| Автор |
Съобщение |
|
abator
Регистриран на: Пет Сеп 22, 2006 6:06 pm Постове: 286 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|

На скоро се оборудвах със Subaru Leone 1.8 GL и искам да споделя първите си впечатления.
1. Автомобила е изклучително маневрен за размерите си.
2. Много добра шумоизолация.
3. Удобни седалки.
4. Уредите на таблото са разположени удобно.
Трябва да се има в предвид, че автомобила е на 20 години. За този период не е сменяно нищо по него освен гумите (Имам в предвид като части. Маслото е сменяно редовно.). Сега предстои смяна на предни външни карета. Причината за това е, че са се скъсали маншоните и каретата са се напълнили с прах и пясък. Другото, което трябва да бъде подменено са задните амортисьори, които са изпуснали. Проблема с амортисьорите е, че вече не се произвеждат и са трудни за намиране. Третото нещо което не е наред е скоростомера. Не отчита правилно. При скорост от около 30-40 км/ч отчита, че се движа с 220 км/ч. Ако някой знае как да отстраня този проблем, моля да сподели. Ще съм му много благодарен. В общи линии това са всичките кусури на автомобила. За сега друг дефект или повреда не съм забелязал.
Друго което може да ви заинтригува е, че автомобила не беше пален 4 години. Купих му нов акумолатор, изкарах кабела на бобината и развъртях мотора на стартер за да подкачи масло. След това закачих кабела на бобината и двигателя запали от раз. Все едно беше изгасен преди 5 минути 
_________________Subaru Leone 1.8 GL '86 Двигател - EA82

|
|
|
|
| Нед Сеп 24, 2006 11:55 am |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
Добре дошъл. И със здраве да си караш колата.
Слушай, колкото бензин има в резервоара - да изчезне незабавно. Приятелски съвет.
За полуоските - ако беше от Пловдив щях да ти дам the best axle rebuilder nationwide. Щях да те пратя на верното место. Иначе - нямам мнение.
За отчитането на скоростта - ти си за speedometer head. С една дума - часовника, или още по кратко - търси табло. Не си за жило, не си за зъбни колелца и тн.
И забравих да кажа - за полуоските търси печени механици, щото докато ги сменят и ще ги 'удушат'. Не казвам, че всички са незнаещи и неможещи, но полуоските влизат много трудно в главината. Даже е желателно да се прави със специален инструмент. Тогава е без никакви увреждания и най-бързо.
|
|
|
|
| Нед Сеп 24, 2006 12:14 pm |
|
|
|
abator
Регистриран на: Пет Сеп 22, 2006 6:06 pm Постове: 286 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Благодаря за топлото посрещане.
За резервоара изобщо не се бях замислил. Непременно ще го източа. Благодаря за съвета.

|
|
|
|
| Нед Сеп 24, 2006 12:25 pm |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
А и ще си позволя (без да съм говорил предварително с човека) да ти кажа, че винаги можеш да се посъветваш с Nick 74. Той е от Варна и е достатъчно в час.
|
|
|
|
| Нед Сеп 24, 2006 12:48 pm |
|
|
|
Dr.Jend
Регистриран на: Нед Юли 30, 2006 11:55 pm Постове: 60 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
Здравейте приятели!
Nick написа: За полуоските - ако беше от Пловдив щях да ти дам the best axle rebuilder nationwide. Щях да те пратя на верното место. Иначе - нямам мнение.
Nick, дай координати на човека. Че май ще се наложи една консултация с него. Нали е по-добре да си обменяме информация тук за такива професионалисти, че са кът.
Поздрави!
_________________ Subaru Libero/Wagon E12 '88
Mitsubishi Pajero II 2.8 TDI GLS '95 LWB
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 10:23 am |
|
|
|
Nick
|
Цитат: Че май ще се наложи една консултация с него
Какъв ти е въпроса ? Консултирай се тука. Човека рециклира. По принцип, той може да ти даде готова, или рибилдва твоята съществуваща полуоска (ако подлежи), като качеството не подлежи на въпрос. Може да ти даде известен съвет. Но той не е сервиз да се търкаля под коли и да диагностира дали си за лагер или за полуоска. Това се изяснява от клиента. Така мисля аз че стоят нещата.
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 11:48 am |
|
|
|
abator
|
|
Вече съм с нови предни външни карета и пресмазани вътрешни. Да се готвят за пресмазване задните полуоски. Предно ляво външно каре беше в изключително лошо състояние. Сепаратора беше натрошен. Карето започна да чука и на правите докато прибирах колата към Варна. В това си състояние изкара към 370 км. и ме прибра без да ми прави повече проблеми.
Успях да сменя и задните амортисьори. Сега вече колата стои добре на пътя и няма никакво тропане.
Оказа се, че имам и един разбит шарнир. Вече ми е доставен и утре най-вероятно ще го сменя.
Впечатлен съм от здравината на всички подменени части. Наистина са служили до последно. Особено каретата. Личи си, че автомобила е правен с много мисъл.

|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 4:13 pm |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
Добре дошъл,колега  Аз съм от Бургас,но много често имам работа във Варна.Карам Legasy 2.2 сиво на цвят със софийска регистрация.Ако искаш може да пием кафе някои път  А това за бензина да го източиш го направи веднага!!!Аз лично много си патих с предната ми машина(1800 4WD)която беше от 78 год.
|
|
|
|
| Сря Сеп 27, 2006 9:33 am |
|
|
|
abator
|
Ще се радвам да се видим. Когато имаш път към Варна се обади. Ще пием някъде по кафенце 

|
|
|
|
| Сря Сеп 27, 2006 10:45 am |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
|
По същия начин не беше палено 4 или5 години,а не знам дали направи и цял оборот!
|
|
|
|
| Сря Сеп 27, 2006 10:59 am |
|
|
|
abator
|
Вече и шарнира е подменен. Надявам се от тук нататък да се занимавам само с козметични проблеми 

|
|
|
|
| Чет Сеп 28, 2006 9:21 pm |
|
|
|
yuli
Регистриран на: Пет Окт 20, 2006 10:40 pm Постове: 19 Местоположение: sofiq Рейтинг: 0
|
аз сам нов в този форум и имам 1800 s карбуратор и сам мн доволен от него за тия 8 години.И все пак и конете са му малко в пове4ко 130 ма си го карам на гас и гре6ка няма е малко не6то междинния диференциал ми 4атка при изклиу4ване и незнам тва от каде е ако ми кажете как да си го поправя 6тото като изклю4те 4е по4ти нее влю4вано 
|
|
|
|
| Пет Окт 20, 2006 11:01 pm |
|
|
|
abator
|
|
Добре дошъл колега. Със здраве да си караш колата. При мен при изключване се чува едно леко изпукване. Не е тракане, а по-скоро звук от механизма, който зацепва задния мост. При теб трака или просто се чува тоя лек шум ?

|
|
|
|
| Пет Окт 20, 2006 11:16 pm |
|
|
|
yuli
Регистриран на: Пет Окт 20, 2006 10:40 pm Постове: 19 Местоположение: sofiq Рейтинг: 0
|
|
не при мойто просто като го изклю4а и се 4ува не6то като 4аткане и то4но идва от задния диференциал и за тва питам и вас и при ва6те ли е така 6тото може и да е от времето като не се използва много много
|
|
|
|
| Съб Окт 21, 2006 6:05 pm |
|
|
|
yuli
|
|
и след като го изклю4а само се 4ува 4ат и си карам и тва е и от време на време много ме дразни тоя 6ум
|
|
|
|
| Съб Окт 21, 2006 6:07 pm |
|
|
|
abator
|
|
Ами при мен няма чаткане или някакви по-особени шумове. Надявам се, че някои от членовете на клуба ще може да ти даде съвет. Това което може да направиш на първо време е да си провериш маслото в диференциалите.

|
|
|
|
| Съб Окт 21, 2006 11:58 pm |
|
|
|
yuli
|
еми за жалост не ее от това за6тото вси4ко е пълно вси4ко си е в нормата неее от тва аз си мисля, 4е може да е някое зъбно колелце незнам 
|
|
|
|
| Нед Окт 22, 2006 1:37 pm |
|
|
|
Nick
|
|
Обърни се към механик, момче, не е за мислене......за механик е.
Вчера имах случка.....един клиент, и той така си мислеше, като тебе.......после аз му измислих всичко от 'А' до 'Я', та повече нямаше нужда да мислеме, нито за секунда. Нито той, нито аз.
Остана само той да си ИЗМИСЛИ от къде ще намери $2000 за ремонт. Той си е мислил, че има нужда от смяна на свещи. Аз му измислих, че наистина има нужда от смяна на свещи, но и от нещо повече. Примерно гръмнала гарнитура глава, което е GM 3.4 L V6 двигател и труда за тази операция по регламент е 18 часа.
Иди си и ти на механик да ти измисли за какво става въпрос, да не гледаш тъжно после. В автомобилния бизнес доста от дефектите не прогресират с времето и с километрите, но и с доста от тях става точно това. Като с кариес на зъб. Колкото по-късно отидеш, толкова по-голям размер е 'дръвчето'.
Успех
|
|
|
|
| Нед Окт 22, 2006 1:51 pm |
|
|
|
yuli
|
|
| Нед Окт 22, 2006 2:51 pm |
|
|
|
yuli
|
|
и все пак си прав за механик все пак е японски автомобил току така не може са се пипа
|
|
|
|
| Нед Окт 22, 2006 2:52 pm |
|
|
|