|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
SUBARU Legacy 2.5 Limited 4WD - информация
| Автор |
Съобщение |
|
nikopanov
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 Limited
Рейтинг: 0
|
Здравейте, нужна ми е информация за този модел с автоматични скорости - колко излиза едно обслужване - ремък, ролки, масла, филтри ит.т. Говоря приблизително, че едва ли цената на всякаде е еднаква. утре най-вероятно ще го взимам и трябва да си направя точната аритметика Ще Ви бъде наистина благодарен ако ми помогнете и с инфо за подръжката на тази кола - аз например никога не съм карал автоматик. Поздрави
|
|
|
|
| Сря Авг 21, 2013 1:19 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Не си писал коя година е. Аз съм 2005. Ремък с ролки и труд беше към 300 лв. Масло за скоростна кутия и дифове към 600 лв с труда. Маслото на ДВГ зависи какво е - може и 300 лв да излезе с филтри на маслото и купето, може и 150 да излезе. Добре е след като я купуваш сега да смениш също антифриз, водна помпа (въпреки, че не е задължително), термостат, спирачна течност. За последните си е твой избора.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Сря Авг 21, 2013 1:30 pm |
|
|
|
nikopanov
|
|
Колата е 2000г. още нямам ВИНа щото утре ще отива човек да я взима от Щвейцария
|
|
|
|
| Сря Авг 21, 2013 1:36 pm |
|
|
|
Vmax
|
deadman написа: Не си писал коя година е. Аз съм 2005. Ремък с ролки и труд беше към 300 лв. Масло за скоростна кутия и дифове към 600 лв с труда. Маслото на ДВГ зависи какво е - може и 300 лв да излезе с филтри на маслото и купето, може и 150 да излезе. Добре е след като я купуваш сега да смениш също антифриз, водна помпа (въпреки, че не е задължително), термостат, спирачна течност. За последните си е твой избора. Колега, да не би случайно да си разменил цифрите? По-скоро ми се струва че ролки, ремък и труд са 600, масло и филтър за автомат и заден диф са около 300, маслото на двг-то е около 150лв, свещи 40-50, задължително водна помпа - 200лв, аве общо с някоя дреболия / тампон стаб щанга или гарнитурка и т.н / си отиват едни 1.5 клв...това при технически изправна кола без маскирани изненади
|
|
|
|
| Сря Авг 21, 2013 1:38 pm |
|
|
|
nikopanov
|
|
На работа съм и ще мога довечера след 20:00 часа да проверя какво сте писали и да Ви отговоря. Благодаря Ви предварително До чуване
|
|
|
|
| Сря Авг 21, 2013 1:43 pm |
|
|
|
deadman
|

Vmax написа: deadman написа: Не си писал коя година е. Аз съм 2005. Ремък с ролки и труд беше към 300 лв. Масло за скоростна кутия и дифове към 600 лв с труда. Маслото на ДВГ зависи какво е - може и 300 лв да излезе с филтри на маслото и купето, може и 150 да излезе. Добре е след като я купуваш сега да смениш също антифриз, водна помпа (въпреки, че не е задължително), термостат, спирачна течност. За последните си е твой избора. Колега, да не би случайно да си разменил цифрите? По-скоро ми се струва че ролки, ремък и труд са 600, масло и филтър за автомат и заден диф са около 300, маслото на двг-то е около 150лв, свещи 40-50, задължително водна помпа - 200лв, аве общо с някоя дреболия / тампон стаб щанга или гарнитурка и т.н / си отиват едни 1.5 клв...това при технически изправна кола без маскирани изненади При мен само маслото за автомата беше 400 лв, като се добави филтъра, масло за дифа и 100 лв труд идва към 600. За ангренажа май съм се объркал малко: само обтягащата беше към 160 лв, като се сложи ангренажен и пистови ремъци със ролки и труд идва по скоро към 500 лв. Първоначално сменях само ангренаж, пистови ремъци, ролки, масло ДВГ, водна помпа, филтри (купе, автомат, ДВГ), масла АТ и дифове. Като ми доставиха дисковете и накладките, смених и спирачна течност. След това смених радиатора с по-голям и антифриза. За сега не е сменяна само течността в хидравликата, но май ще се наложи. Свещи и кабели не съм сменял, защото бяха в много добро здраве (свещите са платина). Абсолютно си прав за цената за първоначално обслужване идва към 1500 лв без изненади.
|
|
|
|
| Чет Авг 22, 2013 7:29 am |
|
|
|
Vmax
|

deadman написа: При мен само маслото за автомата беше 400 лв, като се добави филтъра, масло за дифа и 100 лв труд идва към 600. За ангренажа май съм се объркал малко: само обтягащата беше към 160 лв, като се сложи ангренажен и пистови ремъци със ролки и труд идва по скоро към 500 лв. Първоначално сменях само ангренаж, пистови ремъци, ролки, масло ДВГ, водна помпа, филтри (купе, автомат, ДВГ), масла АТ и дифове. Като ми доставиха дисковете и накладките, смених и спирачна течност. След това смених радиатора с по-голям и антифриза. За сега не е сменяна само течността в хидравликата, но май ще се наложи. Свещи и кабели не съм сменял, защото бяха в много добро здраве (свещите са платина). Абсолютно си прав за цената за първоначално обслужване идва към 1500 лв без изненади.
Да ме извини автора на темата, ама какво масло си ползвал за автомата и колко литра, че 400лв ми се струват много / имам СВХ и автомат Импреза 2.5 и двете са горе-долу 6л, филтъра е около 70 ако не греша /, че и за труд 100 кинта ми се виждат малко в горния край, освен ако не е нещо машинно ала-бала изпълнение или официален сервиз?
|
|
|
|
| Чет Авг 22, 2013 8:34 am |
|
|
|
deadman
|
|
Кутията ми събира почти 10 литра масло. Маслото е Субару АТФ. Купих го от Субару Варна. Взех 12 литра за да има за промивка. Сменяха го машинно при едни льохмани, при които няма да повторя.
|
|
|
|
| Чет Авг 22, 2013 8:38 am |
|
|
|
nikopanov
|
|
А пък аз чакам с нетърпение утрешния ден за да разбера дали ще успея да го взема Оказва се че има 100 000км гаранция - което ме води на мисълта че е възможно да е обслужена поне ремъци и ролки.
|
|
|
|
| Чет Авг 22, 2013 11:04 pm |
|
|
|
Vmax
|
nikopanov написа: А пък аз чакам с нетърпение утрешния ден за да разбера дали ще успея да го взема Оказва се че има 100 000км гаранция - което ме води на мисълта че е възможно да е обслужена поне ремъци и ролки. Извинявам се ако не съм разбрал правилно, но твърдиш че кола на 13 години ти я продават с 100 000км гаранция? Ако е така или продавача е супер мошеник или купувача вярва в Дядо Мраз 
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 8:59 am |
|
|
|
deadman
|
|
Предполагам, че швейцарците дават гаранцията. Въпреки това обстоен оглед от човек, който иска да ти свърши работа, на всичко по автомобила е задължителен. Въпреки всичко из бих си сменил поне водна помпа и термостат, масло и филтри. Ако ремъците са ок имам впредвид.
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 9:06 am |
|
|
|
Vmax
|
deadman написа: Предполагам, че швейцарците дават гаранцията. Въпреки това обстоен оглед от човек, който иска да ти свърши работа, на всичко по автомобила е задължителен. Въпреки всичко из бих си сменил поне водна помпа и термостат, масло и филтри. Ако ремъците са ок имам впредвид. В Швейцария останаха много малко швейцарци да продават коли, и се навъдиха арабески, както в Германия и циганията е пълна - и там се научиха на номера... Все пак е доста интересна тая гаранция за стар автомобил от 100 000км. Дано колегата е късметлия.
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 9:30 am |
|
|
|
nikopanov
|
|
Вече имам СУБАРУ.Моя човес я взе. За гаранцията ще разбера по-точно като дойде след седмица. Някой наясно ли е дали колата може да се обмити още на италианската граница със всичките му документи. Благодаря Ви за помоща
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 11:41 am |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
nikopanov написа: Някой наясно ли е дали колата може да се обмити още на италианската граница със всичките му документи. Едва ли!Мисля,че по закон не може или поне имаше някакво изискване за определен престой(да се полвзва автомобила) в държавата в която предстои да се обмити.Иначе всеки щеше да си плаща митото в държава в която му е най-изгодно(респективно с най-ниска ставка),а да си кара колата където си иска(в рамките на Евросъюза говорим разбира се).Мисля,че разковничето се криеше в срока в който трябваше да престои автомобила в съответната държава на обмитяване.НО може да има някаква промяна и информацията ми вече да не е актуална.Поздрави и честито за придобивката.
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 1:31 pm |
|
|
|
Vmax
|
DDD написа: nikopanov написа: Някой наясно ли е дали колата може да се обмити още на италианската граница със всичките му документи. Едва ли!Мисля,че по закон не може или поне имаше някакво изискване за определен престой(да се полвзва автомобила) в държавата в която предстои да се обмити.Иначе всеки щеше да си плаща митото в държава в която му е най-изгодно(респективно с най-ниска ставка),а да си кара колата където си иска(в рамките на Евросъюза говорим разбира се).Мисля,че разковничето се криеше в срока в който трябваше да престои автомобила в съответната държава на обмитяване.НО може да има някаква промяна и информацията ми вече да не е актуална.Поздрави и честито за придобивката. Имаше преди подобна схема, но през Франция и колата идва с френски номера. В конкретният случай колата е на 13 години така че може да "мине" и с по-тънка стойност от рода на 500-700 франка и 50 кинта подарък за митничарско късогледство 
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 1:51 pm |
|
|
|
yoo7
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 2:29 pm Постове: 92 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 1
|
Човека питаше за цени  Ремъци,ролки,всички видове филтри - около 600лв Всички видове масла (мотор,скоростна кутия(при мен е ръчка),диференциали) 300-лв Съединител 700 лв. Както сам каза - цените са ориентировъчни Със здраве да си я караш и в сервиз да не влизаш 
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 4:46 pm |
|
|
|
nikopanov
|
|
Благодаря Ви. Чакам я с нетърпение - има 1-2 забележки по външния вид.
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 5:45 pm |
|
|
|
Vmax
|
yoo7 написа: Човека питаше за цени  Ремъци,ролки,всички видове филтри - около 600лв Всички видове масла (мотор,скоростна кутия(при мен е ръчка),диференциали) 300-лв Съединител 700 лв. Както сам каза - цените са ориентировъчни Със здраве да си я караш и в сервиз да не влизаш  Колега прочети темата от началото. На въпроса с цените е отговорено и то доста точно с презумпцията че колата е автомат. Посочените от теб цени не са актуални за оем части и не включват труд. И хайде малко по сериозно с четенето преди писането...
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 9:54 pm |
|
|
|
nikopanov
|
|
jf1bhcLr5ygo27618 - това и вина. Може ли да ми помогнете защото незнам къде и как да проверя. А между другото шурата вкарва кола от Щвейцария преди 3години и му искаха документ от сервиз на Ауди че не е крадено. Това сега дали го има още
|
|
|
|
| Нед Авг 25, 2013 8:22 am |
|
|
|
nikopanov
|