Отговори на тема стр 1, 2  >
 Кипи водата в радиатора... 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 35
Автомобил: Legacy 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, от 2седмици съм изправен пред следния проблем:
всичко започна с поставянето на газов инж. на колата, взех я и след по-сериозно каране след изключването на мотора чух кипенето в радиатора. мислех, че не е обезвъздушена правилно и го направих лично(което не е гаранция, че съм го направил перфектно). пак няколко км., пак спирам и чувам кипенето...
преди да тръгна някъде доливам вода в радиатора и ми прави впечатление, че разширителния съд е пълен до минимума, като спра след малко-колата вече е загряла, разширителния е пълен до горе а в радиатора кипи :(
ходих при един майстор-той каза че трябва да се сменя гарнитура, аз прегледах маслото и водата и са чисти, маркучите също не надуват, и не му повярвах.
като изключим гадния звук от вряща вода колата не дава признаци за нещо нередно-температурата си я качва нормално, не грее повече, термостата си отваря-водата си се върти. единствено това губене на няколкостотин грама вода и вренето ме притесняват. някакви съвети от някой патил???
да добавя и че по между другото смених и капачката на радиатора, без резултат...

Сря Юни 06, 2012 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 49
Автомобил: subaru Legacy
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей.
Провери си капачката на радиатора.Абе най-добре я смени с нова.

Сря Юни 06, 2012 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Възможно да е пробил изпарителя или да е бил дефектен. Иначе може би гарнитура все пак.

Сря Юни 06, 2012 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 109
Автомобил: Forester FB20 SH5
Телефон: 0894709719
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
:hello: Здрасти колега ,какво е състоянието на капачката на разширителния съд? Какъв тип са новите съединения на охлаждането(маркучите) на ГИ-"Y" или "Т"? Смятам ,че трябва да са "Y".Последно трябва да е от гарнитура , според мое скромнно мнение .Успех :beer:

Сря Юни 06, 2012 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
пиша за първи път във форума. Аз се сблъсках със същия проблем и с моята кола преди 2 месеца. При мен се оказа, че съм прегрял колата (симптомите бяха същите като твоите). След като смених гарнитурата на главата подкарах колата и не след дълго колата пак започна да грее. Водата от радиатора отиваше в преливното казанче. При каране на бензин този проблем не съществуваше.
Решихме с майстора, че е от изпарителя на газовата и отидох да го сменя. При прегледа на газовата ми казаха, че изпарителя е в изправност, но налягането на газта е много високо. Намалиха налягането по техен си начин и колата се оправи. Сега си карам на газ и нямам проблеми. Да се надяваме, че проблема е разрешен.
Пробвай да караш малко на бензин и виж дали проблема остава. Ако проблема си остава сигурно ще трябва да сменяш гарнитурата, ако ли пък не газовата е за ремонт.

Успех и дано газовата да е за ремонт!!!
 15

Чет Юни 14, 2012 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
А перката включва ли?

Пет Юни 15, 2012 8:48 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Данеби да излиза газ???? а не да кипи водата????
Ако има скъсана мембрана и налягането на изпарителя е високо...... Дали няма да пълни системата с газ?
Звучи алко налудничево, но......
Завии кранчето на газовото още на изхода на бутилката и караи на бензин!

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Юни 15, 2012 12:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
от едно известно време не мога да си позволя да остана без кола, и нито съм ходил при газаджийте, нито съм търсил помощ на друго място..., обаче от 4-5 дни проблема изчезна-водата си е на място и няма вече кипене :-~
тези дни се надявам да ми е малко по-спокойно и да имам време да посетя въпросните майстори-да погледнат наистина дали има високо налягане някъде в системата. иначе колата не съм я спирал, температурата си я качва и държи нормално, перката си върти когато трябва. спомен да съм прегрявал и дори да съм я натоварвал малко повече от нормалното нямам, единствено ми се върти в главата тия хубавци като са слагали и тествали газта дали не са я зарязали без вода и така да са я юркали...

Съб Юни 16, 2012 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
връщам се малко към старата тема за да си споделя мъките и неволите със суби.
основно имам голямо желание да осъществя полов контакт със стария собственик на колата, тъй като голямо чудо е видяла при него.
ходих при майстор да сменя гарнитурите, след което излезе че има пукнатини по главата и ремък не бил сложен както трябва...
човека оправи нещата и все едно се качих на друга кола.
днес спирам и.. пак кипи и излиза през разширителния съд-направо се шашнах.
майстора каза че последното нещо за което мисли че може да прави проблем е термостата, купих и утре ще го смени. мен обаче ме съмнява дали някъде няма спушване по системата. имаше тема някъде за периодична профилактика на тия неща обаче не я откривам. някой правил ли го е скоро и как стават нещата?

Вто Ное 13, 2012 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И все пак провери ли /смени ли/ капачката ,както те посъветваха колегите.?
Когато не поддържа налягане в системата, водата завира на по малки градуси..

-----------------------------------------
Грешката е моя ,пропуснал съм изречението в което е казал ,че я е сменил..

Последна промяна Valio на Сря Ное 14, 2012 8:33 am, променена общо 1 път

Сря Ное 14, 2012 8:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stazz написа:
Здравейте колеги, от 2седмици съм изправен пред следния проблем:
всичко започна с поставянето на газов инж. на колата, взех я и след по-сериозно каране след изключването на мотора чух кипенето в радиатора. мислех, че не е обезвъздушена правилно и го направих лично(което не е гаранция, че съм го направил перфектно). пак няколко км., пак спирам и чувам кипенето...
преди да тръгна някъде доливам вода в радиатора и ми прави впечатление, че разширителния съд е пълен до минимума, като спра след малко-колата вече е загряла, разширителния е пълен до горе а в радиатора кипи :(
ходих при един майстор-той каза че трябва да се сменя гарнитура, аз прегледах маслото и водата и са чисти, маркучите също не надуват, и не му повярвах.
като изключим гадния звук от вряща вода колата не дава признаци за нещо нередно-температурата си я качва нормално, не грее повече, термостата си отваря-водата си се върти. единствено това губене на няколкостотин грама вода и вренето ме притесняват. някакви съвети от някой патил???
да добавя и че по между другото смених и капачката на радиатора, без резултат...

Той е написал още в първия пост.

Сря Ное 14, 2012 8:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега сам си го написал че проблемите са ти започнали след поставянето на газовата уредба, не знам защо се хвърляш в такива ремонти, според мен силно вероятно е да не са направили някое съединие като хората и да смуче въздух от там колата, след като и след смяна на гарнитура проблема продължава. Огледай си добре гумените "соединения" както казваха в една реклама :) . Другото което ми идва наум е когато е напълно загряла колата отвори капака и я задръж на около 4 000 оборота да видиш дали няма да протече ако има някой малък пробив по охладителната система.

Чет Ное 15, 2012 10:15 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stazz написа:
връщам се малко към старата тема за да си споделя мъките и неволите със суби.
основно имам голямо желание да осъществя полов контакт със стария собственик на колата, тъй като голямо чудо е видяла при него.
ходих при майстор да сменя гарнитурите, след което излезе че има пукнатини по главата и ремък не бил сложен както трябва...
човека оправи нещата и все едно се качих на друга кола.
днес спирам и.. пак кипи и излиза през разширителния съд-направо се шашнах.
майстора каза че последното нещо за което мисли че може да прави проблем е термостата, купих и утре ще го смени. мен обаче ме съмнява дали някъде няма спушване по системата. имаше тема някъде за периодична профилактика на тия неща обаче не я откривам. някой правил ли го е скоро и как стават нещата?

Пишеш за пукнатини по главата. Как решихте този проблем?

Чет Ное 15, 2012 1:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
с лепене, тествали са после на налягане и казаха че мотора е като нов.
за сега с новия термостат е добре

Чет Ное 15, 2012 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
единственото нещо което ме притеснява в момента е малко по-твърдия маркуч излизащ отгоре от радиатора при добре загряла кола, при маздичката маркуча ми е доста по-мек.
моля колегите със легаси 95-98 да споделят нормално ли е!

Чет Ное 15, 2012 11:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако е много твърд и надува системата...проблема остава с главите!Направи байпас на изпарителя и тествай само на бензин...каква ти е газовата...снимай връзването...

Пет Ное 16, 2012 7:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 118
Автомобил: Legacy 2.5 AT LIMITED '97, AirSus
Нов фен
Отговори с цитат
Ако вкарва газ във водата има логика и да мирише на газ и от разширителния съд. Но ако газта надува някъде по трасето без да циркурира с водата и само прави "газова" възглавница, тогава може и да не мирише.
Пробвай следното:
1. Карай на газ и като се напълни съда и чуеш че водата кипи, обърни тогава за малко на бензин колкото да превключи и да затвори газовия клапан. Дръж температурата на мотора под око все пак!
2. Загаси и я остави да изстине - би трябвало след известно време, когато налягането да спадне водата да се засмуче обратно в системата - ако е така явно газта е причината да вдига налягане, което е възможно ако имаш изпарител с гумена мембрана между водата и газта или друг проблем с изпарителя.
Имай в предвид, че газовата система остава под налягане дори при работа на бензин. Под налягане са и течната фаза (високото налягане) преди изпарителя и газовата фаза (ниското налягане) след изпарителя. По-вероятно е причината да е течната фаза по чисто конструктивни причини в изпарителя и поради факта, че малко течна фаза във водата ще качи доста налягането на водния кръг, което ще изхвърли вода от системата в разширителния съд.
3. Последния етап от пробата е на студена кола да запалиш и на място да чакаш да загрее на бензин и да слушаш внимателно когато обръща на газ дали като отвори газовия клапан ще се чуе за кратко едно свистене (като дроселиране) докато вкарва течна газ в празния обем към изпарителя. Ако се чуе това - според мен означава, че наистина течна газ е влязла във водния кръг в началото като е закипяла водата и се е напълнил съда.
Въпросното свистене поне при мен се чува при първо палене след като напълно ми е свършила газта и съм заредил отново, но това зависи и от изпарителя.
Успех!

Нед Ное 18, 2012 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 161
Автомобил: LEGACY B12 2,5 Limited
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Щом проблема е след монтажа на АГУ-то ходи при майсторите за рекламация :idea:

Legacy B12 2,5 limited
Когато доиде страха си отива живота.

Пон Ное 19, 2012 5:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
Ако е много твърд и надува системата...проблема остава с главите!Направи байпас на изпарителя и тествай само на бензин...каква ти е газовата...снимай връзването...

Твърд, твърд, колко да е твърд. Твърдостта на маркуча не се ли определя от капачката на радиатора и налягането на което отваря клапана?

Сря Ное 21, 2012 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Мой колега след монтаж на газово колата не пали и не работи на бензин.
-Майсторе кво става?Що не пали на бензин?
-Ми тя така си беше и преди.
А как колегата ми я е палил и ползвал преди монтажа на газовото е мистерия.
В последствие се оказа че са му гръмнали компютъра.
След 1000км пробег колата започва да прегрява работейки на газ.
-Майсторе нещо колата загрява?
-А сигурно е термостата.
-На бензин няма проблем!
-Ся ще видя.А разхлабили са се болчетата на изпарителя.Нормално.Той понеже е нов и от топлините разширения......

Не бързай да пустосваш никой.провери всичко.Дай инфо за газовото,ако може и снимки на връзките.

http://betoteh.com/bg/index.html

Сря Ное 21, 2012 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >