Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!

Темата е заключена, не можете да променяте постове.
 Купувам буталца за спирачни апарати. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прикачени файлове:
IMAG0605.jpg
IMAG0605.jpg [ 855.03 KiB | Прегледано 566 пъти ]

Здравейте,вчера сменях всички гумички на предните спирачни апарати и установих че по две от общо четирите буталца има петънца ръжда по работната повърхност,зашкурих ги леко с водна шкурка и се поизчистиха.Но ако някой има такива втора употреба и са здрави може да се обади да се спазарим.Модела на колата е форестър SG 2002 г като този на подписа ми,автоматик е ако има значение,спирачните апарати са двубутални Токико, а на мене ми трябват две буталца,да нямат петна от ръжда по работната повърхност,ръждата вътре в чашката не ме притеснява но външната част тази която контактува със спирачния апарат трябва да е като огледало.

Съб Апр 18, 2015 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Прикачени файлове:
IMAG0603.jpg
IMAG0603.jpg [ 752.03 KiB | Прегледано 564 пъти ]

Прикачени файлове:
IMAG0602.jpg
IMAG0602.jpg [ 811.74 KiB | Прегледано 564 пъти ]

Прикачени файлове:
IMAG0604.jpg
IMAG0604.jpg [ 774.89 KiB | Прегледано 564 пъти ]

Още малко снимки,не се сетих да снимам буталцата докато не ги бях събрал.
0897 94 58 31-Антон,намирам се в Смолян.

Прикачени файлове:
IMAG0604.jpg
IMAG0604.jpg [ 774.89 KiB | Прегледано 564 пъти ]
Съб Апр 18, 2015 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, почти няма да намериш читави спирачни буталца втора употреба, освен ако не вземеш цял апарат. Тези са стандартни за всички двубутални апарати и са с диаметър 42,8 мм. Драскотини, надирания и други нарушения на повърхността на метала от външната страна не са проблемни в долната част на буталото, но ще създадат проблем ако са в горния край, където контактува маншона и може да се появят течове на срирачна течност. Не знам дали водната шкурка е най-добрия избор за почистване, можеше да пробваш с меглио и твърдата част на гъба за миене на чинии.
Тази седмица и на мен ми се наложи да сменя спирачно бутало на единия апарат - сложихa чисто ново марка "seiken" с цена около 25 лв. Доколкото си спомням майстора каза, че има такива налични в Евро 07. Наслука!

Съб Апр 18, 2015 1:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мерси колега,мислех че не се продават отделно.Ако не се обади никой тази седмица, ще си взема и аз от там нови.Аз ги монтирах апаратите и работят добе няма течове,но въпреки това ще сменя двете бутала за да ми е по спокойно.
За размера сигурен ли си че е същия,аз моите забравих да ги измеря.

Нед Апр 19, 2015 8:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Данните ги гледам от менюълите и това е размерът за двубутален апарат, независимо дали за Форестър, Импреза, Аутбек или Легаси Спек Б. Има разлики между форма и размер на самия апарат, на супортите, съответно накладките, но буталцата са еднакви.
Поздрави!
 5

Нед Апр 19, 2015 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Тук в Смолян,попитах в евро 07 и в тех–ко,и на двете места няма не само налични но и с доставка не става.Тези дни ще проверя и в другите фирми.

Пет Апр 24, 2015 7:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 39
Автомобил: WRX'05
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Защо не питате колегата, дали не може да изработи буталцата ?
http://ns-parts.com/butala-za-spiratchn ... preza-wrx/

Пет Апр 24, 2015 2:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Иско, оригинално е 50лв. На колегата като гледам му трябва нещо за 10-15лв на брой.

Пет Апр 24, 2015 5:40 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Днес си поръчах от една друга фирма по 20лв.бройката.Ще видим какво ще дойде утре.Интересно че като им кажа какво търся и първия отговор е че не се предлага отделно и няма.А днес на момчето изрично му казах че знам че се предлага като отделна част,и тогава той се разтърси и звънна един телефон и стана работата.

Пет Апр 24, 2015 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Взех ги и ги сложих днеска,марка аутофрен някаква испанска.Имат малка разлика с оригиналните там където е каналчето за маншончето против боклуци и прах е малко по малко,най добре е да се използва и ремонтен комплект гумички на същата фирма,ако се ползват такива бутала,аз ги побългарих малко и ги сложих.
А ето ги и старите
Прикачени файлове:
IMAG0609.jpg
IMAG0609.jpg [ 816.56 KiB | Прегледано 328 пъти ]

Прикачени файлове:
IMAG0610.jpg
IMAG0610.jpg [ 918.03 KiB | Прегледано 328 пъти ]

Съб Апр 25, 2015 6:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Взел си каналчето на струг ли ?

Пон Апр 27, 2015 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Не, имам впредвид че каналчето е по малко като диаметър,и като се надене маншона не стои така стегнато прикрепен за буталцето и тогава направих нещо като скоба от тънка тел неръждавейка за да годържи по стегнато.Затова писах че е най добре тези буталца на аутофрен да се използват и със ремонтен комплект гумички на същата фирма.То момчето ми го предложи беше 12-13лв ама аз не предполагах че ще има разлика.Иначе буталото е същия диаметър,просто там където влиза маншона вече става по тясно от оригиналното.Ще карам така лятото и на есен може да взема още две бутала и един комплект гумички и да ги направя като хората.Иначе работят добре сега апаратите,преди това едното колело винаги ми беше по горещо от другото,а сега са еднакво топли и двете.
Мисля че тези бутала и ремонтен комплект са добра алтернатива на оригиналните с оглед на тяхната цена,по форумите отзивите за тази марка не са лоши.За 100-ина лева могат да се сменят 4 бутала и гумичките и даже и за спирачна течност може да стигнат.И това са цени без отстъпка.

Пон Апр 27, 2015 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,за нещо което се сменя изключително рядко(като буталцето за спирачни апарати)...струва ли си тази гимнастика въобще.Да оригиналните са по-скъпи,но сменяш веднъж и забравяш,а тези за които споменаваш ти...малко по-тесни,каналчето не е точно същото...и т.н.,връзваш с тел.Аз само като чуя,че нещо се връзва(стяга) с тел и ми настръхва косата,а когато става въпрос за спирачки...,аз лично не бих рискувал.

Пон Апр 27, 2015 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Един апарат не струва повече от 50лв втора ръка. В него има две перфектни буталца. Взимаш ги и си ги слагаш на твоя апарат или защо да ги слагаш на твоя като този който ще вземеш ще е далеч по - перфектен от твоя :)

Пон Апр 27, 2015 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Темата е заключена, не можете да променяте постове.