Отговори на тема
 Проблем с Legacy 2013 - бензин 2.0 - и на газ 
Автор Съобщение

Постове: 15
Автомобил: LEGACY
Телефон: 0888561650
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, имам следния проблем....
Автомобила го закупих октомври 2024 г и веднага му сложих газ. 7-8 месеца нямаше никакви проблеми, но от преди 2 месеца изведнъж отказа да запали и счупи стартер.... След известно време се усещаше едно прекъсване и отидох при Влади в Люлин (Нека почива в мир)
Диагностиката показа бобина на втори цилиндър. Смени ми я , както и свещите. 2 месеца работи нормално и от скоро пак започна от време на време трудно да пали и да работи на 3 цилиндъра , но след време се оправя. Прави го основно на бензин и рядко на газ.. Отидох при Любо и сменихме дюзата на втори цилиндър и спря да показва грешка MISFIRE на втори цилиндър P0302, нещата не се оправиха, диагностиката показа EGR - P1496, сменихме и него и пак същото..... Дали не ме чака отваряне на глава и реглаж на клапани ???
Колата си работеше супер на газ, възможно ли е за 10 х км да изгори клапана на втори цилиндър или просто са били тръгнали и газта ги е довършила..... И още едно питане, ако оправя клапаните, да продължа ли да си карам на газ или да демонтирам газовата уредба...
Тези дни пак ще тормозя Любо.

Пет Окт 03, 2025 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5470
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Слушаш Любо какво ще ти каже.
Тук само догадки ще правим, а той има най-много опит и ще ти даде правилен съвет.

Кога е починал Влади? Жалко, много свестен човек.
Да почива в мир.

Пет Окт 03, 2025 3:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да, така и правя, но все пак исках да споделя.
А и някой колега със Субару може да се е сблъскал със същите проблеми...

Любо ми каза онзи ден за Влади......жалко наистина. Подробности не зная.

Пет Окт 03, 2025 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 4394
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Инфаркт. Бачкал е през деня по кола на Сашо Евтимов в неговия сервиз, прибрал се е и е угаснал.

Пет Окт 03, 2025 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Жалко за Човека, отиде си без време...

Иначе Любо ми откри проблема......
Оказа се прекъснат-стопен-окъсил електрически кабел на газовата уледба, което побърква компютъра на колата.....
Затова вече никакви ремонти пред блока....чистене на ЕГР и Дроселна клапа......и тн..
1500 лв ми струваха експериментите....
Сега има от време на време едно прекъсване около 1500 оборота....ще я карама пак при Любо....но старите проблеми ги няма вече...

Пон Ное 24, 2025 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема