Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!

Темата е заключена, не можете да променяте постове.
 Продавам Outback B14 12.2010 3.6 5-EAT Si-Drive 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Продавам един от личните си автомобили (както е модерно да се пише напоследък), а именно Subaru Outback B14 12.2010г. (почти 2011г.), 3.6 5-EAT Si-Drive, рядка бройка за европейския пазар, не е внос от Канада, няма типичните ръжди за този регион. Цвят бяла перла с черен кожен салон. Причината за продажбата е покупката на следващ автомобил, иначе изобщо не ми се разделя с този, предвид как съм си го гледал. Пробегът от 344 000 км е абсолютно реален, в огромната си част извънградски, заради което и автомобилът е изключително запазен, всеки може да се убеди при огледа. Колата е чист бензин, никога не е помирисвала газ, поддържана е до последно в безупречно техническо състояние, с 99% оригинални части от Стимо. Аз съм втори собственик в България, преди мен е поддържана при Миро във Варна, а по мое време - при Тихомир Тодоров във Варна. Има леки следи от употреба за все пак почти 15-те си години вярна служба. Салонът и воланът са в абсолютно автентичен вид, не са пребоядисвани, както се нагледах по обявите от автокъщите. Ползва се редовно, така че пробегът мърда напред по малко.

Снимките са много (добавил съм такива и със зимния комплект гуми и джанти), затова се намират ТУК в Google Drive.

С автомобила вървят още:
- 18" магнезиеви джанти Rota Gra към летния комплект гуми Continental с допълнителни гайки за точния профил, в момента се кара с тях
- втори комплект зимни гуми Continental (на доизживяване) със 17" оригинални алуминиеви джанти за модела - могат да се видят на снимките
- секретни гайки за колелата
- ГТП до май 2026 - на теста за изгорелите газове показа завидни резултати, катализаторите са в перфектно състояние
- Златна карта с авто асистънс от СБА до юли 2026 - с покритие в чужбина и следващият ГТП ще е абсолютно безплатен в техните пунктове
- годишна винетка до 31.01.2026
- платен данък до края на 2025
- ГО и пълно каско - на вноски, в каското няма описани щети

Екстрите за модела би трябвало да са ясни - това е топ нивото на оборудване и все пак ще спомена някои от по-открояващите се:
- hands free влизане и стартиране
- изцяло кожен салон; подгрев и ел. задвижване на предни седалки и памет на седалката на водача
- подгрев и ел. сгъване на външни огледала
- мултимедия с големия дисплей, навигация и камера за обратно виждане при движение назад; с вграден Bluetooth за разговори и за просвирване на музика от телефона + AUX вход на USB-C
- Si-Drive с 3 режима (Intelligent, Sport, Sport #)
- автоматични чистачки със сензор за дъжд
- автоматични ксенонови фарове със сензор за светлина
- всякакви неща като шибидах, темпомат, мултиволан ги има почти всяко Субару

Допълнителни екстри:
- автоматични дневни светлини, комбинирани с предните мигачи
- изключително читаво затъмнени задни стъкла
- гумен леген за багажника
- теглич (аз лично никога не съм го ползвал)
- заден парктроник с дисплей
- видеорегистратор

Минала е следните сервизни акции в официален сервиз на Субару:
- подмяна на Takata AirBag module
- подмяна на модул за електрическа ръчна спирачка (не ми е правила никакви проблеми с нея, но си я подмениха абсолютно безплатно, кой би се дърпал)
- подмяна на капаче на моторче предни чистачки (нямам идея, за какво иде реч тук)

Ето и някои от по-открояващите се ремонти и профилактики напоследък:
- нови оригинални крайни гърнета преди по-малко от 4 години, старите бяха прецакани с някакъв саунд тунинг
- моторчетата за клапите на климатроника са подменени с нови оригинални преди 3 години - детска болест на модела
- пълна ревизия на всички спирачни апарати, нови гумички навсякъде, нови буталца, нови водачи навсякъде, нищо не задържа никъде
- спирачна течност подменяна 2 пъти за последните 4 години
- дискове и накладки подменяни, имат още ресурс
- сменен датчик в скоростна кутия (turbine speed sensor 2) по-рано тази година - детска болест на модела
- масло в скоростна кутия, подменено заедно с горния датчик, има още много ресурс
- масла в диференциали подменени с висок клас Motul Gear 300 преди 13 000 км, имат още доста ресурс
- маслото на двигателя е сменяно максимум на 10 000 км пробег, карам я с AmsOil Signature Series 5W30; купувам 8 кварти за смяна, наливам 7 първоначално, останалата 1 кварта ми стига до следващата смяна на масло - сами си правете изводите за разхода на масло
- по ходовата част винаги всичко е оправяно още преди да тропне
- рейката е рециклирана преди 2 години и малко
- предни вътрешни карета сменени с нови оригинални преди 2 години
- сменени 6 бобини с нови оригинални (изгоря 1, реших да не рискувам и поръчах всичките) преди 2 години
- сменени предни ламбда сонди с нови оригинални преди година и малко
- оригинални водни маркучи с оригинални скоби, пословичните тръбички - също оригинални; и воден радиатор сменени + промивка и нов антифриз високия клас на Motul - миналата година
- фаровете са рециклирани преди мен, в перфектно състояние са, миналата година подмених крушките на късите светлини, почти не са ползвани, по тъмно много рядко карам; куриозното е, че извадих старите оригинални KOITO крушки, вградени още в завода, на 14 години и 320 000 км
- профилактика на стартер миналото лято - сменени втулки, четки, включвател - не е давал индикации за проблем, но все пак поради големия пробег исках да съм сигурен в стартера нататък
- профилактика на климатика - проверка и дозареждане с фреон, без да е имало конкретен проблем
- профилактика на алтернатор по-рано тази година - сменени четки и лагери с оригинални - по същата причина като стартера - поради пробега се подсигурявам, че е минал профилактика
- акумулатор на по-малко от 1 година, с остатъчна гаранция

Разбира се, след като автомобилът е ползван, има и някои забележки:
- въпреки сменените водачи на предните спирачни апарати, те си тропат - отново детска болест на модела; преценил съм, че е безпредметно да се сменят съпортите заради това
- забележки по боята на предната броня (видими на снимките) - не съм завеждал щета, честно казано изобщо не ми се занимава нито със застрахователи, нито с бояджии
- седалката на водача е протрита малко за този пробег, вижда се на снимките, може да се възстанови
- мокетът под педалите точно е скъсан на едно малко петно от дълго каране

Следващият собственик ще получи пълен списък с абсолютно всичко, което се е сменяло по колата, докато е била моя собственост - с точна дата, пробег и каталожен номер.

Някои хора тук ме познават и знаят, как си поддържам автомобилите, а и предвид начина, по който е поддържан този и всичко, което върви с него, сами разбирате, че няма как да е цена като за подарък и все пак за колеги от форума ще има отстъпки и подаръци. Пазарлък (след оглед) започва от 21500 BGN или 10992 EUR.

Пускам го първо тук, няма още обяви в mobile, cars и т.н., тъй като предпочитам да го вземе някой фен от тук и да му се радва още дълги години.

Оглед може да бъде направен в София или Варна (често се сменят двете локации), като вторият комплект гуми се намира в София.
Телефон за връзка: нула-887-две-две-31-нула-пет.
 27

Вто Авг 05, 2025 10:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ъпдейт:
- Пробегът мърда по малко напред, все пак автомобилът се кара редовно.
- При баланс на летните гуми се установи, че никъде по джантите не пише, че са магнезиеви (както съм писал по-горе). Приемаме ги за алуминиеви и се извинявам, ако съм заблудил някого.
- Пазарлъци за цената (след оглед) вече започват от 20 990 BGN (10,732 EUR), като за колеги от форума ще има и подаръци.
- Пускам вече обяви и в mobile.bg, cars.bg и фейсбук групите. Не бързам с продажбата, но много скоро вече няма да има къде да го съхранявам и ще трябва да седи на открито този иначе гаражен автомобил.

Вто Авг 26, 2025 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
За форума цената става 19500 BGN (9970 EUR), понеже започвам да изпитвам трудности да съхранявам автомобила в гараж. И все още си е гаражен.

Коментари по тази цена - след оглед.

Сря Сеп 03, 2025 12:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Нова цена за форума 18500 BGN (9459 EUR) преди оглед.

Коментари по тази цена - след оглед.

Чет Сеп 11, 2025 7:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Зимата вече се появи по по-високите места. От снощи автомобилът е с монтиран зимен комплект гуми и джанти.

Има опция да бъде продаден без летния комплект гуми с джанти, като при това положение цената за форума става 17 500 лв (8947 EUR) преди оглед. След оглед, разбира се, можем да коментираме допълнително.

Пет Окт 03, 2025 7:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
От днес автомобилът е оборудван с 4 броя зимни гуми Continental WinterContact TS870P с DOT 24-та година и е още по-добре оборудван за зимата. Гумите са карани 1 сезон, изминали са не повече от 3000 км на друг бивш семеен автомобил и практически са нови.

И понеже мина 1 месец, от последното повдигане на обявата, цената вече е 16 999 лв (8691 EUR) преди оглед само със зимните гуми на оригиналните алуминиеви 17" джанти.

Вто Ное 04, 2025 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пълен резервоар с бензин и нова цена от 16 500 лв (8436 EUR) преди оглед. След оглед, разбира се, съм отворен за всякакви коментари.

Пон Ное 24, 2025 3:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Нова цена от 15 999 лв (8160 EUR) в мобилето.

За форума цената е 15 500 лв (7925 EUR) преди оглед. Ще има и подаръци за купувача.

Пет Дек 12, 2025 11:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
За много години, колеги!

С настъпването на новата година и с преминаването към евро цената за форума става 6999 EUR преди оглед, с пълен резервоар бензин.

Съб Яну 03, 2026 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Невероятно поведение в зимните условия от последните дни в и около София.

Още 200 евро надолу за форума, или 6799 EUR преди оглед.

Пон Яну 12, 2026 9:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Подновена годишна винетка до 31.01.2027. И нова цена от 6699 EUR за форума преди оглед.

Пет Яну 30, 2026 8:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Хубава кола, пипната, стегната, с най-ниската цена в мобиле за H6-ца и изглежда по-добре от всички други на по "200 000" км с боядисани салони и волани, нов внос на незнайни километри или другите, които ги проверих по номера на рама и си лъснаха превъртаните километражи. Но дори за тая цена, за която има и 13-ки обявени, никой не я иска :) В такъв случай размислих, подаръците ще си останат в семейството, затова колата се спира от продажба. Обявата е за триене, благодаря.

В някакъв момент напролет ще се продава Legacy седан B13 H6 2005-та година, на 290 000 км с ревизирани глави и ангренаж и всичко, както си му е редът, преди около 20 000 км, чиста бензинка. Да видим, дали за тази ще има мераклии.

Пет Фев 06, 2026 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.