Отговори на тема
 проблем с джъсти 1.2 4х4 карбуратор ECVT 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: justy 1.2 4WD карбуратор
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колеги въпросът ми е следния ... къде в София мога да намеря качествен майстор за това джъсти , може и да не е качесвен но поне да разбере какво му има къде е проблема пък оправянето ще го видим после ?

Ето история ... не е карано около 2 години преди това не е ясно какво е било състоянието карали са го други хора не аз, субаруто е модел между 89 и 92 карбуратор за по точни данни трябва да му видя и разчета номерата ... какво прави , като го запаля на студен двигател е много зле , първо трябва да напомпя няколко пъти газта , това мисля че не трябва да го прави, после вдига само към 2000 оборота което е нормално но работи много неравномерно все едно се дави или работи на 2 цилиндъра , в този момент, а си натиснал газта примерно да тръгне и веднага гасне , дави се, за да тръгне да се движи трябва енергично да напомпвам педала на газта за да не угасне ..... този проблем изчезва като позагрее малко на място колата 5-10 минути вече работи равномерно двигателя издава съвсем друг звук , но проблема с подаването на газ остава , подадеш ли газ се дави не гасне вече но двг-то се задъхва , все едно ще угасне това е за секунда 2 и после се изфорсирва според колко си натиснал педала на газта ... в движение ситуацията е същата даже по зле ако караш с 40 например за да ускори педала на газта до дъното да изфорсира и дигне към 4000 оборота тогава тръва да ускорява инече се дави и намаля скороста дори с насредата натиснат педал на газта , когато тръгвам от място е пак същото положение но има и една особеност ако много нежно погалиш педала на газта тръгва плавно в движение без да се дави и работи добре , но така най много да дигнеш 20 -30 км в час след това вече нещата са зле .... Все си мисля че е в карбуратора проблема , забравих да спомена че когато е на празен ход понякога сам си вдига оборотите дори когато е загрял без причина , примерно загрял е държи точно 1000 об. и изведнъж сам си ги дига до 2000 или 3000 и ги държи постоянно така без корекция , като чукна лекичко педала на газта и си ги сваля сам до 1000.... карах го на некакъв майстр по карбуратори уж най добрия в софия каза че по карбуратора всичко му било наред уж го бил регулирал нещо предварението че не му харесвало но аз разлика не виждам... той твърди че проблема бил в двигателя ... но от къде да започна , свещите били наред той ги е гледал и сменил .... също така ми свети лампата check engine и clutch temp но не винаги ... сега установявам че прегрява вчера изкипя антифриз от разширителния съд а онзи ден му смених термостата с нов проверен лично от мен че отваря , сега пък не включва перката някой знаели къде му седи температурния датчик за включване на перката и този за отчитане температурата на таблото мисля да ги сменя и двата , щото този за таблото показваше съвсем малко загрял двигател пък водата в казанчето изкипя
давайте мнения колеги и съвети , а као някой знае къде могат да го оправят нека каже

Вто Ное 13, 2012 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: justy 1.2 4WD карбуратор
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
забравих да спомена при работа на празен ход или в движение при подаване на пълна газ понякога се чуват детонаций в ауспуха , верно рядко но се чува , като зиловете от едно време....
колеги за да разбера защо ми светят лампите .... спомням си че навремето гледах едно ръководсто със алгоритъма на задействане на сигналните светлини и възможните причини довели до сработването , говоря за check engine и clutch temp , но не си спомням към кое ръководство беше дали към това на автоматичната скоростна кутия или за двигателя .... в момента имам само това за двигателя на mitchel repair ако на някой му трябва пращам по скайп вътре са за 3-4 марки коли подобно е на ауто датата но има подробна информация за субару с картинки исхеми върши идеална работа за основен ремонт

Вто Ное 13, 2012 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Impreza\imprezaGT\Saab900Cabrio
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
преди години имах старлет 1.0 като глдам двигателя май е почти същия ,
имах сходни проблеми .
много чудене беше, какво ли не сменях .
на края се оказа едно кабелче накъде около бубината на една планка( керамична).
беше се разхлабило стегнах го и проблема се реши

Чет Дек 27, 2012 9:59 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 18
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Сигурно ти е изгоряла гарнитурата на главата и като поработи/загрее/ изчиства цилиндъра в който пропуска вода и затова се оправя.Погледни и капачката на резервоара,защото може да прави вакум/ако е запушена тръбичката/ и да не пуска достатъчно бензин.И другия вариант е да минеш на газ.

Чет Дек 27, 2012 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 77
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Класика-запушен жиглор+неработеща ускорителна помпа...

Пет Дек 28, 2012 11:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема