Отговори на тема
 Странен проблем с волана при шофиране 
Автор Съобщение

Постове: 87
Автомобил: Subaru Legacy sedan 2001, 2.5, auto
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Минах през малко неравности днес по улицата и волана ми се врътна наляво и така остана. Трябваше да натискам постоянно на дясно за да стои изправена. Това продължи 2-3 секунди и нещата изведнъж се нормализираха. Какво според Вас може да е причинило този бъг? Нямаше нищо заседнало между гума и калник. На неравен асфалт с дупки беше колата.

Сря Мар 20, 2013 10:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 209
Автомобил: Forester 2.0 122
Телефон: 0889043252
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Звучи ми като хидравлична рейка,но нека компетентните кадри във форума да кажат :good:

Сря Мар 20, 2013 10:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 87
Автомобил: Subaru Legacy sedan 2001, 2.5, auto
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Много се притесних, защото ако това беше станало със 100км/ч, щеше да ме хвърли в мантинелата преди да реагирам. Сега ще покарам внимателно и ще въртя наляво и надясно обороти за да видя дали пак ще се появи. Ако усетя пак - при Миро :).
П.П.
Има вероятност да съм влязъл в някакъв канал, дълга дупка по посока на движението като коловозче и това да е натиснало гумата. Дано да е това, защото карах бавно в изоран асфалт.

Сря Мар 20, 2013 10:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
petrasio написа:
На неравен асфалт с дупки беше колата.

още тук си отговорил сам на въпроса.
много се филмирате, това да нее някои голф или а4-ка че да се чупи еи така.
Ако имаш и някоя малко поумекнала гума.
Нормално е това да се случи, крив асфалт. аз ходих на реглаж на предница поради същата причина, миналата година. Ама скапани пътища другоо няма. Пича от сервиза ме гледа учудено и ми пита за какво съм отишъл след като няма какво да регулира.
--------------------------------------------------------------------
Преди да отида на реглажа, спирам на светофар, но колата се движи с 10км.ч с леко натисната спирачка, а аз зяпам настрани. (пътя уж равен) така ми дръпна волана кривия асфалт че щях да се забода в колата от ляво.
-------------------------------------------------------------------
Караи си колицата и си свиркаи.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Мар 20, 2013 10:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Съгласен съм с колегата Mladen, често ми се случва на влизане в София от АМ Хемус, точно преди Джъмбото, най дясна лента, асфалта се е сбръчкал доста от разните му камиони и тирове, и там почти всеки път ако пусна волана съм като шейничка зимата ;))
Не се притеснявай изобщо просто малко повечко внимание при шофиране :)) Поздрави

Пон Май 06, 2013 11:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема