Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!
|
Страница 1 от 1
|
|
Subaru Legacy седан 2.5GX Luxe 2002г. фейслифт, 156кс, ръчни
| Автор |
Съобщение |
|
hardc0re
Напуснал форума
Регистриран на: Сря Яну 25, 2012 5:43 pm Постове: 84 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 97  
|

Автомобил с ясен произход, на реални 153 000км. Аз съм трети собственик. Взех я преди няма и два месеца от колегата tonizdravkov. За допълнително инфо тук: viewtopic.php?f=36&t=19409 Колата е технически изрядна отвсякъде след като за краткото време, в което е при мен набих близо 4 000лв. Бележки за всичко, което е ремонтирано или сменено в това време: Хартийки: -Гражданска отговорност валидна до 19.08.2016г. -Платен данък до края на годината. -Технически преглед до 17.08.2016г. Двигател: -шлайф и ремонт на глави-гарнитури, гумички, заден семеринг. -ангренажен комплект и водна помпа. -масло и филтри(горивен, маслен, купе, въздушният е спортен K&N). -свещи. -термостат. Охладителна система: -нов воден радиатор. -сменен антифриз. Кормилна уредба, скоростна кутия и ходова част: -рециклирана кормилна рейка, маншон и ATF масло. -лагер маховик. -задни тампони на предните носачи. -тампони на стабилизиращите щанги. -биалети. -сходимост преден-заден мост. Друго: -Скоро са били сменени предни и задни дискове и накладки- спира супер. -Акумулаторът е от началото на годината. Функции: -Hill holder. -Cruise control. Интериор: -много запазен кожен салон. -подгряване на предните седалки и огледалата. -климатроник. -подлакътник. -поставки за чаша. Музика Pioneer MP3 с Bluetooth и USB (хубави говорители и звукоизолация на предните врати). Много добри светлини с халогенни крушки PIAA. Три броя ключове. Забележки по екстериора- предна броня и леко натиснат капак (ще ги видите по снимките). Цената, която му търся е 7 200лв. Може да се закара за оглед в сервиз по избор на клиента с изключение на един- при Любо в Люлин. Ако дотогава изкочи още нещо за смяна или ремонт ще сваля от цената точно толкова, колкото би струвало. Снимки: Прикачени файлове:
pregled.jpg [ 444.51 KiB | Прегледано 3787 пъти ]
Прикачени файлове:
otpred.jpg [ 421.46 KiB | Прегледано 3787 пъти ]
Прикачени файлове:
otlqvo.jpg [ 467.13 KiB | Прегледано 3787 пъти ]
Прикачени файлове:
otdqsno.jpg [ 435.94 KiB | Прегледано 3787 пъти ]
Прикачени файлове:
otzad.jpg [ 416.75 KiB | Прегледано 3787 пъти ]
Прикачени файлове:
dvigatelenotsek.jpg [ 434.41 KiB | Прегледано 3787 пъти ]
Прикачени файлове:
bagajnik.jpg [ 370.28 KiB | Прегледано 3787 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Сеп 18, 2015 11:49 pm |
|
|
|
hardc0re
Напуснал форума
|
Още снимки понеже максимума в едно мнение бил 10: Прикачени файлове:
zadnisedalki.jpg [ 58.14 KiB | Прегледано 3784 пъти ]
Прикачени файлове:
gumidjanti.jpg [ 74.84 KiB | Прегледано 3784 пъти ]
А, да, и номер за контакти: 0879172413
|
|
|
|
| Пет Сеп 18, 2015 11:56 pm |
|
|
|
mradkov
|
Доста некоректно колега. Провай в mobile.bg с маркетинговите трикове 
|
|
|
|
| Чет Сеп 24, 2015 6:13 pm |
|
|
|
hardc0re
Напуснал форума
|
|
Думай направо на всеослушание как така съм некоректен и какво наричаш маркетингов трик? Ако си свободен утре мога да те хвана под ръка и да те разходя по сервизите къде-що съм правил и да ти се изясни кое-колко струва, и т.н
|
|
|
|
| Чет Сеп 24, 2015 6:32 pm |
|
|
|
mradkov
|
|
По сервизи нямам желание и време да ходя, но ти благодаря за поканата. Цената на автомобила не е повече от 5000-5500, а ти си я продавай на каквато решиш. А не е коректно, защото не смятам, че си дал повече от 1700-1900лв. предвид предишното и състояние.
|
|
-18
|
|
| Чет Сеп 24, 2015 7:20 pm |
|
|
|
askeless
|
|
Аз смятам, че е право на продавача да определя цената на продаваната вещ. По редица критерии, които никой не може да му оспорва. Евентуалния купувач може да не се съгласи с тази цена, да се пазари, да се откаже, но останалите не можем да се намесваме като черни станции с коментари колко е на място. Не е коректно странични хора да определят цените, разходите и т.н., още повече на частни обяви. Така че колега @mradkov, не си прав тук и това не е начинът да се намесваш. Нищо лично, не познавам никого от двамата.
Поздрави!
|
|
|
|
| Чет Сеп 24, 2015 8:37 pm |
|
|
|
hardc0re
Напуснал форума
|

Дори и да нямаш желание да ходиш по сервизи силно ти препоръчвам да намериш поне време, защото инак излиза солено. Аз също нямах време, поне не и през седмицата, трябваше да я огледам една събота, а така ограничих избора на сервиз от "белия" списък и ако следеше форума по-изкъсо щеше да си разбрал как се стекоха нещата нататък...
За цената на подобен автомобил си прав- 5-5,5к, но в автокъща- неясна история, регистрация, обслужване и въпрос на време да стигнеш до ремонт на двигател, охлаждане, окачване и ще удариш 10-ката или поне това показва опита ми с две Subaru до момента : )
Иначе и аз не смятах, че ще набия толкова предвид какво констатираха на огледа, но сметката е следната:
-Данък до края на 2015г.- 132.83лв. -Гражданска отговорност до 19.08.2016г.- 224.15лв -Технически преглед до 17.08.2016г + регулиране на светлините общо 47лв.
-тампон носач 1бр. 55лв. + труд 30лв. Общо 85лв. -тампони стабилизираща щанга 2бр. х 12лв. + труд 30лв Общо 54лв. -тампони задна щанга 4бр. х 24лв. + труд 60лв. Общо 156лв. -сваляне и качване на рейка 120лв. + рециклиране 180лв. Общо 300лв. -биалета 1бр. х 15лв. + труд 10лв. Общо 25лв. -ATF масло 18лв. -Hill holder 30лв.
-сходимост преден-заден мост 40лв.
-маншон кормилна рейка 33.82лв. + труд 30лв. Общо 63.82лв. -масло Bardahl XTC 10W40 (заради теча e с този вискозитет, след 1000км ще го сменя с 5W40 пълна синтетика) 5л. 65.50лв. + смяна 20лв. Общо 85.50лв. -маслен филтър H4 19.09лв.
-шлайф глави 330лв. -ремонт гарнитури глави 424лв. -воден радиатор 210лв. -антифриз 36лв. -термостат 30лв. -задни тампони предни носачи 130лв. -махнат shortshifter и върнат оригинален скоростен лост 10лв. -лагер маховик 10лв. -заден семеринг 24лв. -ангренажен комплект, ремъци, водна помпа 500лв. -свещи 26лв. -филтър купе 29лв. -труд 450лв.
Може и да съм изпуснал нещичко, но както съм написал в обявата пазя бележки за всичко по колата, а ти като си голям тарикат и правиш чужди сметки сега спретни и един тотал, че стана интересно. Иначе и на мен ми се иска да беше наполовина 1700-1900, но уви- не.
Ако има нещо друго ще добавям, но напоследък станах доста активен във форума, а никак не обичам форумните герои, така че, ако някой прояви интерес към колата направо да звъни на посочения телефон. Каквото съм установил като проблем е отстранено, предоставям колата и за допълнителен оглед в избран от Вас сервиз, така че, ако изкочи нещо понеже автомобилът се кара, да коригираме цената. Това е, което мога да предложа към момента.
Благодаря : )
|
|
|
|
| Чет Сеп 24, 2015 9:02 pm |
|
|
|
mradkov
|
|
@askeless Цената на обявата си е право на автора и никой не го оспорва, а изказването на мнение си е лично право - обратното граничи с цензура. @hardc0re Сметките си ги прави сам, начина ти на бизнес дали е препродаване или нещо друго си е лично твой и никой не ти се меси. Печеленото на пари на този продукт от колегите във форума не е коректно според мен. Успех с продажбата
|
|
-35
|
|
| Чет Сеп 24, 2015 11:22 pm |
|
|
|
hardc0re
Напуснал форума
|

Абе човеко, вместо да наведеш глава за глупавите си подмятания и да се скриеш в някой ъгъл ти продължаваш да наглееш. Хем сам да съм си правил сметките, хем втори коментар ми ги правиш ти..Айде като си започнал запознай ни какви пари би спечелил един мераклия като мен, който плаща каквото и колкото му кажат? Не съм майсторче да си пипам колата сам, нито ползвам отстъпки за части, че да направя горница от нечий коптор, плащам си чинно за всичко. Печеливш покрай този автомобил са няколко сервиза и точно ти, че не си я купил преди мен, защото виждам че си имал интерес. Съжалявам че все още не си намерил кола, но се радвай, че не е била точно тази, че явно бюджета ти е друг, а и имаш сериозни отклонения в представата ти и реалността за цените при обслужването и поддръжката на Subaru, че ако я беше взел досега жена ти да те е изгонила отвкъщи. Иначе занапред с провокациите относно цени може да се пробваш в някоя автокъща при истински спекулант, но там ще те изгонят като помияр докато аз тука ти се обяснявам, защото нали е форум, били сме колеги, защото света стана толерастки и всеки ревльо се оповава на личното право и свободата на словото.
|
|
20
|
|
| Пет Сеп 25, 2015 12:38 am |
|
|
|
hardc0re
Напуснал форума
|
|
Тези дни прегледах темите за повдигане на Subaru и се надъхах да повдигнат и това с 3см, с фланци между купето и макферсоните, но вчера при посещение на сервиз се оказа, че вече е правена интервенция по окачването- тампони на пружините, вероятно са били поомекнали, а при това положение нямало как да я повдигнат, трябвало първо амове и пружини, и едва тогава. Иначе към момента не било проблем да си карам така, но все пак го отчитам като разход, който ще направя в следващите месеци, така че дотогава бих свалил цената на 6 900лв. Максимално коректен съм, а и да не си губим времето при огледа в пазарлъци.
|
|
|
|
| Чет Окт 01, 2015 10:33 am |
|
|
|
hardc0re
Напуснал форума
|
|
Днес минах на "тресачка" при колега от форума (благодаря му за отзивчивостта и полезното инфо) за да се установи реалното състояние на амортисьорите. Изненадващо за мен показателите бяха много добри- на около 80%, без разлики между предна/задна ос и ляво/дясно. Въпреки че не се налага смяна на амове, а единствено на пружини (2х68лв) и то ако ще се повдига, оставям цената 6900.
|
|
|
|
| Чет Окт 15, 2015 8:22 pm |
|
|
|
hardc0re
Напуснал форума
|
|
Днес все пак й взех нови пружини ОЕМ, че не съм фен на тампони и прочие приложения. Благодарности на Pacone 4X4 ; ) Ще бъдат сменени в четвъртък, както и маслото в двигателя, че направих около 1000км след ремонта. Колата си струва!
|
|
|
|
| Съб Ное 14, 2015 10:17 am |
|
|
|
hardc0re
Напуснал форума
|

Пружините остават за вторник, защото един от амортисьорите е бил омаслен и ще се сменят също. Поръчах два нови Kayaba на цена 94лв/бр. Труда е 40лв на "точка". Пиша цени за да знаят всички нови с мераци за Subaru какво ги чака в рамките на 2 месеца след покупката на "нов" автомобил. Напоследък стана модерно за уж немодерните, който лете са по "недостъпните" плажове, а зимата по неотъпкани пътеки, защото и това стана модерно, задължително да търсят Subaru, a темите за големи ремонти веднага след покупка му зачестиха доста, за което сме виновни и ние тук, че хвалим марката наляво-надясно и поддържаме реномето, а от това най-вече се възползват търгашите да вкарват боклука на Европа без да подбират и след това да си продават кошовете без проблеми, защото са на "оферта", а както казах не е като да няма търсене, особено сред младежта. Но не е нормално автомобил на 14год. да струва 6-7к и до 2-3 месеца да е неизбежно да му направиш ремонт на двигател и охлаждане за 3к, ходова и окачване за мин 1,5к, газ 1,5, гуми 1к и това ако няма ръжди и други външни забележки, не са ти я продали с гадни метални джанти, оставили са ти стелките и кората в багажника...мисля че много хора ме разбират за какво говоря, но не знам какво Ви притеснява и защо не споделяте. Чудно ми е и как с омаслен ам и заминали пружини даде 80% на тресачка и въобще има ли смисъл от подобен тест след като реално не са на 80% "кръв" и много по-скоро ще трябва да се сменяват или разните там подложки залъгват машината, въпреки че пружините са взели-дали, а амовете са на доизживяване? Иначе сменихме маслото Цената е 7500лв като ще включа и комплект чисто нови зимни гуми. Който е добил представа и почерпил опит дори само четейки и умее да прави елементарни сметки със събиране, може и сам да прецени колко си заслужава ; )
|
|
|
|
| Пет Ное 20, 2015 6:28 am |
|
|
|
hardc0re
Напуснал форума
|

Вече е и с нови задни амортисьори Kayaba и ОЕМ пружини. Определено вдигнаха малко задницата, както и една идея по-добре като возия. Относно гумите, летните са Sportiva Super Z 205/55R16 91V с DOT 2013г., като грайфер има за 2 лета напред още. До вчера карах с тях, та ги покарах малко на по-студен и мокър асфалт, но спират и тръгват повече от добре. А за зимни взех всесезонни  след като попаднах на този тест http://colesa.ru/news/47443 Проведен в база за сняг на Nokian във Финландия и на Continental за сухо и мокро в Германия. Сравняват няколко всесезонни модела с най-добрата зимна в размер 205/55R16 Continental TS850 (според ADAC) и една от най-добрите летни в същия размер Dunlop Sport BluResponse. Интересуваше ме най-вече процента спрямо зимната понеже колата си има летни. Идеята е тези да се карат от Октомври до Април. Впечатление ми направи Maxxis AP2 и след като дълго се колебах между Fulda Kristal Control HP, Falken HS449, Sava Eskimo HP, Debica Frigo HP и Nordman WR, в крайна сметка се спрях именно на тях. Проверени чрез тест, като представяне спрямо Conti TS850 не отстъпват на чисто зимните, които изброих, конкуретни като цена при това за фабричен размер и борд за джанта, докато другите трябваше да са в алтернативен размер малко по-тесни гуми, както и добър label E/B/69/2. Ето за тази гума става въпрос http://www.avtogumi.bg/oscommerce/vsesezonni-gumi/maxxis/season-20550-p-171325.html . 4бр. с DOT 2015г. На пипане като състав ми се сториха по-меки от Fulda-та и Nordman-a, примерно, така че очаквам да се окажат един много добър избор, но като ги покарам малко и в различни условия ще споделя конкретни впечатления в темата за всесезонни гуми. И така, тази седмица олекнах още едни 1100лв.  Предполагам някой се чуди, защо го правя след като съм я обявил за продан или защо въобще я продавам. Отговорът е, че си я карам всеки ден, макар и на кратки разстояния, но държа на сигурност и надеждност в един автомобил, а и ако отиде в чужди ръце да не ме пцоват след това  А се продава, защото разполагаме с други два автомобила, купувани чисто нови, но не съм ги плащал аз, че да обявя някой от тях за продан, а все с нещо трябва да се разделим. Обявил съм обаче друг личен автомобил- едно Volvо V40, което ако успея да продам преди Subaru-то, тази се спира от продажба, но там ще бъде по-трудно понеже е 96г. и вече не е атрактивно, макар и яко обгрижвано и за 8-те год. при мен да е поело пари колкото двете ми Subaru общо- търсене няма, но да не му правя реклама тук. Ако все пак има допълнителни въпроси може и на viber/whatsapp.
|
|
|
|
| Чет Ное 26, 2015 10:24 am |
|
|
|
hardc0re
Напуснал форума
|
|
7300лв., колкото да разбутам темата...с оглед в сервиз и евентуален коментар на цената, но само след забележка.
|
|
|
|
| Сря Дек 16, 2015 6:05 pm |
|
|
|
hardc0re
Напуснал форума
|
|
Напролет ще имам нужда от проходимо комби, автоматик. За целта съм се спрял на Фори 2.0XT 2002-2005г. или Outback 2.5 2002-2003г. Предпочитам Форито, че е по-късо, а и става за фън. Наясно съм, че вървят с 1-2-3к отгоре, но едва ли ще намеря друг с току-що ревизиран мотор, обслужен, нови гуми и т.н, който да се раздели с количката си заради доплащане от моя страна. Така че по-скоро търся колега за чист бартер, който или е протекъл или има други технически забележки за сума в порядъка на 2к лв., но в момента няма възможност да я прави, а му трябва надежден автомобил да пътува и да си върши работа.
Ако има такъв сред нас нека ми пише.
|
|
|
|
| Вто Дек 29, 2015 9:41 am |
|
|
|
hardc0re
Напуснал форума
|
След като отворих темата за продажба на колата все още не й е направен нито един оглед вече няколко месеца  Но ако не сега, кога? Идеална пътна обстановка за Subaru, a времето идните дни е добро да се чуе как пали сутрин и работи на -10 градуса ; ) Дори от любопитство или за база за сравнение с друг боксер, по който сте се захласнали сте добре дошли!
|
|
|
|
| Пон Яну 18, 2016 9:24 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|