си е на студено почти като от клапаните. Това хлопане може и да е от маслото - виж с какво масло е. Ако е с някой боклук - кофти. Още повече че има и турбо.

Пак ти казвам питай Nick . Ако трябва отвори тема в основния форум, но да цепиш мотора е абсурд. А семерингите се сменят и без да сваляш мотора.

За вратите. Не съм ги отварял - но скоро ще трябва. Тап е сух плъзгача или трябва да има и чистач

Пет Окт 13, 2006 4:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
@ico_tech благодаря за адреса :-)

Пет Окт 13, 2006 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте :)
Ицо - майстора ми работи субарута от много години, и си е специалист по тях, и легасито го правеше той, и преди тва едно джъсти, минали са му много през ръцете, а и си е обучаван за тях. Та не съществува вариант да обърка нещо. Ясно че за семерингите няма да се отваря мотора, но за задния трябва да се сваля, това ми беше мисълта. А тази аксиална хлабина - за коляновия вал става въпрос, просто си разсъждавам, няма как да не окаже негативно влияние, и така и така е свален, защо да не се оправи. То е ясно че сега каквото се направи ще е, нямада се сваля втори път мотор да чукна на дърво.
Налягането на маслото незнам как да го измеря, някъв датчик ли трябва да си сложа или ?
За тракането - то е постоянно, и си е очевадно от повдигачите :)
И майстора ми го каза също, още преди да го купя :)
Маслото е валволин макслайф 15в40, още не съм го сменил защото чакам да я вкарам при човека, другата седмица последно.
Добре поне че не са му вадили душата, с такова масло... :?
Легасито му слагах валволин 10в40 дурабленд, ама последната смяна като правих с такова на сестра ми на голфа беше 12.50 литъра... та сега взех едно 5 литра мобил1 10в40 специал С от метро (36лв), колега ми го препоръча - с брат му карат много, и двамата турбодизели, и над 100 и нещо хиляди са навъртели с такова, вика екстра си е :)
Старичко ми се струва субаруто за 10в30, мисля си че няма смисъл, а и аз няма да го държа на 6000 оборота за повече от 10-15 минути на ден :D :D А за 36лв 5 литра - мога да си го сменям на 5-6000 км без да ми мигне окото :D

Пет Окт 13, 2006 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Отговори с цитат
Пост 
Я питай Флат 6 за адреса на стария форум. Там единия от участниците беше шернал няква документация за легаси. Има и ремонти разни.

По отношение на маслото.
Не знам за по старите но моя модел се кара с 5W30. Към 30 лв му е литъра.
Аз по принцип всички коли си ги карам с Мобил 1 0w40 - това е най-доброто на пазара изцяло синтетично. Ама го намирах на изгодна цена сега вече не знам.
По принцип Марката няма значение - важното е да се придържаш към вискозитета. За 0w40 ти гарантирам 20000 пробег както и да го караш. При минус 25 градуса пали на половин оборот. Просто маслото е като вода.

Питай го твоя майстор ако може да прецени дали има в маслото ти добавка - иначе като го смениш съвсем ще се разтрака. Пък той щом е чат на боксери да го отваря - но ме съмнява да има някои инструментчета които за необходими за затварянето.

ЗА снимките на колата - я щракни една от мотора да го видим

Вто Окт 17, 2006 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Пиша специално за abator и други със стари субарута -
намерих една книга, която може да носи стойност :)
Надявам се да е полезна. Качих я тук:

How to keep your Subaru alive

Вто Окт 17, 2006 10:12 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
@marin благодаря ти много. Още не съм я разгледал подробно, но мисля, че ще е от полза.

Чет Окт 19, 2006 12:07 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ицо - утре ще я снимам и под капака с телефона , не е проблем :)

Я кажете, имам леко провисване на вратите - наистина леко, доста по-малко са провиснали от на легасито, но се затварят много по-зле, трябва яко тряскане и ме ВБЕСЯВА, да се каже най-леко.
Сега не искам да звучи тъпо но на Вартбурга ми в пантите имаше едни кръгли подобни на ос болтове или незнам как да ги нарека, които се разпъваха и вдигаха вратата, ако изобщо някой може да се сети за какво говоря. Бяха и по 2 лева между другото :D
Какво е положението при тези врати - какво трябва да се смени/направи за да се премахне провисването и да се затварят леко, както си е редно?

Оказа се че имам и едно задно каре за смяна, само като се качи човек от зад почва да тропа на умирачка, иначе мноого рядко се чува... Обадих се на няква обява 2ра ръка - 50лв ми каза човека. Струва ли си? Не съм проверявал още цените за ново. Като потегля колата се чува отзад едно "чук", доскоро мислех че са някакви тампони на задния мост, но явно е карето - нали съм FT4WD...

Чет Окт 19, 2006 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 188
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
За пантичките- аз имам същия проблем с шофьорската врата, щото нямам подкалник от същата страна и осите са се изяли буквално, за съжаление трябва да се свалят пантите и да се отремонтират щото нови едва ли ще намериш, осите не са разглобяеми. За каретата за тази цена 50лв. не си заслужава при положение, че ново, естествено не оригинално, струва към 86лв. и за разлика от 36лв. си осигуряваш поне 2-3-г. спокойствие. :) а старото не се знае добре ли е или не освен това по принцип се износват шлиците на точно определено място и това се получава при дълготрайна употреба на дълъг път така че не е лошо да се провери дали не са износени и да стане така, че и нови да сложиш пак да трака .. ако е така трябва да се рециклират.

П.с. Пък като гледам си от София та мога да ти кажа че при Жан/окръжна болница/ може да си направиш рециклиране мисля че излиза към 70 на каре нещо такова ми се върти, шлайфа всичко слага нови сепаратори и съчми и пътуваш с вятъра :)

Пет Окт 20, 2006 8:53 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
съжалявам за тъпия въпрос но и сам нов намери ли си гърнетата ? а и са6то така аз имам 1800 S карбуратор и си ги намерих и си ги направих за 350 лв цялостна ауспухова система + катализатор по каталог но ми го направиха по поръ4ка 1 много добър маистор и 1 година гаранция даде, а по принцип с катализатор струва 1100лв

Пет Окт 20, 2006 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
са6то така 6те попитам колко струва турбината 4е мисля и аз да си взема а са двигателя ми е 130 коня и до колко 6те вдигне мо6тноста ( конете)

Пет Окт 20, 2006 11:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >