Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!

Темата е заключена, не можете да променяте постове.
 Търся да закупя дебитомер за Легаси туин турбо 
Автор Съобщение

Постове: 92
Автомобил: subaru impreza и legacy twin turbo
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, имам проблем с дебитомера на легасито. Ще се радвам ако някой има идея от какво друго субару би станал

Пон Окт 07, 2013 4:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-лесно по цвета - зелен или оранжев, има малка вероятност и да е с лилав етикет, то всъщност не си казал коя година е колата...

Пон Окт 07, 2013 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, случайнно да е почистван дебитомера преди да се диагностицира като проблемен? Ако е проблемен наистина, в зависимост в кой град живееш има във форума магазини отиваш и си купуваш или от тук можеш да си ги поръчаш. viewtopic.php?f=10&t=67 - темата, от която имаш нужда. mimo13, SubaruParts и т.н. са потребителите. По ВИН номера стават чудеса. :beer: :beer:

Вто Окт 08, 2013 8:10 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
колата е 1997 туин турбо произведена за япония . в момента не сам в бг и не мога да дам номера на шасито , но мисля че беше лилав . За последно го видях лятото . По въпроса дали е чистен , да чистих го обаче самия корпус също е счупен и когато дам газ и подмине 4500 включва второто турбо след малко забива , връщам газта и след 5 10 секунди изгасва чека и пак си върви както трябва

Вто Окт 08, 2013 1:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По вин има голяма вероятност нищо да не излезе, на самия етикет на дебитомера с доста отчетливи символи е написан самия му номер, нов е към 500-600 лв, но по правило на тез години цвета е определящ. След 4500 не вкл втората турбина, те двете си се връткат постоянно, други неща се случват, а и тези симптоми не ми мязят на дебитомер - ама хич...

Вто Окт 08, 2013 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Така обяснено, колега, както proscrip каза симптоматиката показва друго. Не съм спец по ДВГ, но аз бих започнал с проверка на бууста, защото ако пренадуват турбините над определена стойност, горивото се прекъсва. Така че аз бих отишъл директно на диагностик за едно обстойно разследване на забиването.

Сря Окт 09, 2013 7:54 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
малко май не съм обяснил като хората. значи давам газ колата тръгва да върви на първата турбина на около 0.6 бара , после достига около 4500 оборота и включва и другата турбина и надува до един бар и задържа така до изключвател , но понякога когато си поиска забива и налягането пада до към 0.4 или 0.5 и светва чека (четох грешката със самодиагностиката и излезе че е дебитомер , но гледах кодовете на врх защото в аутодатата не излиза такова легаси ) след около 5 секунди на ненатисната газ чека изгасва и колата пак започва да варви . това най често се случва при изпреварване и е много кофти

Пет Окт 11, 2013 10:07 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
vanko1234 написа:
малко май не съм обяснил като хората. значи давам газ колата тръгва да върви на първата турбина на около 0.6 бара , после достига около 4500 оборота и включва и другата турбина и надува до един бар и задържа така до изключвател , но понякога когато си поиска забива и налягането пада до към 0.4 или 0.5 и светва чека (четох грешката със самодиагностиката и излезе че е дебитомер , но гледах кодовете на врх защото в аутодатата не излиза такова легаси ) след около 5 секунди на ненатисната газ чека изгасва и колата пак започва да варви . това най често се случва при изпреварване и е много кофти

Ми явно още първия път си обяснил - щото аз и това разбрах, твоята кола няма голяма и малка турбина, които да надуват последователно, а са две еднакви, лява и дясна, които си надуват симетрично, на самодиагностиката излизат запаметени грешки, дебитомера ти може да не е наред, но това, което се случва при теб не е от дебитомера само, може да е от десетки места - при теб проблема е под товар, а при дебитомера налягане няма. Пробвай да напънеш колата само на 1,2,3 скорост и виж дали това ще се случи, настъпия на ниските предавки до 6500 - 7000 и виж дали ще напарви този номер, предполагам това се случва на 4 и 5 или и на трета след 5500 об.

Провери и кажи какъв е резултата!

Пет Окт 11, 2013 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 194
Рейтинг: 201
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.veloce.pwp.blueyonder.co.uk/ ... opprt2.htm
Бат Пешо не работят симетрично!

Пет Окт 11, 2013 6:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
proscrip написа:
По вин има голяма вероятност нищо да не излезе, на самия етикет на дебитомера с доста отчетливи символи е написан самия му номер, нов е към 500-600 лв, но по правило на тез години цвета е определящ. След 4500 не вкл втората турбина, те двете си се връткат постоянно, други неща се случват, а и тези симптоми не ми мязят на дебитомер - ама хич...

това много ми е познато
пеше и на мен не ми мяза на дебитомер ,аз така започнах и така се за
познахме с теб намирисва ми на електроника :)

viewtopic.php?f=31&t=10464

Пет Окт 11, 2013 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
metopetrov написа:
http://www.veloce.pwp.blueyonder.co.uk/Twin%20Turbo%20Operation/ttopprt2.htm

Упппс, в такъв случай аз съм в грешка, не ми беше попадало това под ръка, явно двете каляски, с които се занимавахме са били преработвани - бяха със симетрично надуване, наистина тук системата е съвсем различна, тези двете бяха направени като Ауди S4, явно англичаните добре пипат, извинявам се на колегата, че така настойчиво го коригирах за секвенционалното пускане на втората турбина.

Пет Окт 11, 2013 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
denislav971 написа:
proscrip написа:

това много ми е познато
пеше и на мен не ми мяза на дебитомер ,аз така започнах и така се за
познахме с теб намирисва ми на електроника :)

viewtopic.php?f=31&t=10464

на мен не ми се налага да откачам акомулатора за да се изчисти грешката .

Съб Окт 12, 2013 12:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
proscrip написа:
vanko1234 написа:

Ми явно още първия път си обяснил - щото аз и това разбрах, твоята кола няма голяма и малка турбина, които да надуват последователно, а са две еднакви, лява и дясна, които си надуват симетрично, на самодиагностиката излизат запаметени грешки, дебитомера ти може да не е наред, но това, което се случва при теб не е от дебитомера само, може да е от десетки места - при теб проблема е под товар, а при дебитомера налягане няма. Пробвай да напънеш колата само на 1,2,3 скорост и виж дали това ще се случи, настъпия на ниските предавки до 6500 - 7000 и виж дали ще напарви този номер, предполагам това се случва на 4 и 5 или и на трета след 5500 об.

Провери и кажи какъв е резултата!

Не мога да пробвам защото не съм в бг, но началото на декември ще се прибирам за около две седмици и ще пробвам да видим какво ще стане . При запаметените грешки изкарва за дебитомер и още една ама не се сещам каква беше.

Съб Окт 12, 2013 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
metopetrov написа:
http://www.veloce.pwp.blueyonder.co.uk/Twin%20Turbo%20Operation/ttopprt2.htm

Благодаря колега . Доста я търсих тази схема ама не я намерих. точно това се мъчех да обясня

Съб Окт 12, 2013 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 194
Рейтинг: 201
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това също се надявам да ти помогне!
http://www.veloce.pwp.blueyonder.co.uk/ ... al%201.htm

Пон Окт 14, 2013 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.