Отговори на тема
 Покупка на Subaru Legacy 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: opel za sega
Телефон: 359878531556
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей те.Понеже мисля да сменя моята кола която е опел астра за субару Legacy.Та да питам как излиза подръжката на този автомобил,дали е евтина или скъпа.Като автомобил,дали е надежден.И струва ли си изобщо?Мерси предварително.

Чет Юли 26, 2012 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей, колега и добре дошъл във форума. :beer:
Твърде много се съмнявам, че ще получиш смислен и изчерпателен отговор на така зададените ти въпроси. Всичко, което те интересува се намира като информация тук, но трябва да почетеш малко. Използвай търсачката за конкретни питания и сам ще намериш отговорите на търсените от теб въпроси.
Похвално е решението ти да замениш Астрата с Легаси! :good:
Частите на Легаси са по-скъпи от тези на Астра, намират се по-трудно, на по-малко места ще намериш читав сервиз, в който да посмееш да оставиш колата си за ремонт, но това не значи автоматично, че поддръжката е по-скъпа! МНого зависи от конкретния екземпляр с който евентуално ще се сдобиеш, а и как ще го сервизираш сам след това.
За надеждността на Субару няма да пиша нищо! Има достатъчно изписано и тук и в нета, статистики, класации и т.н. ...
А дали си струва изобщо ... кое?!?!?!?
Успех :good:

Чет Юли 26, 2012 4:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега извинявай но дай малко уточнение-какъв опел астра имаш,коя година какъв мотор(аз също имах опел-13години и от година съм с легаси)към какво легаси си се насочил,за какво ти трябва,къде ще го караш предимно, за да можем да съпоставим нещата и да Ти дадем по-обективен съвет.Иначе каквото е написал колегата gorogoro важи с пълна сила,но аз малко ще го разтълкувам.Говорим че двете коли са горе долу една година(опела и субаруто)Частите и поддръжката са по скъпи(горе долу по 2 пъти) повече от тези на астрата,но пък и експлоатацията им е доста по голяма,а масла,филтри и дребни консумативи са горе долу същите,не се намират във всеки магазин НО ГИ ИМА,както и сервизите за за ремонт и майсторите са по малко.Относно разхода около 1-1,5 литра повече от опела(аз в 10 газ се побирам,един wv пасат двойка комби гори над 10-казвам го от личен опит).Легасито е почти със фул екстри,и комфорта и надеждността му е в ПЪТИ над опела-просто няма смисъл да ги сравняваме.При субаруто всичко е както се казва с "акъла си направено"-функционално,компактно и надеждно.Най голямото преимущество е зимата-шофирането от проблеми и боксуване става едно ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ,което няма как да се опише а трябва да се изпита.Аз лично го взимах декември и до пролетта не можах да му се нарадвам.Ако пак трябва да избирам между опела и субаруто този път не с едната а с ДВЕТЕ РЪЦЕ бих взел субаруто.На края с две думи ако желаеш нещо по-добро от опела то единия вариант е субару(ако не си се спрял и на други марки автомобили),но всяко удоволствие си има цена!

Пет Юли 27, 2012 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема