Опити за рециклиране на въздушни възглавници
| Автор |
Съобщение |
|
quietriot
|
Сега с малко прискърбие ще съобщя, че вчера амовете ми бяха изпуснали ](./images/smilies/eusa_wall.gif) , но вината си е моя  много дебел слой около (5-7мм) полиеритан бях нанесал отгоре и от триенето в стъблото се е отлепил и го бях качил много нагоре по тръбата на ама. пипнах на ръка, моята гума се е отлепила от оригиналната друга и между двете изпуска, сега новата реколта ще се нанесе финно и само по гумата като ще изтъня накрая , там където ще се прегъне като се сложи на колата и ще взезе навътре за да няма зор. На Данчо ги направихме така , ще видим как ще е , а и аз тия дни ще ги сваля старите и ще ги преправя, абе борбата продължава , ще има нови серии на имерията отвръща на удара 
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Юли 25, 2012 1:53 pm |
|
|
|
quietriot
|
за мое огромно съжаление ще трябва да призная, че опитите приключиха неуспешно ако гумата е дебела се бели , ако е тънка се пука и не държи . Решението е само временно за съжаление . Днеска нося две стари възглавници във Вабонти и да сменят гумите, на мен ми писна. ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Сря Авг 22, 2012 8:41 am |
|
|
|
quietriot
|

Сега без да правя реклама от това, което вчера видях във Вабонти и от моя вече сериозен опит с гуменките на събките , гумата е добра, дебела мека и многослойна с плат в нея, виждат се конците. Незнам къде е границата на рентаболното и нерентабилното , но аз дотук съм на 400+ лв от възглавници, лепене и сваляне качване, което е 2/3 от подмяната на гумите, затова реших две читави стъбла и нови гуми иначе ще си сменяме до края на света.
Стублата са си наши , няма как да искаме гаранция за тях , просто даваме по читави, поне спукани амове има бол с читави стъбла.
Вчера видях при юнака едно протрито и с дупка , не ги поливайте с преобразователи за ръжда и не ги пилете , после и с нова гума то ще изпуска, стъбла бол аз имам още 4 в мазето освен тия 2 дето дадох , айде едното му няма датчика с научна цел вече, ма 3 поне стават , едното почти няма ръжда.Срещу нормални пари ще ги продам на всеки , който иска да си смени гумите.
Отзиви ще дам след като сменя утре възглавниците и мене поне месец , то сега почва и да захладнява така че ще се усети. като смятах 300лв за гума на фона на 200лв за ам втора ръка който след някой месец ще замине и 1000лв за нов е разумно вложение, само трябва читаво стъбло. Юнака ги надува на 5 бара като ги направи така че ако има проблем със стъблото то ще си покаже.
И пак казвам не го рекламирам, защото ич не ми се дават тия 600лв , ма няма начин пък и нямам поглед още , само размисли споделям.
|
|
10
|
|
| Чет Авг 23, 2012 7:57 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Следобед Владо , момчето от Вабонти ми се обади, че едното стъбло е зле та занесох две други да избира, разкостил ги на напълно възглавниците, мислех да поснимам , ма той бързаше да прави моите и не беше удобно.
Мисълта ми е че се отнася отговорно и не гледа да свърши работа на всяка цена и да вземе пари, пък после си трошете главата, дано и гумите са ок.
И другото, което искам да предупредупредя колегите, спрете да ги пълните със спрей за гуми, той се втечнява после и корозира стъблото отвътре и не е добра идея от гумата се мие но от ама няма как да се извади.
|
|
|
|
| Чет Авг 23, 2012 3:16 pm |
|
|
|
quietriot
|
Резултата е това, на визия са ок , дано и на чакачестова да са така.    от балкона колата изглежда да е напомпана още:)))))
|
|
|
|
| Съб Авг 25, 2012 6:20 am |
|
|
|
quietriot
|
3 ти ден държат пущините. 
|
|
|
|
| Вто Авг 28, 2012 4:19 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
една седмица на къра само за риба, черни пътища и коловози , не са мръднали възглавниците, засега Вабонтитата са ок!
|
|
|
|
| Съб Сеп 15, 2012 11:44 am |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
Ако на някой му трябват стъблата за Амове - предлагам моите. При мен гумата е проблемна и ги смених с нормални, мога да пусна снимки, ако някой се интересува.
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Съб Окт 06, 2012 12:09 am |
|
|
|
IzrodGaden
|
quietriot написа: една седмица на къра само за риба, черни пътища и коловози , не са мръднали възглавниците, засега Вабонтитата са ок! Е все пак е нова, ако не издържат поне 5 години, значи лабава работа 
|
|
|
|
| Пон Окт 08, 2012 8:51 am |
|
|
|
Bat_Koko1
Регистриран на: Вто Авг 30, 2011 8:53 pm Постове: 110 Местоположение: Sofia, Bulgaria
Автомобил: Legacy 2.5 GX AT 2001
Рейтинг: 11
|
Здравейте, Колегите Да питам и аз. Има ли стенд или както там се казва, на който може да се качи колата за да се провери ефикасността на амортисьорите и ако има такъв, каква е цената за теста, ако имате някаква представа естествено де..  Поздрави. 
|
|
|
|
| Пон Окт 08, 2012 10:28 am |
|
|
|
Lionko__
Регистриран на: Пет Дек 14, 2007 8:59 pm Постове: 82 Местоположение: Троян
Автомобил: Subaru Outback H6 2008
Рейтинг: 15
|
quietriot написа: една седмица на къра само за риба, черни пътища и коловози , не са мръднали възглавниците, засега Вабонтитата са ок! Карам вече 3 или 4 месеца, всичко е ток. Владо е пичага. Първия на Legasy на който направи съм аз  . Имахме проблеми в началото, че сложи от на S каласа гумени ръкави и не станаха. Вабонти са 6 аз съм доволен и се радвам на колата сега е така както си беше когато си я купих. Владо прави на почти всякакви коли, мисля, че няма нивко притеснение да се правят при него. 600 лева не са 1200 или пък простотии с преправяне на колата с обикновнео окачване и разни други щуротии.
_________________ www.spyboar.com Цифрови камери за лов, електронни хранилки и аксесоари за лов
|
|
|
|
| Пон Окт 08, 2012 7:52 pm |
|
|
|
quietriot
|

Lionko__ написа: quietriot написа: една седмица на къра само за риба, черни пътища и коловози , не са мръднали възглавниците, засега Вабонтитата са ок! Карам вече 3 или 4 месеца, всичко е ток. Владо е пичага. Първия на Legasy на който направи съм аз  . Имахме проблеми в началото, че сложи от на S каласа гумени ръкави и не станаха. Вабонти са 6 аз съм доволен и се радвам на колата сега е така както си беше когато си я купих. Владо прави на почти всякакви коли, мисля, че няма нивко притеснение да се правят при него. 600 лева не са 1200 или пък простотии с преправяне на колата с обикновнео окачване и разни други щуротии. и мойте са на месец , днеска на 4 градуса слизам долу и си мисля сега дано не е спаднала , после сетих и се захилих ...........засега и аз съм 6 и Владо изглжда готин. Относно стъблата, наистина трябва да се изберат добри и запазени , без язви, моите са сбирщайн от 6 ама. и имам още две читави стъбла в мазето за ако на някой му дотрябват от полиеритановия ми период много ми се искаше аз да съм откривателя на топлата вода, но пътя е друг и не е моя.... ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Вто Окт 09, 2012 1:32 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
в студа продължават да държат на кокъл. окачването работи напълно функционално , всеки ден го дигам и свалям защото плувам през една кал напряко.
|
|
|
|
| Сря Окт 31, 2012 11:22 am |
|
|
|
quietriot
|
|
3 месеца вече няма ядове !
|
|
|
|
| Вто Дек 11, 2012 7:10 am |
|
|
|
kiro_ema
Регистриран на: Пет Сеп 25, 2009 10:13 pm Постове: 769 Местоположение: Пловдив-Ръжево конаре
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47 
|
|
_________________ http://www.youtube.com/user/kirilg68?feature=guide http://www.snimka.bg/?profile,albums
|
|
|
|
| Вто Дек 11, 2012 8:51 am |
|
|
|
quietriot
|
kiro_ema написа: :good:  Обаче се оглеждаш за окачване за аутбек  , и мойта взе да прави някви номера с окачването ама да видим . взе да мига лампата на въздушното , засега рядко а колата не пада , като я пусна принудително после вдига бързо като запаля . Гледах за течове , уж няма . имаше един проблем с кабелите който оправих но пак мига отвреме на време лампата и си мисля че е някъде от управлението на въздушното и ще трябва да се прочете , но не знам как точно става това .  Изобщо не се оглеждам, объркал си се нещо, особено със сменени предни, нямва връщане назад, най-мног да сменя и задни ако се наложи. Аутбек ще е следващата, от следващата генерация защото нямат въздушно вече легасито и е ниско и не става за риба. А иначе Митака има тестер за въздушното, отиваш и ти казва къде е драмата.
|
|
|
|
| Сря Дек 12, 2012 9:06 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Говорих с Владо/Вабонти само аз инфо правят и задни амове , цената пак е 300лв на ам, компресори обаче за субару не рециклират , нямат ремонтни комплекти.
|
|
|
|
| Сря Дек 12, 2012 11:17 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Една година в вабонти възглавници , никакви драми !
|
|
|
|
| Вто Сеп 10, 2013 4:02 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Някой имал ли е проблем със задните възглавници досега , че от два дни компресора ми припомпва юнашки по светофарите , обаче колата сутрин не е изпуснала като преди с предните ами колкото я отпуска клапана на загасен мотор . Обаче вчера сутринта като се почна едно помпане и няма спиране , поне 10 минути , не успя да я видигне баш до нивата и се разсвети лампата.Днеска пак така явно имаме теч сутрин в хладното и компесора не смогва.
Та моята специлистка диагноза е или имам теч отзад , щото предните са ок, Владо ги смени или компесора е почнал да умира и няма дебит или някое тръбе изпуска, примено тези отзад в багажника където е снадката. В събота ще я разкостим с Ангел да диагностицираме , но аз взех превантивно един работещ добре компесор от Вакко да има ей тъй за адет.
някой с подобни задни ядове ако е имал да сподели опит. поздрави Васил
|
|
|
|
| Чет Сеп 26, 2013 11:28 am |
|
|
|
quietriot
|
Е аз ли съм единствения капацитет по въздушното окачване на легаситата, мерси колеги  ?
|
|
|
|
| Пет Сеп 27, 2013 7:23 am |
|
|
|