Отговори на тема
 Проблем с бензиновата помпа 
Автор Съобщение

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
zdr imam problem s benzinovata pompa. kogato prehvurlim na benzin dvigatela ne mu stiga gorivo. sega karam na gaz i znam 4e moje da se precaka dvigatela no nqmam na4in kakvo da napravim kato ne i stiga gorivo kogato e na benzin ? i eventualno kade e benzinovata pompa ?

Вто Апр 07, 2009 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Първо - пиши на КИРИЛИЦА.
Второ - каква е колата тук не сме в шоуто ясновидци ;)

Дай малко повече инфо и ще се опитаме да помогнем.

Вто Апр 07, 2009 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
колата е субару джусти 1.2 78 коня абе проблема ми е като превключим на бензин се опитва да загасва двигателчето каво мога да направя по въпроса ? струва ми се че бензиновата помпа се е задръстила ама не съм сигурен

Вто Апр 07, 2009 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
с карбуратор,моно или пълна инжекция си?и какъв точно е проблема а)двигателя не работи въобще
б)работи ам няма мощност
ц)при превключване загасва
д)...........
аз лично почти нищо неразбрах за проблема ти и немога и да се включа в помоща докато не изясниш нещата.не сме ти виждали автомобила и затова е нужно малко по вече инфо.колкото повече толкоз по добре

Вто Апр 07, 2009 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
карбуратор работи но при повече от 70км/ч губи мощност и започва да загасва какво мога да направя и евентуално къде е бензиновата помпа защтото един ми каза че трябва да е в резервуара но аз лично не съм отварял резервуара а също така когато един път спрех след поредното загасване карбуратора беше празен :) явно помпата или филтъра се е задръстил но незнам къде се намират филтъра и помпата бихте ли ми казали ? много ша съм ви благодарен :)

Вто Апр 07, 2009 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
и аз не съм наясно къде е помпата ма ясно се разбира проследяваш маркуча от карбуратора на къде отива ако е някъде към двигателя там е и помпата.най-лесна проверка на помпата се прави като извадиш маркуча от карбуратора и започнеш да въртиш за старт.възможните дефекти са релето което включва и изключва бензина то прекъсва маркуча някъде от пред при двигателя-един трябва да дава на контакт а друг да слуша да ли щтрака.
запушване на:
карбуратора разглабяне и почистване(доста сложна работа за човек без понятие)и продухване с помпа (сравнително лесно),
на филтъра-смяна
на клапана за вкючване на бензина.

Вто Апр 07, 2009 8:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
e мерси се пак за информацията много ми помогна мерси пак :):):)

Вто Апр 07, 2009 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
ако излезнат подробности пиши

Вто Апр 07, 2009 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Кога изписахте толкова много бе хора ;)

Помпата е до резервоара от лявата страна. Като се навреш отдолу до резервоара има една ламарина хваната с 3 болта. Там се виждат и маркучите които влизат в купето там преминават в метални тръби и минават вътре под пластмасите на прага и излизат направо в коша при мотора. До помпата на същата ламарина трябва да има и горивен филтър - смени го и него струва между 5 и 10 лева, зависи какъв ще вземеш.
Помпата е електрическа и като дадеш на контакт почва да помпи така че ако откачате маркучите от пред те се 3 - този който отива на по-дебелата треъбирка на карбуратора е подаващ, другия е връщащ, третия е вентилация. Да не им размените местата че става лошо ;).
Може да провериш идва ли гориво от пред - откачаш подаващия маркуч , тикваш го в едно шише от вода и даваш на контакт. За съжаление не мога да ти кажа колко трябва да изпомпи за минута(дебит).

Проблем може да ти прави и карбуратора. Като караш на газ всичко вътре е сухо и да не е клеясала клапата на втора степен или някой от всичките вакууми да не работи. Провери си първо подаването ан гориво и пиши какво е станало.

Сря Апр 08, 2009 8:11 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
не е карбуратора щтото преди да го направя на газ то ми правеше тоя проблем ще пробам мерси за информацията се пак :)

Чет Апр 09, 2009 8:35 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: subaru justi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост Re:
lubo_91 написа:
не е карбуратора щтото преди да го направя на газ то ми правеше тоя проблем ще пробам мерси за информацията се пак :)

Възможно е да е от карбуратора защото газта минава директно през дефузера и клапите а не минава като бензина през жигльори и вакуми така че може да има неработещ нормално вакум или запушен жигльор.Що се отнася до бензиновата помпа тя е под левия праг има едно капаче бензиновия филтър също мисля че беше там ако не се лъжа.помпата е импулсна така че не помпи постоянно гориво,подкачва няколко секунди после прекъсва за малко ,после пак подкачва и така.Ще ти е трудно да го хваниш ако е проблема в нея но мисля че ако подкачва вообще има достатъчен дибит за да не е от нея .По вероятно е да запушен е филтъра за гориво.

Съб Фев 13, 2010 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема