Отговори на тема
 Няколко въпроса за легаси 
Автор Съобщение

Постове: 40
Автомобил: Lexus IS 200
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет колеги, от скоро съм собственик на една хубавица 99 набор 2.5 автоматик седан и имам няколко въпросчета. Първо за скоростната кутия - забелязвам, че скоростите се превключват без натиснат педал на спирачката и има известно забавяне преди да потегли, което ми се вижда малко странно в сравнение с другите автоматици, които съм имал. Освен това колата разрешава да я изгася и извадя ключа без да е оставена на паркинг (няколко пъти я забравих на неутрална и даже веднъж я гоних по един банкет) - това нормалко ли е или има нещо счупено. Друго - според вас има ли някаква опасност от палене на колата с включени фарове, чувал съм за изгорели компютри, или това са митове само. Още нешо - когато я купих ходих при любака :bow: да я види и той каза, че трябва да се сменят гарнитурите на главите и ми отпави една оферта, от която ми се зави свят (около 600 кинта), та въпроса ми е има ли някакъв не толкова скъп вариант и колко време мога да карам така, при положение, че прокапва по малко само и не съм забелязал чувствително да пада нивото на малслото. На тъмно забелязвам, че не ми светят буквичките на скоростната кутия и бутоните за прозорците - така ли е по принцип или има и там нещо за смяна. И последно - наскоро я опънах на дълго и с 5 човека, на газ, с включен климатроник на баир повече от 140 не пожела да вдигне, не че съм състезател ама очаквах малко повече от 156 кончета, та при вас така ли е също.
Благодаря и успех на всички.

Сря Сеп 12, 2012 2:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито за придобивката колега. Само безаварийни километри да минаваш с нея, само консумативи да и сменяш и само приятни спомени да ви съпътстват.
На въпросите:
Първо за скоростната кутия - не е странно превключването без спирачка, но е твърде препоръчително след закупуване на автомобил втора употреба, наред с ангренажни ремъци, масла и други консумативи да бъдат сменени и маслата в скоростната кутия и диференциалите. Ако това не е направено поне провери нивото на маслото в скоростите. По принцип при включена скорост и отпускане на спирачката, автомобила трябва да потегли дори и без газ, но от обяснението ти не се разбира какво означава "известно забавяне преди да потегли".
Няма нищо счупено около ключа. Позволява вадене както на неутрална, така и на паркинг.
Паля така още отпреди да стане задължително карането на фарове целогодишно, но не ми е изгоряло нищо, а и не съм чувал за подобни опасности. Според мен това е и един от плюсовете на "японците".
Щом Любо е препоръчал нещо - желателно е да го послушаш: не го е казал, защото няма какво да прави или за да печели от теб! Трябвало е него да попиташ колко можеш да караш така. От поста ти няма как да ти се даде съвет на това питане. ;)
Имаш да сменяш крушчици на подсветките за лоста и бутоните за прозорците значи (поне).
viewtopic.php?f=4&t=8174&start=20#p103047
Специално при мен не е така, защото не карам на газ, но за сравнение с мнооооого натоварена кола, на баира на Хемус преди последния мост в посока София си се набирам колкото си искам.
Успех и на теб :good:

Сря Сеп 12, 2012 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Автомобил: Lexus IS 200
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
ооо за Любо лоша дума не мога да кажа, даже напротив...просто ми се сториха много пари за смяна на гарнитури и за това питам. Когато го попитах мога ли да карам така за сега, той не успя да ми даде категоричен отговор, каза нещо от сорта - може ама...и за това исках да споделите опит. Всички масла съм ги сменил, а за "известно забавяне преди да потегли" имах предвид, че след като включа на скорост минават около 2 сек.преди колата да реагира (за сравнение имах преди ауди 1.8Т и реагираше доста по-бързо) и от там ми е сравнението.

Сря Сеп 12, 2012 3:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема