Отговори на тема
 Питанка за ниво на маслото на Легаси ? 
Автор Съобщение

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички,
имам един странен въпрос към вас по-опитните колеги: имам Субаруто от 3 месеца и още при покупката направих нужните смени на масла и т.н. Преди 3 дена си проверих за пръв път нивото на маслото на двигателя и установих,че е доста над маскимума,помислих си,че може да е от това,че беше карана преди 3 часа.От тогава всяка сутрин го проверявам на студена кола,седяла цяла нощ пред блока и на равно,все си е няколко сантиметра над максимума. Майсторът при който е сменяно не може да се сети колко литра е налял,каза колкото източил,погледнал в каталог и толкова и сипал.
Сега не знам какво да правя,да източвам докато достигне нужното ниво ли?колата е изминала вече 3хил км. без проблеми
Моля посъветвайте ме! :-? Благодаря на всички ви,хубав ден :good:

Нед Фев 26, 2012 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега по добре източи колкото е нужно, защото иначе може да избие през някоя гарнитура или семеринга.
И си смени майстора :idea:

Нед Фев 26, 2012 3:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
yoo7 написа:
Майсторът при който е сменяно не може да се сети колко литра е налял,каза колкото източил,погледнал в каталог и толкова и сипал.

Как така незнае колко е сложил :facepalm: . Ако точи маслото от варел, е друга работа (но и там си има начин). Но опрелелено трябва да източиш известно количество, докато маслото достигне макс на шеката. Масло се проверява когато колата се спре на равно, и се изчкака около 5 мин..
П.П. А "майстора", е силно препоръчилено да го смениш... :good:

Нед Фев 26, 2012 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Автомобил: '99 Subaru Legacy 2.0 AWD Sedan
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Ами има го и вариянта майсторът ти да си е свършил работата както трябва,защото аз втори път сменям масло и на 3л и приблизително 800мл нивото на щеката си идва на макс или някакви мм над макса,а в субару пловдив ми казаха,че събирала 4л.

Нед Фев 26, 2012 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няколко санитематра над маскимума е ужасно много - ако не си объркал см и мм, разбира се! Това означава, че в колата ти има от литър нагоре повече от нужното масло. - Ако си сигурен, че не е влязъл бензин или антифриз в маслото - източи до ниво макс.

Нед Фев 26, 2012 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Ами има вариант щеката да не е оригиналната и тя да бърка.......
При всички положения майстора ти е трябвало да погледне какво се случва с нея след наливането на новото масло.
По принцип между минимума и максимума на щеката е около литър масло.Няколко сантиметра над макс. ми се вижда страшно много.

Нед Фев 26, 2012 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дежурният въпрос, бършеш ли щеката с парцал преди мерене? При замяна с по-малък филтър (оригинален) и при не пълно източване се качва поне 4-5 mm над макс.

Нед Фев 26, 2012 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Щеката я бърша разбира се,и не знам наистина дали е оригиналната,не съм виждал друга от друго Легаси.Ще я снимам и ще кача снимки да ми кажете такава ли е като вашата,но така или иначе мисля да мина през сервиз да видя какво ще ми кажат.да проверя поне дали е същия филтъра и т.н.,ако трябва ще го източим цялото да се види колко литра е.
Благодаря за съветите,ще пиша какво е станало после.Поздрави на всички.

Пон Фев 27, 2012 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
От филтър такава голяма разлика няма как да стане. По скоро измери щеката колко е дълга и да се сравни с друга от същото legacy

Пон Фев 27, 2012 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Та да споделя какво стана.Значи всичко си е наред,просто източихме маслото и беше 4.5л,като трябва да е 4л. Нямаше бензин или антифриз в него.Сега е налято точно 4л. и в следващите дни/седмица все пак ще следя нивото му де. Дано всичко е наред.
:good:
Благодаря на всички и честит 3-ти март. =D>

Съб Мар 03, 2012 11:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бая си го охакал, ама поне му е било харно. :giggle: На времето еди баш монтьор-Лийката ми казваше така: - Повечко може, но по-малко не бива.
Та все го държах на 2-3 mm над максимума.

Съб Мар 03, 2012 1:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема