Отговори на тема
 Компресор за климатик - как да го свържа 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: субару легаси
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Поставих си климатик на Легасито - 2.0, 116к, от 1995г. Като я взех нямаше и реших да и сложа. Взех комплект от друго Легаси, същия модел и година. Всичко стана добре, с изключение на компресора и по точно ел.часта. На моята инсталация, буксата която е предназначена за него е единична/един кабел, а на този компресор е тройна. Всички други букси си паснаха и ги имаше - на вътрешната част и на дехидрататора. Доколкото знам, еднота е за управление на шайбата, но другите две са от един датчик, който е в корпуса на компресора. Въпросът ми е - какво мога да направя? Нужен ли ми е този датчик на компресора и ако да как да го свържа?

Изображение

Изображение

Изображение

Ще бъда благодарен на вашите съвети и препоръки

Сря Май 29, 2013 6:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: субару легаси
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Тъй като все още съм нов и немога да изпращам съобщения, а колегата gatof има въпроси, ще му обясня.
Какво направих аз -
1. свалих си схемата на климатика за моето Легаси.
2. от моргата на колегата в Люлин взех комплект всичко от едно Легаси все още неразчастено - компресор заедно с стойката и ролката за опъване на ремъка, радиатор, вентилатор, тръби и маркучи, дехидрататор със стойката, радиатора който е под таблото, целия панел за управление с копчето за активиране, релетата които са в външната кутия на калника - 4 на брой и два бушона, и малко болтове от купчината.
3. следва просто един-два дена поставяне на частите - просто поставяш. Не е лошо първо хубаво да продухаш радиаторите и да ги измиеш. Вътрешния беше чудо от прах и шума. Всичко си има място и си пасва. Само трябва да се внимава за правилния радиатор за да може да пасне идеално. Навсякъде си има клема - за вентилатора - коятое долу при гредата, за дехидрататора, където си седи - на левия калник си има отвори, часта вътре - махаш старата част след вентилатора и слагаш новото, без нищо друго да сваляш, има си и свободна букса. Таблото за управление - сменяш с новото. Колкото и да бях се притеснил, че трудно ще сваля таблото, не е. За един следобед го свалих и сложих. Не е трудно хич.

4. Смених всички гумени уплътнения на съединенията.
5. Следва изпитание с въздух за ден-два и напълване с фреон. Събра 650 грама.
За сега всичко работи добре. Много студено духа. Двигателя не се товари.

А моя проблем с кабела го реших лесно - просто отрязах кабела само за шайбата и си го свързах към моя кабел. Може би този датчик ще го включа последователно към кабела за шайбата и да го прекъсне ако прегрее компресора.

Това е цялата философия. Японеца си го е измислил.

Чет Юни 06, 2013 6:46 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема