|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
ivan_BG
Регистриран на: Чет Юни 09, 2011 12:18 am Постове: 151 Местоположение: Благоевград
Автомобил: Outback 3.0 H6 04
Рейтинг: 69 
|

За пътя Благоевград Русе няма какво да разказвам – познат е на всички.Преспиване в Русе у приятели ,сутринта – кафе,товарим се на Форко трима човека ,едно куче 50-55 кила и багажна кутия 520 литра на покрива, и потегляме.Пътя до Букурещ е хубав ,нов, две ленти в една посока ,ограничението е 90 км/ч ,но ние спокойно се движим с 100-120,околовръстното на Букурещ е малък кошмар – тясно,задръстено,кръстовищата които го пресичат са нерегулирани и пресичащите са с предимство което води до колони на околовръстното, как да е преминаваме го и хващаме посока север.Пътя е натоварен, но широк и хубав в средата има лента за изпреварване и спокойно се кара с 100-120,полицейски патрули има в населените места,там ограничението е 60.Аз се заблях и в едно селце видях палката.Полицаят беше много културен показа ми скоростта на радара -78 км /ч,без да се цигани и овърта ми написа фиш за приблизително 30 евро, като ми обясни че трябва да го платя на границата при излизане.Продължаваме, зареждаме газ на румънският Лукойл, цената е същата като в България,без проблеми плащам с карта Виза Електрон.Отбиваме се от главния път и хващаме посока граничния град Husi,постепенно движението намалява пътя е добър ,завоите са редки подържа се скорост 90-100 извън населените места.В населените места подобно на България асфалта е с дупки и на кръпки. На молдовската граница нямаме проблеми,плащаме някаква еко такса в размер 2,5 евра.От границата до Кишинев пътя е хубав ,не е натоварен,не минава през села и паланки ,пътува се през хълмиста и залесена местност,скорост 90-100 макар че може и по – бързо.Зареждаме на молдовски Лукойл – цената е с около 20-30% надолу от България,пак без проблем плащаме с Визата.Минаваме през центъра на Кишинев в час пик/навигацията ни прекарва от там/ движението е много по-слабо от софийското без проблеми излизаме на пътя за Дубасари,на места асфалта е изяден срещат се и дупки.Дълги качвания и спускания.На излизане границата представлява два фургона от двете страни на пътя,като нищо може да я пропуснеш ,въпреки че има знак „Стоп”.Молдовския митничар явно е нервен и не се успокоява докато не намери начин да изкрънка 10 евро.Влизаме в непризнатата Приднестровска Молдовска Република – преди границата минаваш между руските автомачици и БТР и – сини каски.Границата им е организирана по руски образец както бяхме и ние преди 20 години.Попълваш митническа декларация,временен внос на автомобила /0,018 % от стойността му/ миграционна карта и още не помня какво ,плащаш 5 евро пътна такса и караш напред.Без да се заяждат и без коли на опашката се влиза за около 30-45 минути.Цялата държава е 25 км разбит път скорост 60-70 км/ч.За наша радост излизаме без проблеми. Украинската граница е друга бира,всеки през които минаваш проси пари по всевъзможни начини от откровеното „давай на пиво” до „сваляй багажа”.След дълги увещания,пазарлъци и скандали най-накрая влизаме в Украйна олекнали с 20 евро.Пътя от границата до главния път Одеса – Киев е кошмарен,разбит асфалт,кръпки правени на ръка ,бабуни… скорост 40-60 км /ч. Главния път Одеса –Киев е с по две ленти за движение в една посока,покритието е добро,спокойно може да се подържа скорост 120-130 но дебнат полицаи.Пак зареждаме газ на Лукойл,цената е с около 30-40% по –ниска отколкото в България.Започват проблеми с картата – имат терминали ,но не искат да ги използват,друга валута освен местната не желаят да вземат и зареждането се превръща в проблем.След дълги преговори успяваме да обменим 50 евро и зареждаме с тях.Пътя до Киев е натоварен,предимно камиони ,въпреки че вече пътуваме през нощта.Навигацията ни прекарва през центъра на Киев,явно имаме късмет че минаваме в 2,5 часа сутринта ,защото движение не липсва ,полицаи също .Отминаваме и Киев без проблеми.Пътя след столицата също е хубав прав,равен,широк в продължение на десетки километри няма и помен от завой,спокойно може да се подържа висока скорост, но почти във всяко селце дебне патрул така че спазваме ограниченията.Въпреки всичко успяват да ни „стрелнат” от движещ се срещу нас полицейски автомобил,разминаваме се те правят обратен завой пускат сирените и след нас… хванали са ни със 118 при ограничение 90,пазарлъка е голям накрая си стискаме ръцете на 20евро. На руската граница няма проблеми,попълваш си всичките глупави хартийки,минаваш през всички гишета и си Ок.На фона на украинските мизерници руските митничари са класа нагоре.За да нямаме проблеми със зареждането обменяме пари в банката на границата.Първите 100 км в Русия са поносими въпреки че се редуват ремонтирани и стари участъци от пътя,на места караш по стария бетонен път.След първите 100 км следва кошмар 200 км разбит и пълен с кръпки път, подържа се скорост 70-80.С приближаването на Москва постепенно се усилва и трафика ,200 км преди Москва пътя става дву лентов с отлично покритие ,но трафика е сериозен и се движим с разрешаните 90 км/ч .Преди да излезеш на МКАД /московското околовръстно/ вече едвам пъплим.МКАД е с по шест ленти за движение в двете посоки и разрешена скорост 100,но трафика е сериозен дори и за тези размери.Никъде в Москва не попаднах на разбит асфалт,не работещ светофар и т.н. простотии,движението е отлично организирано и проектирано.Навигацията се справи перфектно на всички засукани детелини и кръстовища,и ни отвежда точно на искания адрес където ни чакат.Цената на горивата в Русия е почти наполовина на нашата и искат да плащаш преди да си заредил.На два пъти инжекциона взе да пищи все едно, че няма газ,може би качеството е по лошо и от нашето ,защото това в България никога не ми се е случвало,след превклюване газ-бензин- газ си продължихме без проблеми Така разстоянието Русе – Москва 1850 км според навигацията е изминато за 32 часа с всичките граници,почивки и полицейски перипетии.Форко се справи перфектно навсякъде,обичам я тая кола.
|
|
7
|
|
| Чет Сеп 15, 2011 1:55 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Интересно пътуване. Снимки няма ли?
|
|
|
|
| Чет Сеп 15, 2011 9:03 am |
|
|
|
Nikola
Регистриран на: Вто Юни 22, 2010 3:06 pm Постове: 36 Местоположение: Гронинген Рейтинг: 6
|
|
Супер. От много време ми се ходи в Русия и по-специално в Сибир. Как стои въпросът с визите? Трябваше ли ви виза? До колкото разбрах от разказа ти на руската граница не сте имали проблем, но предполагам сте имали виза издадена в София. Какви документи искат за нея?
Поздравления за пътешествието!
|
|
|
|
| Чет Сеп 15, 2011 9:24 am |
|
|
|
ivan_BG
Регистриран на: Чет Юни 09, 2011 12:18 am Постове: 151 Местоположение: Благоевград
|

Руски туристически визи правят много туристически фирми , изискванията са задграничен паспорт който да не изтича по-рано от 6 месеца след излизането от Русия,две паспортни снимки и медицинска застраховка/тур.фирмите ги правят заедно с визите/ Визите са два вида - нормални ,излизат за 10 работни дни 150 лв и бързи,за три дена 300 лв.Правили сме визи и от днес за утре.Аз ползвам фирма Глобустур има я в нета.Ако са ти изрядни документите няма да имаш проблеми на руска граница,от две години вече признават и зелената карта, преди се правеше допълнителна застраховка на границата,друг е въпроса ,че поради бюрокрацията и попълването на безсмислени хартийки преминаването е бавно ,най-бързо съм минавал за около час,пари на руската граница са ми искали единствено ветеринарите.Аз съм го пътувал 3 пъти маршрута. Сега и аз планувам пътуване да Новосибирск,приблизително 5000 км от Благоевград в едната посока.Доколкото проследявам маршрута по карта ,стария главен път/най-прекия/ минава през Казахстан/допълнителни визи/ ,но не може да няма и път само през Русия.Притеснява ме най-вече състоянието на пътищата в Украйна и Русия,Форко е железен ,ама и техните дупки си ги бива.В никакъв случай не бих тръгнал с ниски гуми или слабо окачване. krass написа: Интересно пътуване. Снимки няма ли? От самото пътуване нямам снимки,пътя е еднообразен редуват се гори с полета, почти няма релеф и завои.Имам от Москва,ако ви е интересно ще кача.
|
|
|
|
| Чет Сеп 15, 2011 7:01 pm |
|
|
|
ivan_BG
|

Всъщност я да доразкажа и за връщането... всичко беше нормално да околъвръстното на Букурещ,на 80 км от Русе вече чувствах леглото след 40 часовото безсъние .... при едно от потеглянията в колоната изведнъж втория шофьор вика "абе нещо стана" колата загуби мощност и спря,двигателя работи перфектно, а колата не върви...Педала на съединителя лепнал в крайно долно положение и не помръдва...слязох и се опитах да избутам встрани от пътя...колелата блокирани и колата не помръдва... в този момент и аз блокирах - взеха да ми се привиждат счупени съединители и блокирали диференциали,не че много разбирам.Почнахме да въртим телефоните ,след два часа дойде платформа от Русе да ни вземе и тук започнахме да правим простотии - вместо да свалим колата пред Субару сервиз Русе/вече беше към 8 вечерта/ ние я сваляме пред къщата на приятели за да разтоварим багажа - на другия ден ще го мислим...на другия ден решаваме да теглим ,защото колелата се раздвижиха при свалянето от платформата.Тегленето започва добре ,даже се налага да натискам спирачка .... на 300 м от сервиза виждам че отпред отляво пуши яко... спираме....левия диск малинено червен и чак джантата ще се запали... с много зор освобождаваме блокиралата спирачка и чак тогава викаме монтьора от "Субару".... той се повъртя малко около колата,вдигна педала на съединителя с ръка/е видя зор/ и.... откара колата на ход до сервиза.След два часа съобщи че проблема е спукан хидравличен маркуч на съединителя ,а блокажа е от задействаната система за тръгване по наклон .... Монтьора намери нужния маркуч,естествено сменихме и дисковете, и накладките както и спирачната течност и колат си тръгна като нова.... С благодарности към монтьора от Субару сервиз - Русе,за мой срам му забравих името.
|
|
|
|
| Чет Сеп 15, 2011 7:47 pm |
|
|
|
Nikola
Регистриран на: Вто Юни 22, 2010 3:06 pm Постове: 36 Местоположение: Гронинген Рейтинг: 6
|
Супер, ще проверя за визите. Преди време се отказах, защото разбрах че не може да имам виза без да имам резервация в някой хотел или предначертан план къде да ходя, а аз така просто органически не мога да пътувам. Исках просто да тръгнем, пък където стигнем, а то не можело. Сега поне за моята руските визи паднаха (единствената страна която ѝ иска виза е България), та да видим. В Новосибирск съм бил 1988, и един от малкото спомени който имам е как един човек обясняваше на баща ми че на 250 км в околовръст няма нищо. Страшно ми се ходи нататъка, да видим. Пожелавам ти да стигнеш 
|
|
|
|
| Пет Сеп 16, 2011 9:10 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Ех, и приключение сте имали. Добре че е било близо до България. Снимки от Москва - разбира се, че ще са интересни!
|
|
|
|
| Пет Сеп 16, 2011 9:41 am |
|
|
|
ivan_BG
|
Nikola написа: Супер, ще проверя за визите. Преди време се отказах, защото разбрах че не може да имам виза без да имам резервация в някой хотел или предначертан план къде да ходя, а аз така просто органически не мога да пътувам. Исках просто да тръгнем, пък където стигнем, а то не можело. Сега поне за моята руските визи паднаха (единствената страна която ѝ иска виза е България), та да видим. В Новосибирск съм бил 1988, и един от малкото спомени който имам е как един човек обясняваше на баща ми че на 250 км в околовръст няма нищо. Страшно ми се ходи нататъка, да видим. Пожелавам ти да стигнеш  Всъщност на теория нищо не се е променило.Когато ти правят виза,правят и резервация в хотел - нищо не плащаш и не си длъжен да отидеш в този хотел.При престой повече от три дена трябва да те регистрират на адрес,ако си в хотел го правят ,но никой не го проверява на излизане от страната.
|
|
|
|
| Пет Сеп 16, 2011 9:53 pm |
|
|
|
ivan_BG
|
 Жилищно сграда от Сталинистко време  Московският университет  паметника на Петър I в Москва река
|
|
|
|
| Пет Сеп 16, 2011 9:58 pm |
|
|
|
ivan_BG
|
 Нулевият километър на руските пътища.  хвърлят се монети назад ,не знам защо ама и аз хвърлям  полиция или милиция всякакви видове щъка из центъра  храмът Василий Блаженни и част от Червения площад
|
|
|
|
| Пет Сеп 16, 2011 10:06 pm |
|
|
|
ivan_BG
|
Тези са от предишно пътуване  Червения площад  Москва река и Кремъл
|
|
|
|
| Пет Сеп 16, 2011 10:11 pm |
|
|
|
ivan_BG
|
а това е краен Московски квартал,реката образува нещо като езеро и пичовете ловят риба през леда,снимката е правена на 1 април
|
|
Последна промяна ivan_BG на Пет Сеп 16, 2011 10:21 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пет Сеп 16, 2011 10:13 pm |
|
|
|
ivan_BG
|
 Квартална улица в 22,30 часа ,в работен ден.
|
|
|
|
| Пет Сеп 16, 2011 10:19 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Нед Сеп 25, 2011 7:28 pm |
|
|
|
ivan_BG
|
|
Ами щом си от там подскажи примерен маршрут.
|
|
|
|
| Вто Сеп 27, 2011 7:57 pm |
|
|
|
vik
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 9:18 pm Постове: 362 Местоположение: София
Автомобил: Forester '19 2.5i
Телефон: 885 120 277
Рейтинг: 34
|
Интересен разказ! А да питам защо не избираш маршрута от румыния директно в украина. По принцип не е много натоварено. Малко епо дълго но мисля че се откупуваот митническите на молдовската граница.
_________________ ----------------------------------- Да бъдем вежливи на пътя!!!!
|
|
|
|
| Сря Сеп 28, 2011 6:09 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
 Сибир ни зове! 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Сеп 28, 2011 7:47 pm |
|
|
|
ivan_BG
|
vik написа: Интересен разказ! А да питам защо не избираш маршрута от румыния директно в украина. По принцип не е много натоварено. Малко епо дълго но мисля че се откупуваот митническите на молдовската граница. Ами де да знам,първия път като пътувах ми беше абсолютно тъмна Индия и се доверих изцяло на навигацията.А след това вече по навик.За напред може би ще опитам тъй като се спестява една много неприятна отсечка от пътя и две граници.
|
|
|
|
| Сря Сеп 28, 2011 9:42 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|