Отговори на тема
 Subaru Justy mk2, mk3 - как работи 4WD предаването 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Съжалявам, че още с първото мнение в този форум започвам с въпрос, но предполагам повечето от вас са били така.
Бях решен да си взема малка, практична и икономична количка, която все пак да има добър вид и да е нещо японско. Насочих се към Сузуки Суифт, но един колега от форума ме светна за това субару. Бях очарован - същото купе (което изглежда много добре), но с 4х4 - какво по-хубаво. След като се порових за информация относно тази система, срещнах 3 противоречиви мнения (включително и във форума). Предполагам, че е възможно да има поне 2 варианта, но не знам как е в действителност:
- че задвижването на 4те колела е постоянно и не може да се изключва
- задвижват се само предните колела, но с бутон на скоростния лост или от ляво на волана се включва системата
- автоматично се включва при необходимост и не може да се контролира ръчно

Порових се доста във форума и не открих точна информация. Съжалявам, ако не съм ровил достатъчно и го пише някъде.

Решил съм окончателно да закупя джъсти и тази седмица ще търся да огледам няколко, но в крайна сметка не знам как стои въпроса.

Ако има по запознати ще съм изключително благодарен да ме "светнат" за тази система.

Поздрави,
Петър

Вто Фев 02, 2010 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Значи, пич, това Субару със Сузуки купето не е Субару. Няма нищо от Субару в него.
Има съвсем същото Сузуки Суифт 4х4 - и двете се произвеждат в Унгария.
Истинските Subaru Justy са 3-цилиндрови 1000 и 1200 кубикови, правят се до 94 година.
От там насам са все рожби на други японски производители и са Субарута само на книга.

Първото Subaru Justy '86-'94 е със бутон на скоростния лост - включва задната ос от там (50:50)
Не се кара на асфалт, ползва се само при нужда и на пресечен терен.

Второто Subaru Justy e Suzuki Swift 1:1 с някакви разлики в маски, брони - нищо съществено. И като ти казвам 1 към 1 значи мотор, кутия, всичко е Сузуки.
Това нещо върви предимно на предно. Няма централен диферецниал, ползва вискомуфа. Не се изключва, не се включва, няма бутони, бушони или каквото и да било. Като Passat syncro, като Suzuki Baleno 4x4.........

Третото Subaru Justy e 1:1 Suzuki Ignis............

Четвъртото е Daihatsu Sirion 1:1...................

PS. По-добре се оборудвай с един Swift GTi (101) и си карай работата :smt023

Поздрави, спорна седмица.

Сря Фев 03, 2010 2:29 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ти за изчерпателния отговор! Беше ми много полезен :smt023
Жалко, че не са правили поне 4WD системата като старото джъсти :? Не мога да намеря подходящ еквивалент на малка кола 4х4, така че май ще си взимам Суифт наистина

Сря Фев 03, 2010 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Отговори с цитат
Да не те разочаровам, ама съм чувал съм че много им се чупят скоростните кутии, на бившия ми шеф баща му кара Суифт ГТИ и има 5 скоростни кутии у тях. :idea:

Сря Фев 03, 2010 11:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Отговори с цитат
justy написа:
Жалко, че не са правили поне 4WD системата като старото джъсти :? Не мога да намеря подходящ еквивалент на малка кола 4х4, така че май ще си взимам Суифт наистина

Daihatsu Charade има 4x4, Applause също има 4х4
Това са кадърни коли, много здрави.
В тоя сегмент няма голям избор. А да търсиш кадърно двойно е още по-трудно.
В краен случай скачаш на GTi-то, зимата 4 хубави гуми, по-малко газ на светофарите и така....

streetman написа:
Да не те разочаровам, ама съм чувал съм че много им се чупят скоростните кутии, на бившия ми шеф баща му кара Суифт ГТИ и има 5 скоростни кутии у тях. :idea:

Не вярвам да имат вроден дефект. GTI се прави от незапомнени времена та чак до 2000+ година :roll:

Чет Фев 04, 2010 1:51 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
justy написа:

Daihatsu Charade има 4x4, Applause също има 4х4
Това са кадърни коли, много здрави.
В тоя сегмент няма голям избор. А да търсиш кадърно двойно е още по-трудно.
В краен случай скачаш на GTi-то, зимата 4 хубави гуми, по-малко газ на светофарите и така....

Да, в крайна сметка ще е swift, такова Charade бих си взел, но почти няма обяви за него.

streetman написа:

Аз съм срещал и положителни и малко отрицателни мнения за swift GTi, но чак такива проблеми с трансмисията да имат не ми се вярва. В крайна сметка при всеки автомобил си има специфични проблеми, повече или по-малко. Но мисля, че сузукито ще си струва

Чет Фев 04, 2010 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема