Отговори на тема
 2,0 115 к.с. LPG или CNG? Инжекцион oбикновена газова? 
Автор Съобщение

Постове: 26
Автомобил: легаси
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
:hello: 1997г.2.0/115к.с. дилемата е газ или метан и каква да е обикновенна или газ/мет.инж.Благодаря ви предварително :bow:

Вто Авг 21, 2012 1:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 221
Автомобил: Smart for Four EQ Hyundai Kona EV
Телефон: 0887 93 70 90
Рейтинг: 99
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами първо ЧЕСТИТО
А относно газовото, аз съм със същия автомобил и го карамс газов инжекцион Фобос, навъртял съм около 40 000км. и съм много доволен от разхода. За метан мисля че има доста колеги който ползват, ще ми е любопитно да чуя мнения защото май са доста двузначни. Успех :good:

Вто Авг 21, 2012 1:29 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 40
Автомобил: Lexus IS 200
Нов фен
Отговори с цитат
Честито и от мен!!! То при тия цени малко се губи смисъла от метана. Разхода като пари е приблизително еднакъв обаче носиш тжки бутилки а и матана има по-високо октаново число и е по-агресивен към двигателя. В скоби мога да кажа, че баща ми е таксиметров шофьор и в момента в който изплати колата махна метана и сложи ГИ, писна ми вика да ме лъжат по метанстанциите - много зависело от налягането с което те пълнят и можело врътки да се правят и огромни разлики се получавали. Съвремнните ГИ, ако ти го сложат добре, си е песен. Аз съм с такъв и за сега съм доволен. Карал съм и коли (не суби) на обикновенна газ и малко си е рисково - гърми от време на време, проблеми с дебитомера може да имаш и регулирането е по-капризно. Иначе е по-непретенциозен като цяло, а и разхода мисля, че е по-нисък.

Вто Авг 21, 2012 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 26
Автомобил: легаси
Нов фен
Отговори с цитат
#-o айде,колеги моля ви само толкова ли можем

Сря Авг 22, 2012 8:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2005 H3 245 h.p.
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
5 години карам на метан ама друг автомобил.астра 1.6 инж.93 г. и съм мн доволен.Не знам как ще е на субаруто.Моето стои на паркинга и ме чака да се прибера.Даже не съм го виждал на живо.

Пет Авг 24, 2012 11:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само с ЛПГ имам опит - за този двигател - има хора с инжекциони, има и с обикновено газово - кара се. Според мен инжекцион е по-добре. по-фино се настройва, малко по-нисък разход, по-малко се чупи двигателя.

Пон Авг 27, 2012 11:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
метанов инжекцион :)

Пон Авг 27, 2012 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 43
Автомобил: OUTBACK 2.5/AT 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Аз съм със същия мотор и от 1 година съм с газов инжекцион. До момента нямам никакви проблеми с газта.Разхода е от 10 до 12 на сто извънградско, градско до 15, с каравана-до 16 на сто. Може да се свали и под десет на сто стига да имаш нерви.Карал съм същия модел на един колега с обикновен изпарител. Да обобщя за инжекциона:
Предимства:
1.По нисък разход на газ
2.Повече мощност - е не като на бензин но почти същото-при обикновената газова разликата е осезаема
3.По малко проблеми и допълнителни регулировки
4.Повече сигурност(няма носещи се аромати на сурова газ способна да те откаже от цигарите)
Недостатъци:
1.най-големия за мен и за това го слагам на първо място-при инжекциона компютъра сам преминава от бензин на газ при достигане на определени обороти и температура, което през зимата става след десетина километра т.е.на градско си само на бензин което си е жива набутвация
2.По голяма начална инвестиция

Пон Авг 27, 2012 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
Моята пък обръща на газ след 500 м., изпарителят е настроен да обръща при температура 30С., която Субаруто достига супер бързо. За 15К. на газ проблеми никакви, колата си върви като на бензин. С ГИ БРЦ съм и газаджийте не съм ги виждал от монтажа преди година и нещо.

Пон Авг 27, 2012 8:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 81
Автомобил: Legacy B13
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз съм с 2.2 автоматик.Колата е на 680 000км.Имам я от 9 години,и аз съм и навартял малко повече от 400 000км.,от който 399 990 на газ.Бях една от първите часни коли във Варна на метан.Тогава беше голяма далавера ,но дойде кризата.Братята руснаци врътнаха кранчето и бях пренуден да я махна.Забравете комбинацията метан-спортно каране,просто има осезаема разлика.Сега карам на пропан бутан,с обикновено газово.Няма миризма на газ,разход градско 12-14 литра,извън под 10 аз не мога да я сваля!(Жена ми е постигала 6л.-100км) Не се претесняваи от метан или пропан,това е Субару,не ОПЕЛ

Вто Авг 28, 2012 1:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
АлексВас написа:
Аз съм със същия мотор и от 1 година съм с газов инжекцион. До момента нямам никакви проблеми с газта.Разхода е от 10 до 12 на сто извънградско, градско до 15, с каравана-до 16 на сто. Може да се свали и под десет на сто стига да имаш нерви.Карал съм същия модел на един колега с обикновен изпарител. Да обобщя за инжекциона:
Предимства:
1.По нисък разход на газ
2.Повече мощност - е не като на бензин но почти същото-при обикновената газова разликата е осезаема
3.По малко проблеми и допълнителни регулировки
4.Повече сигурност(няма носещи се аромати на сурова газ способна да те откаже от цигарите)
Недостатъци:
1.най-големия за мен и за това го слагам на първо място-при инжекциона компютъра сам преминава от бензин на газ при достигане на определени обороти и температура, което през зимата става след десетина километра т.е.на градско си само на бензин което си е жива набутвация
2.По голяма начална инвестиция

Колега - ако това, което си написал е вярно - имаш проблем с охлаждащата система или по-вероятно с мястото на изпарителя - 10 км, дори под -10 С, са много за 2.0 двг на субару за достигане на 70-80 С работна температура, точно 2.0 - независимо дали е турбо или отмосферка достига работна температура зимата и след 5 мин на празен ход и след около 2-3 км най-много при каране, освен, ако не се пускаш 10 км по баир надолу на скорост.

Вто Авг 28, 2012 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 МТ 99'
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
danko23 написа:
Моята пък обръща на газ след 500 м., изпарителят е настроен да обръща при температура 30С., която Субаруто достига супер бързо. За 15К. на газ проблеми никакви, колата си върви като на бензин. С ГИ БРЦ съм и газаджийте не съм ги виждал от монтажа преди година и нещо.

Здрасти колега,да те питам каде ти монтираха БРЦ-то,че и аз искам да си слагам.Единствено ми препорачаха газаджиите срещу нова сграда на ПУ.

Сря Авг 29, 2012 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
mofg написа:
danko23 написа:

Здрасти колега,да те питам каде ти монтираха БРЦ-то,че и аз искам да си слагам.Единствено ми препорачаха газаджиите срещу нова сграда на ПУ.

В официалния сервиз БРЦ на околовръстното в Тракия ми правиха монтажа.

Сря Авг 29, 2012 10:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема