Отговори на тема
 Разлика в размерите на гумите при Леоне 
Автор Съобщение

Постове: 294
Автомобил: subaru leone coupe
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
а някой може ли да каже допустимата разлика за субару леоне колко може да е разликата в диаметрите на гумите и там ли е същия проблем с гумите да са еднакви всички или е по различно имайки се предвид че не караш на постоянно зацепено 4*4
дайте инфо за субару леонето да видим там как стоят нещата

Съб Юли 30, 2011 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам как е при Леонето, но предполагам че е близко или е като на Легаци първа генерация, а моята кола я взех с различни гуми -отпред 175/70R14 , отзад 175/65R14 по думите на човека от които я купих е сменил предните за да я докара от Германия(уж е докарана на ход от там) понеже били износени, за това не знам колко е вярно, но аз минах около 200-300км преди да ги направя 4 броя еднкави размери, но 2 по две различни марки и до сега(да чукна на дърво) ни помен ни вест от проблеми с дифове (виене , вибрации или тем подобни), навъртях и вече 11 000км, което не смятам за геройство, но предполагам че производителите са оставили достатъчно добър запас за да не може така лесно да се развалят дифовете.

Пон Авг 01, 2011 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 294
Автомобил: subaru leone coupe
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
един казва 4 мм друг 7мм ама в диаметър или в обиколката на гумата един от колегите е написъл ясно че за импреза по док го дават 2.5 см в обиколка / гумите за които аз питам имат от 10-15мм разлика в обиколките но за леоне незнам колко е допустимата разлика ако някой знае тук е мястото да каже / Благодаря предварително

Вто Авг 02, 2011 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Предвид това, че Леонето е с принудително включване на двойното и предвид това, че се ползва само при пресечен терен не е проблем да бъдат различни гумите като модел/марка/износване, но все пак да са с еднакъв размер.
BTW, Leone и Legacy (BC-BJ-BF) I gen. имат доста разлики, след ерата Леоне започват драстични промени във всички аспекти, не ги сравнявайте :smt023 :-D ;)

Вто Авг 02, 2011 4:31 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Предвид това, че Леонето е с принудително включване на двойното и предвид това, че се ползва само при пресечен терен не е проблем да бъдат различни гумите като модел/марка/износване, но все пак да са с еднакъв размер.
BTW, Leone и Legacy (BC-BJ-BF) I gen. имат доста разлики, след ерата Леоне започват драстични промени във всички аспекти, не ги сравнявайте :smt023 :-D ;)

Значи аз може и затова да не съм гръмнал диференциала или скоростите на мойто (Legacy 1 BC.....)
Иначе установих и една друга странност (разлика ), бях изчел хубаво темата за технически прегледи, отивам на технически преглед миналия месец, казвам 4x4 съм пускат ми програма 4x4, минава предния мост, обаче задния как пипна спирачката и изкочи от валците,
пуснаха нормалната програма за 4x2 коли и си минаха и предния и задния мост без никакви грижи и без нищо да се строши, от което останах в "шах и мат" и реших че навярно когато не е на скорост колата предния и задния диф не са зацепени, а отзад навярно има виско блокаж щом ме изхвърли от валците на 4x4 програма понеже там върти само едното колело. #-o :shock:

Пет Авг 05, 2011 5:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И на свободна да си пак имаш проблем. Това, че си на неутрална означава, че нямаш силово предаване от ДВГ към колелата, но те принудително ти задвижват единия мост и централния диф ще се стреми да изравни скоростта на въртене с тази на другия, който е в покой.
4х4 модето на валовете се състои в това, че единия се върти в едната посока, а другия в противоположна и не се предава движение към другите диференциали, и в частност към централния, и неговата блокировка, която всъщност е уязвимата. А когато имаш и осев блокаж (LSD) тая "програма за 4х4" както я наричат става безполезна.
По принцип можеш да минеш всякак, ако нищо не те интересува няма проблеми, но ако всичко искаш да е изправно, много внимателно трябва да се подхожда към ГТП. И когато нищо не се е откъснало, изпаднало, изляло от колата не означава, че всичко е минало благополучно.

Съб Авг 06, 2011 7:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 103
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
един сантиметър разлика в обиколката го обира без проблем.Може и повече но не е желателно,скоростите много се натоварват и не им е добре,особено когато терена не е хлъзгав и няма приплъзване.Когато се слагат гуми втора употреба трябва задължително да се мери обиколката защото не винаги съвпада макар,че пише ,че са еднакъв размер.А когато са нови и четирите те се въртят на всеки 10000км. предни с задни.

Вто Авг 09, 2011 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема