| Автор |
Съобщение |
|
sharko8
Автомобил: Subaru Djysti
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте и от мен! С риск да ме пратите при колегите ви от Сузуки форума юе попитам .Някой знае ли има ли филтър за купето на Субару Джъсти 96 г. 1.3 моноинжекцион и къде се намира?Благодаря предварително!
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2012 4:54 pm |
|
|
|
SCRAPPER
Регистриран на: Пон Яну 16, 2012 10:31 pm Постове: 397 Местоположение: Bulgaria;Sofia/Ireland/Slovenia
Автомобил: Душата ми кара AMG
Рейтинг: 122  
|
|
[quote="sharko8"]Здравейте и от мен! С риск да ме пратите при колегите ви от Сузуки форума юе попитам .Някой знае ли има ли филтър за купето на Субару Джъсти 96 г. 1.3 моноинжекцион и къде се намира?Благодаря предварително
_________________ "IT'S BETTER TO LIVE ONE DAY AS LION THEN THOUSAND YEARS AS SHEEP" LATIN PROVERB
|
|
|
|
| Пет Фев 03, 2012 8:32 am |
|
|
|
sharko8
|
Благодаря за отговорите  ,но под кората на чистачките няма нищо подобно на филтър (може би е трябвало да има).Проблема е че ми се поти и съответно замръзва предното стъкло от вътрешната страна.  Веско моето джъсти досущ прилича на твоето от снимката на профила ти, но няма климатик! 
|
|
|
|
| Пет Фев 03, 2012 10:23 am |
|
|
|
Becko
Регистриран на: Чет Май 19, 2011 3:12 pm Постове: 273 Местоположение: Владая, Сф; Ст. Загора
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
|
Ясно. Ами провери долу. от към страната на пасажера, където се намира духалката на колата. Мисля че трябва да се свали и разглоби. От страни на духалката ще видиш как стърчи дунапрен. Явно това играе ролята на филтър. Стигам до този извод като си мислч, че тази джаджа смуче въздух от едната страна, а от другата тръгва по въздухо проводите. Виж и сподели, че и аз мисля да сменям филтър на пролет 
_________________ "IT'S BETTER TO LIVE ONE DAY AS LION THEN THOUSAND YEARS AS SHEEP" LATIN PROVERB
|
|
|
|
| Пет Фев 03, 2012 10:45 am |
|
|
|
2T POWER
Регистриран на: Пон Ное 14, 2011 5:14 pm Постове: 129 Местоположение: kru6evo
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
|
sharko8 написа: Благодаря за отговорите  ,но под кората на чистачките няма нищо подобно на филтър (може би е трябвало да има).Проблема е че ми се поти и съответно замръзва предното стъкло от вътрешната страна.  Веско моето джъсти досущ прилича на твоето от снимката на профила ти, но няма климатик!  Този феномен се получава защото вътре в купето остава за по дълго време топъл въздух .Навън е студено и става или изпотяване ,замръзване от вътре.Един трик да не става така,имаш лостче за притока на въздух от вън-от вътре,остави го на положение засмукване от вън.Или друг начин остави си леко отворени страничните прозорци 0,5см. надолу. 
|
|
|
|
| Съб Фев 04, 2012 12:57 pm |
|
|
|
Becko
Регистриран на: Чет Май 19, 2011 3:12 pm Постове: 273 Местоположение: Владая, Сф; Ст. Загора
|
2T POWER написа: Един трик да не става така,имаш лостче за притока на въздух от вън-от вътре,остави го на положение засмукване от вън.   При мен е винаги така
|
|
|
|
| Пон Фев 06, 2012 11:04 am |
|
|
|
sharko8
|
Веско, относно лостчето за прихода на въздух -опитвах и в двете положения ефекта е нулев.Ще изчакам малко да се пооправи времето и ще поразглобя решетката под чистачките и ще залягам да видя дали трябва да се сваля турбинката на парното евентуално.Благодаря. 
|
|
|
|
| Пон Фев 06, 2012 11:25 pm |
|
|
|
Becko
|
Виж и машинката, която е вътре в купето от страна на пасажера. От няколко месеца забелязвам като спра парното след като съм паркирал в купето да мирише на изгоряло-натрапчива миризма. Като пусна пак парното миризмата се разсейва на момента, парното бачка на всички степени. Интересно ми е дали мирише от двигателният отсек(парното ми смуче от там) или има нещо вътре в купето, което запича? Мисля си, че ако е двигателя трябва да мирише когато парното духа, а при мен замирисва когато не духа 
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2012 10:13 am |
|
|
|
2T POWER
|
мирише от двигателният отсек(парното ми смуче от там Kато казваш двигателния отсек ,къде по точно се намира входа към парното,Веско 
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2012 11:27 am |
|
|
|
Becko
|
Колега честно казано не знам. Но така както задаваш въпроса се усещам, че може да съм написал гоооляма глупост. Коша за двигателя ми изглежда монолитен, има отвори, но от там влизат и излизат кабели. Парното май смуче отпред под чистачките, там където е решетката. Иначе лоста съм го нагласил да дърпа отвън. Ако греша за нещо ме поправете, искам просто да разбера защо мирише на изгорял контакт и дали това може да доведе до нещо неприятно. Лятото нямах такива проблеми, появи се есента като взех да го пускам да топли 
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2012 11:51 am |
|
|
|
2T POWER
|
Becko написа: Колега честно казано не знам. Но така както задаваш въпроса се усещам, че може да съм написал гоооляма глупост. Коша за двигателя ми изглежда монолитен, има отвори, но от там влизат и излизат кабели. Парното май смуче отпред под чистачките, там където е решетката. Иначе лоста съм го нагласил да дърпа отвън. Ако греша за нещо ме поправете, искам просто да разбера защо мирише на изгорял контакт и дали това може да доведе до нещо неприятно. Лятото нямах такива проблеми, появи се есента като взех да го пускам да топли   .Казваш миризма на изгорял конткат  Дали ти върти добре турбината да не се натоварва и загряват кабелите ,или хлабава връзка си мисля П-П миризмата на прегрял ел двигарел е такава-виждал си го в практиката
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2012 12:00 pm |
|
|
|
Becko
|
|
Турбината е онази машинка вътре от страната на пасажера долу в краката, нали? Ако е тя, ще я свалям да я чистя. За хлабава връзка къде да гледам? То ми намирисва в цялото купе и не мога да определя точно от къде е. Някъде отпред е, но не мога да се ориентирам дали е долу, там където е машинката(тази черната) или някъде по-горе.
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2012 12:16 pm |
|
|
|
2T POWER
|
Becko написа: Турбината е онази машинка вътре от страната на пасажера долу в краката, нали? Ако е тя, ще я свалям да я чистя. За хлабава връзка къде да гледам? То ми намирисва в цялото купе и не мога да определя точно от къде е. Някъде отпред е, но не мога да се ориентирам дали е долу, там където е машинката(тази черната) или някъде по-горе. Да тя е.Казваш че като спреш парното тогава замирисва,това ме подтиква на мисълта че не е точно парното.Ако е от него ще се усеща когато е влючено.Хлабави връзки има на две места на ключа(може да е прегорял частично)или буксата за ел мотора(и самия мотор вътре искри и избива намотка ,ротор-статор).Пробвай да караш без да пускаш парното давидим дали ще се усеща изгорялото.Ако да значи има друга повреда,или дават кабели на късо П-П. Моя познат на когото е колата която гледах и питах 2-3 пъти за проблема ти даже започна да се базика смен.Еее ти голям мерак за джъсти имаш,не казвам помагам на колеги..
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2012 12:45 pm |
|
|
|
Becko
|
 Колега благодаря ти за съветите. Още днес като се прибирам ще пробвам без парно да се прибера. Най-много замирисва като е набримчено на последна или предпоследна степен. Ще видя буксата дето е долу до турбината на парното. Топлият въздух от реотани ли идва или от радиатора? Ако не мирише при спряно парно, значи остават ключа или буксата на турбината?
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2012 1:13 pm |
|
|
|
2T POWER
|
Becko написа: :D Колега благодаря ти за съветите. Още днес като се прибирам ще пробвам без парно да се прибера. Най-много замирисва като е набримчено на последна или предпоследна степен. Ще видя буксата дето е долу до турбината на парното. Топлият въздух от реотани ли идва или от радиатора? Ако не мирише при спряно парно, значи остават ключа или буксата на турбината? Toплия въздух се получава от струята въздух преминала през радиатора на парното.За втория въпрос точно обратно ,ако мирише при спряно парно значи е другаде причината.Като мирише на пуснато парно тогава ,копче букси и в крайна сметка може да ти изгаря мотора на турбината.
|
|
|
|
| Чет Фев 09, 2012 12:02 am |
|
|
|
Becko
|
Снощи карах без парно, само аз си знам как при положение, че прозорците ми бяха замръзнали  Миризма имаше само в моментите когато подавах газ и колата тръгваше рязко напред. С една дума като се "раздвижи" въздуха. Като се прибрах започнах да душа като хрътка на всякъде-при турбината, бушоните, копчетата за парното...Какво останових: миризмата се появява като са пуснати повече уреди и идва от волана  Не отстрани, ами точно където е клаксона и копчето за аварийните. Аз си мисля, че е от пеперудата, защото от отдавна ми прави номера-не ми святкаха фаровете, от време на време като пусна мигач и започва да цъка толкова бързо, че ми се замайва главата(и 6-те мигача са ми с диодни крушки и не само те-всичко по колата е с диоди), т.е. по-бързо от колкото цъкането "изгоряла крушка"(то като съм с диоди релето мига все едно съм без крушка). По повод на това някой тук беше писал, че на релето нищо му нямало и аз си карам така. Някакви идеи  ?
|
|
|
|
| Чет Фев 09, 2012 8:42 am |
|
|
|
2T POWER
|

Becko написа: Снощи карах без парно, само аз си знам как при положение, че прозорците ми бяха замръзнали  Миризма имаше само в моментите когато подавах газ и колата тръгваше рязко напред. С една дума като се "раздвижи" въздуха. Като се прибрах започнах да душа като хрътка на всякъде-при турбината, бушоните, копчетата за парното...Какво останових: миризмата се появява като са пуснати повече уреди и идва от волана  Не отстрани, ами точно където е клаксона и копчето за аварийните. Аз си мисля, че е от пеперудата, защото от отдавна ми прави номера-не ми святкаха фаровете, от време на време като пусна мигач и започва да цъка толкова бързо, че ми се замайва главата(и 6-те мигача са ми с диодни крушки и не само те-всичко по колата е с диоди), т.е. по-бързо от колкото цъкането "изгоряла крушка"(то като съм с диоди релето мига все едно съм без крушка). По повод на това някой тук беше писал, че на релето нищо му нямало и аз си карам така. Някакви идеи  ? Тези диодни крушки до колкото знам не са големи консуматори на електричество.Релето да работи правилно трябва да се спази ватовиа диапазон,мисля че беше 45вата.Значи збора на крушките ляво дясно по отделно да е около тези ватове.Затова ти цъкат бързо,от слабите ватове на диодите.Какви са ти крушките на фаровете да не са силни и да натоварват ключа,по принцип има релета да се предотврати това,трябва пак да посетя моя човек ,да разузнавам
|
|
1
|
|
| Чет Фев 09, 2012 8:00 pm |
|
|
|
Becko
|
|
Ами крушките на фаровете са 55/60W. За релето имам впредвид, че от време на време направо "откача" от цъкане, когато вали сняг или е много студено. Мисля си, че влиза влага при страничните мигачи и дава на късо. Забелязъл съм също, че като пускам някой мигач от ключа на лостчето се чува стране шум-като престъргване, все едно не дава добър контакт. Май ще трябва да смазвам пеперудата. Ако я смажа с тънко машинно масло дали ще се подобри контакта? Вкъщи нямам специално електропроводимо масло. Ще зачистя с тампон за уши и ще мажа с масло. Като сложих диодните крушки се забърза малко, което на мен не ми пречи-цъка си все едно е изгоряла крушка, една идея по-бързо.
|
|
|
|
| Пет Фев 10, 2012 9:53 am |
|
|
|
Becko
|

Такаааа, в крайна сметка ми изгоря пеперудата-часта при мен е цяла, една платка, на която са лостчетата за управление на мигачи, фарове и чистачки. Втора употреба частта струва 100 лв.-оказа се доста дефицитна. Смениха ми частта и ми поставиха две релета за да няма повторна инфекция. Сега като се замисля, ето защо само на мен ми замирисваше на изгоряло, не и на човека до мен. Искам да попитам сега за нещо друго-от както започна топенето на снега при рязко тръгване на първа(не говоря за пилене на гуми, просто предницата леко се повдига), при по-рязко спиране(не става въпрос за свирене на гуми), когато мина през вдлъбнатина с едната предна гума(един вид колата застава диагонално) се чува едно пукване. Това пукване е мнооого тихо, все едно пуква пластмаса. Не звучи като удар на метал в метал(поне на мен). Чува се отпред, но като минавам през лунният пезаж пред нас, спрял съм музиката и парното, такива пуквания се чуват и отзад. При ниска скорост, като преминавам през дълбоки дупки(амовете се разтягат и свиват доста), догава го има този шум. Като карам бързо се чува само ако едната страна на колата мине през неравност и е по-ниско разположена от другата. "Скачал" съм на амортисьорите и отвън нищо не се чува. Тук някъде четох поста на един колега, който си беше зачиствал и гресирал амортисьорите, защото като се замърсят с прах почвали да пукат. При мен се получи точно като почна да се топи снега и цялата мизерия по пътя придоби течна форма. Моля, дайте съвет дали е така или да се готвя за нещо по-лошо(ск. кутия, диф., карета, тампони, полуоски...)?
|
|
|
|
| Чет Мар 08, 2012 10:53 am |
|
|
|