Отговори на тема
 Не пали 
Автор Съобщение

Постове: 13
Автомобил: justy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Justy 1.2 GLI, пълен инжекцион с обикновена газова- вече 6 години пали от четвърт във всякакво време.
Преди седмица , минавайки трамвайната линия на3та с 20-30 км/ч, дадох малко газ, мотора хлъцна и умря.
Не пали нито на газ, нито на бензин.
Почнах да изследвам. Кабела от бобината дава искра. Кабелът към 1ви цилиндър не дава. Отворих делкото- изглержда добре, както и палеца. Взех от Билал ливанеца едно делко за проба- пак не пали.
Вече се чудя. Ливанеца каза, че запалването било овързано с някакви датчици по делкото- но предполагам, че те са за ниското напрежение, искра все пак има. Свещта мирише на бензин, след повечко въртене ауспуха също.
Поставих палеца да сочи към 1ви цилиндър, проверих с една отверка в дупката на свещта- буталото е горе. Значи, не е скъсан ангр. ремък, ако е прескочил един зъб при хлъцването- поне би трябвало да прикюфка? Не намерих ( то и тъмно , де) къде се гледа на маховика белезите.
Моля да се въздържате се от съвети " иди на сервиз". Колата е стара и в сервизите изобщо не искат да я погледнат. А ми е слабост, въпреки че имам още две. Пък и в момента е в кварталния сервиз, но там от токове не разбират, дай им ходова част.
Та молба имам към опитните- имате ли подобни случки в практиката и как се сборихте с тях?

Сря Ное 30, 2011 8:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: justy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
10 месеца по-късно.
Доколкото никой от разбирачите не писа нищо, ще напиша аз- за други закъсали с подобен проблем.
Оказа се бобина. При това тя искра дава, но не е достатъчно мощна и затихва по пътя до свещите практически до нула.
Бобината е под улея, в който се стича водата от предното стъкло, а точно над нея има една пластмасова тапа. Та тази тапа - явно с годините- пуска вода и тя капе в/у бобината. Пластмасата (на бобината) излезе спукана на две места. Мястото е такова, че нищо не се вижда, трябва да се свали заедно с ламаринената стойка.
Доколкото двигателя е този с пълния инжекцион, бобината е дефицит. За употребявана ми оферираха 150 лв. В интернет гледах за 330$ :shock: . Вследствие на което намерих за проба една от по-ранния модел, свързах я (то има две жички, ако не работи, разменят се) и джъстито взе че запали, както обикновено от 1/4 оборот.

Пон Сеп 24, 2012 8:16 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема