Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!
|
Страница 1 от 1
|
|
Търся да закупя дебитомер за Легаси туин турбо
| Автор |
Съобщение |
|
vanko1234
Регистриран на: Пон Окт 07, 2013 4:43 pm Постове: 92 Местоположение: Norge
Автомобил: subaru impreza и legacy twin turbo
Рейтинг: 10
|
|
Здравейте, имам проблем с дебитомера на легасито. Ще се радвам ако някой има идея от какво друго субару би станал
|
|
|
|
| Пон Окт 07, 2013 4:54 pm |
|
|
|
proscrip
|
|
Най-лесно по цвета - зелен или оранжев, има малка вероятност и да е с лилав етикет, то всъщност не си казал коя година е колата...
|
|
|
|
| Пон Окт 07, 2013 10:06 pm |
|
|
|
deadman
|
Колега, случайнно да е почистван дебитомера преди да се диагностицира като проблемен? Ако е проблемен наистина, в зависимост в кой град живееш има във форума магазини отиваш и си купуваш или от тук можеш да си ги поръчаш. viewtopic.php?f=10&t=67 - темата, от която имаш нужда. mimo13, SubaruParts и т.н. са потребителите. По ВИН номера стават чудеса. 
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Вто Окт 08, 2013 8:10 am |
|
|
|
vanko1234
|
|
колата е 1997 туин турбо произведена за япония . в момента не сам в бг и не мога да дам номера на шасито , но мисля че беше лилав . За последно го видях лятото . По въпроса дали е чистен , да чистих го обаче самия корпус също е счупен и когато дам газ и подмине 4500 включва второто турбо след малко забива , връщам газта и след 5 10 секунди изгасва чека и пак си върви както трябва
|
|
|
|
| Вто Окт 08, 2013 1:24 pm |
|
|
|
proscrip
|
|
По вин има голяма вероятност нищо да не излезе, на самия етикет на дебитомера с доста отчетливи символи е написан самия му номер, нов е към 500-600 лв, но по правило на тез години цвета е определящ. След 4500 не вкл втората турбина, те двете си се връткат постоянно, други неща се случват, а и тези симптоми не ми мязят на дебитомер - ама хич...
|
|
|
|
| Вто Окт 08, 2013 7:07 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Така обяснено, колега, както proscrip каза симптоматиката показва друго. Не съм спец по ДВГ, но аз бих започнал с проверка на бууста, защото ако пренадуват турбините над определена стойност, горивото се прекъсва. Така че аз бих отишъл директно на диагностик за едно обстойно разследване на забиването.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Сря Окт 09, 2013 7:54 am |
|
|
|
vanko1234
|
|
малко май не съм обяснил като хората. значи давам газ колата тръгва да върви на първата турбина на около 0.6 бара , после достига около 4500 оборота и включва и другата турбина и надува до един бар и задържа така до изключвател , но понякога когато си поиска забива и налягането пада до към 0.4 или 0.5 и светва чека (четох грешката със самодиагностиката и излезе че е дебитомер , но гледах кодовете на врх защото в аутодатата не излиза такова легаси ) след около 5 секунди на ненатисната газ чека изгасва и колата пак започва да варви . това най често се случва при изпреварване и е много кофти
|
|
|
|
| Пет Окт 11, 2013 10:07 am |
|
|
|
proscrip
|

vanko1234 написа: малко май не съм обяснил като хората. значи давам газ колата тръгва да върви на първата турбина на около 0.6 бара , после достига около 4500 оборота и включва и другата турбина и надува до един бар и задържа така до изключвател , но понякога когато си поиска забива и налягането пада до към 0.4 или 0.5 и светва чека (четох грешката със самодиагностиката и излезе че е дебитомер , но гледах кодовете на врх защото в аутодатата не излиза такова легаси ) след около 5 секунди на ненатисната газ чека изгасва и колата пак започва да варви . това най често се случва при изпреварване и е много кофти Ми явно още първия път си обяснил - щото аз и това разбрах, твоята кола няма голяма и малка турбина, които да надуват последователно, а са две еднакви, лява и дясна, които си надуват симетрично, на самодиагностиката излизат запаметени грешки, дебитомера ти може да не е наред, но това, което се случва при теб не е от дебитомера само, може да е от десетки места - при теб проблема е под товар, а при дебитомера налягане няма. Пробвай да напънеш колата само на 1,2,3 скорост и виж дали това ще се случи, настъпия на ниските предавки до 6500 - 7000 и виж дали ще напарви този номер, предполагам това се случва на 4 и 5 или и на трета след 5500 об. Провери и кажи какъв е резултата!
|
|
|
|
| Пет Окт 11, 2013 3:15 pm |
|
|
|
metopetrov
|
|
| Пет Окт 11, 2013 6:57 pm |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|
proscrip написа: По вин има голяма вероятност нищо да не излезе, на самия етикет на дебитомера с доста отчетливи символи е написан самия му номер, нов е към 500-600 лв, но по правило на тез години цвета е определящ. След 4500 не вкл втората турбина, те двете си се връткат постоянно, други неща се случват, а и тези симптоми не ми мязят на дебитомер - ама хич... това много ми е познато пеше и на мен не ми мяза на дебитомер ,аз така започнах и така се за познахме с теб намирисва ми на електроника viewtopic.php?f=31&t=10464
|
|
|
|
| Пет Окт 11, 2013 7:03 pm |
|
|
|
proscrip
|
metopetrov написа: http://www.veloce.pwp.blueyonder.co.uk/Twin%20Turbo%20Operation/ttopprt2.htm Бат Пешо не работят симетрично! Упппс, в такъв случай аз съм в грешка, не ми беше попадало това под ръка, явно двете каляски, с които се занимавахме са били преработвани - бяха със симетрично надуване, наистина тук системата е съвсем различна, тези двете бяха направени като Ауди S4, явно англичаните добре пипат, извинявам се на колегата, че така настойчиво го коригирах за секвенционалното пускане на втората турбина.
|
|
|
|
| Пет Окт 11, 2013 7:27 pm |
|
|
|
vanko1234
|
denislav971 написа: proscrip написа: По вин има голяма вероятност нищо да не излезе, на самия етикет на дебитомера с доста отчетливи символи е написан самия му номер, нов е към 500-600 лв, но по правило на тез години цвета е определящ. След 4500 не вкл втората турбина, те двете си се връткат постоянно, други неща се случват, а и тези симптоми не ми мязят на дебитомер - ама хич... това много ми е познато пеше и на мен не ми мяза на дебитомер ,аз така започнах и така се за познахме с теб намирисва ми на електроника viewtopic.php?f=31&t=10464на мен не ми се налага да откачам акомулатора за да се изчисти грешката .
|
|
|
|
| Съб Окт 12, 2013 12:23 pm |
|
|
|
vanko1234
|

proscrip написа: vanko1234 написа: малко май не съм обяснил като хората. значи давам газ колата тръгва да върви на първата турбина на около 0.6 бара , после достига около 4500 оборота и включва и другата турбина и надува до един бар и задържа така до изключвател , но понякога когато си поиска забива и налягането пада до към 0.4 или 0.5 и светва чека (четох грешката със самодиагностиката и излезе че е дебитомер , но гледах кодовете на врх защото в аутодатата не излиза такова легаси ) след около 5 секунди на ненатисната газ чека изгасва и колата пак започва да варви . това най често се случва при изпреварване и е много кофти Ми явно още първия път си обяснил - щото аз и това разбрах, твоята кола няма голяма и малка турбина, които да надуват последователно, а са две еднакви, лява и дясна, които си надуват симетрично, на самодиагностиката излизат запаметени грешки, дебитомера ти може да не е наред, но това, което се случва при теб не е от дебитомера само, може да е от десетки места - при теб проблема е под товар, а при дебитомера налягане няма. Пробвай да напънеш колата само на 1,2,3 скорост и виж дали това ще се случи, настъпия на ниските предавки до 6500 - 7000 и виж дали ще напарви този номер, предполагам това се случва на 4 и 5 или и на трета след 5500 об. Провери и кажи какъв е резултата! Не мога да пробвам защото не съм в бг, но началото на декември ще се прибирам за около две седмици и ще пробвам да видим какво ще стане . При запаметените грешки изкарва за дебитомер и още една ама не се сещам каква беше.
|
|
|
|
| Съб Окт 12, 2013 12:26 pm |
|
|
|
vanko1234
|
metopetrov написа: http://www.veloce.pwp.blueyonder.co.uk/Twin%20Turbo%20Operation/ttopprt2.htm Бат Пешо не работят симетрично! Благодаря колега . Доста я търсих тази схема ама не я намерих. точно това се мъчех да обясня
|
|
|
|
| Съб Окт 12, 2013 12:28 pm |
|
|
|
metopetrov
|
|
| Пон Окт 14, 2013 9:52 am |