Отговори на тема
 Когато ви е много крив волана ще ви свети ABS и VDC! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Един голф се спря в предната ми лява гума, вследствие, на което се смениха външен и вътрешен накрайник и маншон на рейката и волана застана накриво и светна ABS-a.
ABS i VDC се разсветиха и аз реших, че от удара ми e пукнал или разместил датчика, но след като минах предница и изправиха волана, загаснаха.
Та да си знаете ако ви е много крив волана и ви светнат ABS i VDC са от него.

Пон Фев 04, 2013 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да, защото системата следи много неща - състоянието на педала, скоростта, обороти, предавка, позиция на волана, G-сензор и т.н. и когато нещо от тях е неестествено - светва.

Пон Фев 04, 2013 8:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
six_stars написа:
Да, защото системата следи много неща - състоянието на педала, скоростта, обороти, предавка, позиция на волана, G-сензор и т.н. и когато нещо от тях е неестествено - светва.

Така де , темата е инфорамационна , да не се чуди някой що му свети чека а грешка няма при диагностика , ми да ходи на сходимост за да загасне ;)

В тази връзка имам едно питане , когато правиха сходимост на колата отпед са направили и отзад , а беше правена лятото пак предна и задна , оттогава са сменянаи само зимни летни гуми отзад , има ли нещо, което от самосебеси да разчепи колата или си ме клатят майсторчетата в Дунев мотор спорт , където е правена и предната сходимост. Знам какво ще ме питате , но не бях аз с колата в сервиза , а човека не е знаел за предишната задна сходимост и че протокола от нея е в жабката.

Вто Фев 05, 2013 8:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За толкова кратко време - личното ми любителско мнение е, че те клатят :) Това все пак не е италианска кола --те за 6 месеца по дупките и трябва да се качват не на реглаж, а на дозер...

Вто Фев 05, 2013 8:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
quietriot написа:
... или си ме клатят майсторчетата в Дунев мотор спорт , където е правена и предната сходимост. Знам какво ще ме питате , но не бях аз с колата в сервиза , а човека не е знаел за предишната задна сходимост и че протокола от нея е в жабката.

Много отдавна не стъпвам в този сервиз. Румен е пич, но "майсторчетата"... :facepalm:

Вто Фев 05, 2013 9:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Сега говорих с тях , понеже и волана е леко вляво и ме дразни , питах и за това , изнервих приемчика ROFL на макс щото проявям рекламация от тях , който с тръпнещ глас ми обясни, че така трябвало , затова след закуска се налагало и обед и да не се отварям много.

Та колаги да знаете на 6 м макс трябва да се прави задна сходимост , защото след закуска обядвате , не ме питайте каква е връзката незнам, но е желязна.

май ще ги канцелирам и аз тия. ROFL :D

Вто Фев 05, 2013 10:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега с предишната ми кола-Хонда Акорд ме бяха ударили и по същия начин имах изкривявания по окачването и волана ми стоеше леко в ляво.На хондата се прави също сходимост и на заден мост,след смяна на нужните неща и реглаж на преден и заден мост колата си вървеше като в релси.Разбира се оправиха ми и позицията на волана да си е както трябва-направо.Това всичко с едно отиване на реглаж,не съм правил никакви последващи посещения за "дооправяне".Така,че това със "закуската и обяда" малко е...........След около 20 000 км. минах само контролно на стенд да е погледнат и нямаше проблеми,след удара и навъртях още около 60 000 км. и нито ми е носила гуми нито нищо.

Вто Фев 05, 2013 10:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Мисля,че просто са отчели дейност майсторчетата.Не помня на сервиз за ъгъл на сходимост да не замерват и предни и задни стойности на едно,а не по отделно преден и заден мост.Ако ти вземат двойно кинти си е пладнешки обир по майсторско усмотрение!Иначе ако дрифтиш прекалено много,е нормално все нещо да премърда по сходимоста.Иначе при Дунев мисля че би трябвало да са наясно къде и какво да барнат по машини като нашите Субита. :hello:

Вто Фев 05, 2013 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Отговори с цитат
Да дрифтиш с легаси комби е....................мммммммммм малко трики :D
Но го вкарвам в кал , коловози , дерета , черни пътища и др.

Вто Фев 05, 2013 12:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема