Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!

Темата е заключена, не можете да променяте постове.
 Амортисьори за Легаси 99 
Автор Съобщение

Постове: 14
Автомобил: Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги,

Търся преден ляв и заден ляв въздушен амортисьор за Легаси 2.5 1999-2003

ИЛИ

цяло окачване от Аутбек - ако може да са в читаво състояние.

Известно време преден ляв амортисьор изпускаше и на сутринта беше спаднал, а сега изглежда и задният ляв се предаде, защото колата се килна като ранено животно и сега вляво е опряла на тампоните.

Стилиян, 0878256120

Нед Мар 06, 2016 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е изключено да са ти блокирали клапаните ;) Задни въздушни много рядко изпускат и в повечето случаи е заради блокирали клапани на компресора . Виж за предния ляв, ако не е сменян или рециклиран 100 % е за смяна.

Нед Мар 06, 2016 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Автомобил: Legacy
Нов фен
Отговори с цитат
Хмзз.. добре, ще проверя тогава!

А за предния - той си пада сутрин от доста време насам, и то пада от долно положение, а като е напомпен - седи, което ми се струва че си е точно остаряла гума... вече смених два такива.

Нед Мар 06, 2016 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Markovitch написа:
Хмзз.. добре, ще проверя тогава!

А за предния - той си пада сутрин от доста време насам, и то пада от долно положение, а като е напомпен - седи, което ми се струва че си е точно остаряла гума... вече смених два такива.

Сложи си нормално окачаване пич , иначе пак ще сложиш , но ще си го платил двойно като свършат втората ръка въглавници, кеф ти от аутбек , кеф ти от легаси, стават без нищо да се преправя , цената е толкова на колкото го спазариш +майстора. Окачвания има по моргите , от англичанки също, има избор.

Пон Мар 07, 2016 11:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
takev написа:
Не е изключено да са ти блокирали клапаните ;) Задни въздушни много рядко изпускат и в повечето случаи е заради блокирали клапани на компресора . Виж за предния ляв, ако не е сменян или рециклиран 100 % е за смяна.

Абе оказа се че е чак такава рядкост , аз моите ги продадох на един човек за задни да сменя , на другия ден при Дарин друг юнак пак търсеше задни, просто предните са по-популярни и там зора е по голям, щото тежи мотора, одеано ако се сложи под наклон колата напред , пак зора е там и на сгъвката заминават.

Лошото е че Владо/Вабонти ни изклати по български с евтини гуми, които си заминаха за 2 години за по 300 лв на възглавница, ма парен духа кисело мляко. ;) .

Вто Мар 08, 2016 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
quietriot написа:
takev написа:

Абе оказа се че е чак такава рядкост , аз моите ги продадох на един човек за задни да сменя , на другия ден при Дарин друг юнак пак търсеше задни, просто предните са по-популярни и там зора е по голям, щото тежи мотора, одеано ако се сложи под наклон колата напред , пак зора е там и на сгъвката заминават.

Лошото е че Владо/Вабонти ни изклати по български с евтини гуми, които си заминаха за 2 години за по 300 лв на възглавница, ма парен духа кисело мляко. ;) .

Уви, аз се надявам да изкарам и тази година на въздух, че много дебело ми дойде това субару през последните 12м. :) Догодина лятото, ще се разровя и аз из моргите за окачване от Аутбек или Легаси :)
П.П. Аз рециклажа не го правих при Вабонти, но знам че само гумата струва 15-20 лв... Останалите пари за какво отиват...

Вто Мар 08, 2016 8:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пожелавам ти повече да изкараш от нас, окачвания бол има и поевтиняха, когато рециклирах ги продаваха по 1500, сега го смених за 700 с работа. После от превенция да не скъса ужким каретата дадох още 300, та стана 1000 ма е пълна конверсия моето с щанги и тампони.

Сря Мар 09, 2016 6:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 137
Автомобил: Subaru Impreza STI v6
Телефон: 0885346602
Рейтинг: 187
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
quietriot написа:
Пожелавам ти повече да изкараш от нас, окачвания бол има и поевтиняха, когато рециклирах ги продаваха по 1500, сега го смених за 700 с работа. После от превенция да не скъса ужким каретата дадох още 300, та стана 1000 ма е пълна конверсия моето с щанги и тампони.

Здравейте и от мен.
Като поразгледах сметнах, че с нови по-евтини части можеш да сглобиш окачване за около 800-900лв.
Амортисьори,пружини,тампони и това за аутбекови. Каквото и да е, си е чисто ново.
Ще направя проверка на цени и марки и ще пусна цяла конверсия.
Поздрави

Mario Andretti

Нед Мар 13, 2016 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Съмнява ме че с саморегулищи сметката ще е под 1000

Пон Мар 14, 2016 8:06 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Отговори с цитат
quietriot написа:

Саморегулиращи под 500 лева броя заден надали ще има и то в UK
:)

Пон Мар 14, 2016 8:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
quietriot написа:

Аз имах предвид обикновенно беково окачване, не саморегулиращо.
Извинявам се че не съм се изразил правилно!
Всички знаем че обикновенното е най-добре за нашите коли(поддръжка,цена,качество)
Поздрави

Mario Andretti

Пон Мар 14, 2016 8:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами Дани незнам кое е по на сметка, но знам че възглавниците ако се сменят трябва да е с чисто нови заводски, не бачкани в БГ, ужким момчеото коректно, преса купило за 20 к евра , ма накрая купили гумички по 5 евра от англия и ти взема по 300 лв на възглавница и пак българска работа,след 2 години кур за левски гумите в калниците сутрин и ти става едно тъпо такова , щото те правят на балък и от нуждата ти пари изкарват, яд ме е че съм му пратил поне 20 човека.
Дарин ми свали някакво окачване, според него е добро, вярвам му рибари сме, а и според мен нен човек за една сделка, засега не е виснало отзад , а съм товарил бая събаруто с багажи по рибите, по 100-15о кила без пасажерите.
Колкото изкара толкова , като замине ще го мисля, засега колата е чук щото чука пистън слапа де ;) .Сипах една руска добавка , чакам резулати. Лети, не гори масло, свети чека от ламбдата, но гори малко, а върви добре, висока е колкото бек, екстри бол като H6.

Пон Мар 14, 2016 4:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
quietriot написа:
Ами Дани незнам кое е по на сметка, но знам че възглавниците ако се сменят трябва да е с чисто нови заводски, не бачкани в БГ, ужким момчеото коректно, преса купило за 20 к евра , ма накрая купили гумички по 5 евра от англия и ти взема по 300 лв на възглавница и пак българска работа,след 2 години кур за левски гумите в калниците сутрин и ти става едно тъпо такова , щото те правят на балък и от нуждата ти пари изкарват, яд ме е че съм му пратил поне 20 човека.
Дарин ми свали някакво окачване, според него е добро, вярвам му рибари сме, а и според мен нен човек за една сделка, засега не е виснало отзад , а съм товарил бая събаруто с багажи по рибите, по 100-15о кила без пасажерите.
Колкото изкара толкова , като замине ще го мисля, засега колата е чук щото чука пистън слапа де ;) .Сипах една руска добавка , чакам резулати. Лети, не гори масло, свети чека от ламбдата, но гори малко, а върви добре, висока е колкото бек, екстри бол като H6.

Супер си ти е колицата! Пистън слапа не е болка за умиране! Относно окачването имах предвид, че не бих ремонтирал възглавници за 1000+лв, при положение че може да се купи обикновенно чисто ново за по малко пари. Да няма всичко да е KYB но ще е с 2г гаранция.
Иначе саморегулиращото си е супер. Няма слезнете че не мога да мина от тук :D

Mario Andretti

Пон Мар 14, 2016 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Отговори с цитат
Dannyboy написа:
quietriot написа:

Супер си ти е колицата! Пистън слапа не е болка за умиране! Относно окачването имах предвид, че не бих ремонтирал възглавници за 1000+лв, при положение че може да се купи обикновенно чисто ново за по малко пари. Да няма всичко да е KYB но ще е с 2г гаранция.
Иначе саморегулиращото си е супер. Няма слезнете че не мога да мина от тук :D

KYB от UK има на добри цени .На старата BG5-ца си купих за 550 лева 4 нови ам-ра от Англия KYB с 2 години гаранция. Пича дето я кара каза ,че още са перфектни(Тази година ще станат на 3 години).

Поздрави,

Вто Мар 15, 2016 10:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 581
Автомобил: Forester 2,5 ХТ
Телефон: 0885000003
Рейтинг: 116
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хайде сега и аз малко да се набъркам.Оригиналните амове на Бека са изключително издръжливи най доброто за конверсия при това втора ръка пак имат доста дълак живот.До момента от дългогодишната ми практика мога да кажа , че съм виждал два такива които са изпуснали.Разликата в цената за брой нови амове между двата е 1160лв.на 125лв.за обикновен при който трябва да се купи и пружина понеже е по различна.Но като качиш един куфар и колата си обръща наклона на обратно а ако има пасажери отзад започва да удря при неравности.Това са ми впечатленията.

Вто Мар 15, 2016 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Абе аз возих 200 кила плочки от Илиянци до Мусагеница и минах поно пет легнали полицая без да има помен от смъкване на колата, така че е супер окачването.

Сря Мар 16, 2016 6:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Автомобил: subaru
Телефон: 0898658259
Нов фен
Отговори с цитат
Markovitch написа:
Колеги,

Търся преден ляв и заден ляв въздушен амортисьор за Легаси 2.5 1999-2003

ИЛИ

цяло окачване от Аутбек - ако може да са в читаво състояние.

Известно време преден ляв амортисьор изпускаше и на сутринта беше спаднал, а сега изглежда и задният ляв се предаде, защото колата се килна като ранено животно и сега вляво е опряла на тампоните.

Стилиян, 0878256120

Вто Апр 19, 2016 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Автомобил: subaru
Телефон: 0898658259
Нов фен
Отговори с цитат
имам събару легаси на части тел 0898658259

Вто Апр 19, 2016 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.