Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!

Темата е заключена, не можете да променяте постове.
 Търся здрав двигател за Легаси -99 г. 2.5 -156 коня 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 248
Автомобил: Аутбек3.0
Телефон: 0888524989
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моя двигател явно се предава, взе да грее и гори много масло - 1литър на 1000 км:-~ .Колеги търся здрав мотор необорудван- без клима, алтернатор, стартер, всмукателни колектори, с цел по-евтина оферта.

Нед Май 12, 2013 4:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: impreza
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
колега имам един приятел който има предишния двигател-98г. 150коня,ако ти върши работа мога да ти дам номер да се договорите

Вто Май 14, 2013 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз имам същия от легаси 98-ма на 123 000 мили (Малко под 200 000 км)

Но имат разлики моторите

Сря Май 15, 2013 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:( Колеги какво да гледам при двигатели втора ръка освен външни течове, за да има някаква сигурност,че е читав.Имам предвид демонтирани вече мотори,който не може да се запалят.

Пет Авг 09, 2013 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако мотора е демонтиран- няма какво да се види според мен колега . Най добре мотор който може да се чуе или от познат. Гаранция всеки ти дава ,но то си е божа работа. Ако не ти се рискува по добре си направи ремонт. Поне ще знаеш с какъв мотор караш. Един познат със същия проблем си взе гарнитури ,сегменти и лагери от rockauto и се вързаха супер смешни пари спрямо цените тук за хубави части.

Поздрави !

Нед Авг 11, 2013 6:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За този мотор само ОЕ части!!!

Нед Авг 11, 2013 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
koce и аз съм на същото дередже (моя чукатрака).
Доста се чудих и стигнах до "великото" умозаключение, че като цяло е по-добре да знаеш какво е състоянието на мотора, отколкото да купиш нещо дето не е ясно какво е за малко повече от половината на ремонта (в най-добрия случай).
Особенно 251 - с доста евентуални скрити проблеми.

Иначе - memberlist.php?mode=viewprofile&u=5225 продава (ако не е заминал) и казва, че до последно е работел перфектно, но за съжаление е свален и не може да се чуе/види как работи.

Пон Авг 12, 2013 1:02 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1
Автомобил: OUTBACK
Телефон: 0888 875081
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
имам двигател на около 50 000/60 000 км
още не е свален и може да се тества
1200 лева

Сря Сеп 25, 2013 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, аз се включвам с две ръце към варианта с ремонта - най-пресния случай е с един познат, на който му правих смяна на мотора с друг от уж работещ автомобил в добро състояние, двг го гледал някакъв негов човек, който си имал идея от боксера на суби, но какъвто и да си, не се ли покара и настъпи един двг, а и тогава не знаеш какво вземаш. Та резултата сега е 1200 лв - разходи и двг, който гори масло по 3 л на 6-7000 км., а за тези пари и с малко повече търпение, може да се направи читав ремонт на тоз мотор.

ПП - останал съм с впечатление, че субару боскера е от малкото двигатели, на които им понасят и дори им харесва да се човърка постоянно из тях и да се затварят и отварят. =D>

Сря Сеп 25, 2013 5:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пешо, не знам дали е вярно, но звучи добре това с ровенето ROFL

За да не губите времето на колегата (извинявам се, че му загубих ценни минути), искам да споделя научена от него информация относно въпросния двигател, който предлага. Обменихме я на лични.

Двигателя е на 50-60 000 км след основен, правен от Краси при Митака. Сменени са бутала,сегменти,лагери,семеринги и гарнитури (сигурно има и още неща, но това каза колегата).
Пожелавам на по-малко хора да се налага да отварят двигатели принудително.
Аз моя ще си го правя, отказах се от купуване на някакъв.
Бях се замислил по едно време, защото на почити същите пари като горе-предлагания ми предлагаха на заводски 60к км.... но го изпуснах, а и пак не е гаранция, че нещо няма да се скапе след 10к км....
:beer:
и спирам да спамя темата.

Сря Сеп 25, 2013 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:hello: Колеги благодаря за предложенията, но вече не търся мотор, така че темата е за приключване. Но все пак да споделя "некой съображения" както казваше ТАТО ЖИВКОВ едно време.Та подред - обикаляне 10 дни по морги в София и околностите - намерих 5 мотора, 3 от англичанки, един хубав според мен -швейцарски, но за следващо Легаси и един не разбрах от каква кола е свалян.Цени на пръв поглед от 1000 до 1500 лева, годност на моторите как уцелиш - "тука има тука няма"- "гаранция Франция", Коце плаща. " И са кво праим" ?? И тук малкият ми син вади жокер - "Тате, тате аз ще си го направя, нали след година ще съм дипломирна програмист и човъркам компютри, ще го го разчовъркам и това двигателче. В Ютуб има всичко". Ми викам, окей нали новото поколение е по - добро от нас, които гоним петдесетака. За ден с приятелчета свали мотора пред гаража, на втория ден моторчето беше на съставни части, без да цепи блока за колянов вал.Проблема беше ментак гарнитура на дясната глава, която смених преди 10000 км.Купих нови оригинални гарнитури,нови сегменти, двете глави пълен ремонт шлайфане и с нови клапани,ремък, ролки, и се почна.С малко помощ от приятел, почисти всичко и го сглоби. Викам си, младеж който не е пипал двигател през живота си да направи това, като гледа по интернет американци как си ремонтират Субитата - КРАЙ това не може да бъде. Качихме двигателя, навърза кабеляци водни съединения, газовия инжексион и дойде момента на истината. На мен шкембенцето ми се сви, мисля си е сега ще се разхвърчи на буталца и сегменти, а сина вика " Тате, тате споко, ще запали" . ВЪРР,Върр,Вър и после Бръъъм и това чудо запали от раз.Направо не повярвах.Вече 15 дни караме - 2000 км пробег и все се чудя, че тоя японец върви и то по- добре. Преди три дни по магистралата до Пловдив му направих яко продухване "Та те така".И сега малко по сериозно: Синът ми действително се справи много добре. Рискувах разходи 1200 лв. по колата за това, но не съжалявам. Мотора работи много добре, е искаше ми се да имам повече пари и да направя пълен ремонт но.... Направиха ми впечатление следните неща: двигателя е на 300000 км., а елипсите на холдинга и на 4 цилиндра при замерване бяха в норма.Буталните болтове и буталата също на едно ниво.
Така, че колеги за сега караме и гледаме напред , дано има още хляб в тази кола.И има надежда в новото поколение. :good:
 12

Чет Сеп 26, 2013 2:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
kocepicha написа:
:hello: Колеги благодаря за предложенията, но вече не търся мотор, така че темата е за приключване. Но все пак да споделя "некой съображения" както казваше ТАТО ЖИВКОВ едно време.Та подред - обикаляне 10 дни по морги в София и околностите - намерих 5 мотора, 3 от англичанки, един хубав според мен -швейцарски, но за следващо Легаси и един не разбрах от каква кола е свалян.Цени на пръв поглед от 1000 до 1500 лева, годност на моторите как уцелиш - "тука има тука няма"- "гаранция Франция", Коце плаща. " И са кво праим" ?? И тук малкият ми син вади жокер - "Тате, тате аз ще си го направя, нали след година ще съм дипломирна програмист и човъркам компютри, ще го го разчовъркам и това двигателче. В Ютуб има всичко". Ми викам, окей нали новото поколение е по - добро от нас, които гоним петдесетака. За ден с приятелчета свали мотора пред гаража, на втория ден моторчето беше на съставни части, без да цепи блока за колянов вал.Проблема беше ментак гарнитура на дясната глава, която смених преди 10000 км.Купих нови оригинални гарнитури,нови сегменти, двете глави пълен ремонт шлайфане и с нови клапани,ремък, ролки, и се почна.С малко помощ от приятел, почисти всичко и го сглоби. Викам си, младеж който не е пипал двигател през живота си да направи това, като гледа по интернет американци как си ремонтират Субитата - КРАЙ това не може да бъде. Качихме двигателя, навърза кабеляци водни съединения, газовия инжексион и дойде момента на истината. На мен шкембенцето ми се сви, мисля си е сега ще се разхвърчи на буталца и сегменти, а сина вика " Тате, тате споко, ще запали" . ВЪРР,Върр,Вър и после Бръъъм и това чудо запали от раз.Направо не повярвах.Вече 15 дни караме - 2000 км пробег и все се чудя, че тоя японец върви и то по- добре. Преди три дни по магистралата до Пловдив му направих яко продухване "Та те така".И сега малко по сериозно: Синът ми действително се справи много добре. Рискувах разходи 1200 лв. по колата за това, но не съжалявам. Мотора работи много добре, е искаше ми се да имам повече пари и да направя пълен ремонт но.... Направиха ми впечатление следните неща: двигателя е на 300000 км., а елипсите на холдинга и на 4 цилиндра при замерване бяха в норма.Буталните болтове и буталата също на едно ниво.
Така, че колеги за сега караме и гледаме напред , дано има още хляб в тази кола.И има надежда в новото поколение. :good:

Браво на момчето! :bow:
Дано има повече такива в БГ, че току виж сме тръгнали към по-добро!
Е, той двигателя си се води милионник. Не би трябвало да има нещо или да е достатъчно пренебрежимо.
=D> =D> =D>

Чет Сеп 26, 2013 2:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Темата е заключена, не можете да променяте постове.