Отговори на тема
 Пружини за Легаси с газ 
Автор Съобщение

Постове: 10
Автомобил: LEGACY
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, взех си Легаси 2006,2000 кубика,150 кс,автомат, което е на газ и имам проблем:Когато заредя бутилката и напълня резервоара,като погледна отстрани колата и видимо задницата е легнала доста,а предницата се е навирила!Искам да попитам ,дали ако отзад сложа пружини от комби ще си реша проблема?Някой пробвал ли е?Благодаря!

Нед Яну 20, 2013 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
Кофти...
Отговори с цитат
Може би просто твоите пружини са вече изморени според мен би трябвало да се оправи и с нови пружини за твоя модел
Аз имах такъв проблем с увиснала задница (на колата от аватара ми) и след като смених пружините всичко си дойде на място :good:
Успех!!!

Пон Яну 21, 2013 1:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Може би си прав колега,но мен ме притеснява,това че празна бутилката тежи около 70кг,като я напълня с още 50кг,резервоара е винаги пълен догоре още 50кг и става така,че аз и сам да се возя в багажника все едно имам 4 торби цимент!А ако се ка4ат и двама човека отзад и ставам като стар ситроен!

Вто Яну 22, 2013 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
Кофти...
Отговори с цитат
До тук добре,но все пак си мисля,че инженерите които изчисляват цялостната конструкция на автомобила са имали предвид,че резервоара ще се пълни и до горе по някога(или постоянно-без значение),значи говорим само за една пълна газова бутилка,което ако окачването ти е наред не би трябвало да я прави като"стар ситроен".
Ако вече си имаш някой майстор на когото имаш доверие се консултирай с него как да постъпиш,аз просто ти подхвърлям идея(и то в никакъв случай от позицията на много компетентен-просто залагам на опита си до момента) :good:

Сря Яну 23, 2013 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 11
Автомобил: Subaru Outback 2,5 Toyota Verso 1.8
Телефон: 0888945222
Нов фен
Отговори с цитат
И още нещо... казваш 50 килограма газ.... бутилката трябва да е 100 литра, можеш да я напълниш около 75 литра( ако не е изкормен поплавъка), което прави около 42 кг. газ. За комбито (а даже и за седана) не би трябвало да е проблем. Може би след десетина години служба... #-o

Чет Яну 24, 2013 11:24 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за съвета,колега!Ще пробвам и ще сложа чисто нови за проба и ще кажа как е!

Чет Яну 24, 2013 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Така!Вече пробвах и резултата е:с чисто нови пружини и амортесьори за Легаси седан,колата се изправи,но като караш и минеш през плавна неравност,я усещаш как задницата потъва доста и е някак нестабилна(залюлява се)!В момента сложих чисто нови от Легаси комби,които са с половин навивка по високи и проблема изчезна!Не друса,не се залюлява,не се е повдигнала повече и когато е празна!Проблема е решен!

Съб Яну 26, 2013 9:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега я кажи колко ти излязоха новите пружини и от къде ги взе че и моите май ще искат "освежаване"

Съб Яну 26, 2013 3:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Ами колега,аз си ги поръчах в субару и ми излязоха 180 лв. Бройката!Но като алтернатива от там ме бяха посъветвали да ги сваля и занеса в Казанлък да ми навият нови!Излизали около 50лв. ,но аз се обадих и ми казаха ,че трябва да из4акам 20 дена,а аз бързах и затова взех тези!

Съб Яну 26, 2013 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема