|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
Колеги дали може някой да изкаже мнение за следното ? стандартните ми гуми 215 /45/18 и искма да мина на 245/40/18 ? разликата е съвсем минимална в диаметъра но какви може да са другите проблеми като да ми опира някъде ? А и другото е ако това са зимни гуми ще има ли проблеми освен по голям разход 
|
|
|
|
| Пон Сеп 16, 2013 8:19 pm |
|
|
|
Vmax
|
adddt написа: Колеги дали може някой да изкаже мнение за следното ? стандартните ми гуми 215 /45/18 и искма да мина на 245/40/18 ? разликата е съвсем минимална в диаметъра но какви може да са другите проблеми като да ми опира някъде ? А и другото е ако това са зимни гуми ще има ли проблеми освен по голям разход  Много тежка ще стане колата, управлението ще бъде тромаво и всяка неравност и улей по пътя ще ти дърпа волана. А това че ще се увеличи разхода е повече от ясно, но ще товариш и рейката доста... Друг минус на тоя размер е цената - там нивата май почват от 300 кинта за среден клас гума... Като цяло 18 цола е много гаден размер за нашите коли - много по-добре би било да си на 17ки 7.5 или 8 цола с гуми 225/235 /45/ 17, да не говорим че една Потенца е 200-220лв... willtheyfit.com
|
|
|
|
| Вто Сеп 17, 2013 8:49 am |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
Ами все пак колата ми е заводски направена с 18 ки и умишлено е различна от 99% от останалите легасита но изключвайки цената по скоро опасенията ми са че в възможно да опира някъде този размер.
|
|
|
|
| Вто Сеп 17, 2013 9:21 pm |
|
|
|
Vmax
|
adddt написа: Ами все пак колата ми е заводски направена с 18 ки и умишлено е различна от 99% от останалите легасита но изключвайки цената по скоро опасенията ми са че в възможно да опира някъде този размер. http://www.willtheyfit.com/index.php?wi ... mit=SubmitНе знам колко ти е широка джантата, но ако има риск от опиране - то ще е във веждата на калника, защото реално не променяш толкова височината на гумата, колкото ширината. А 245 си е доста широко - трябва джанта с широчина мин. 8 цола, иначе няма да изпънеш хубаво гумата и в завои няма да си стабилен, а точно обратното.
|
|
|
|
| Сря Сеп 18, 2013 9:30 am |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
|
245 си е много, но ако може да се прибира в калника слагай. Голяма гъзария ще стане. Валяк направо. Диаметъра мисля е ОК +-3мм няма да го усети.
|
|
|
|
| Нед Окт 13, 2013 8:32 pm |
|
|
|
ivantarlev
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
|
|
Добре бре момчета, как ги правите тея фокуси. Аз съм със седан 2000 г , взех си зимни гуми 205 - 55 - 16 , и отзад остана 2 пръста място от калника , качих нози ден 3 жени отзад и пълен багажни, и не успях да си пъхна пръста даже между задната гума и калника, говоря за външният ръб на калника с гуменото уплътнение. ?!?! АКо още малко слезе и ще се остържат мъжката!! Ви екак слагате такива големи гуми и пишете че не ви опира?!!!
|
|
|
|
| Сря Яну 15, 2014 5:43 pm |
|
|
|
Vmax
|
ivantarlev написа: Добре бре момчета, как ги правите тея фокуси. Аз съм със седан 2000 г , взех си зимни гуми 205 - 55 - 16 , и отзад остана 2 пръста място от калника , качих нози ден 3 жени отзад и пълен багажни, и не успях да си пъхна пръста даже между задната гума и калника, говоря за външният ръб на калника с гуменото уплътнение. ?!?! АКо още малко слезе и ще се остържат мъжката!! Ви екак слагате такива големи гуми и пишете че не ви опира?!!! Просто ти е уморено окачването, затова ти кляка много колата.
|
|
|
|
| Сря Яну 15, 2014 6:03 pm |
|
|
|
Vmax
|
subarist написа: 245 си е много, но ако може да се прибира в калника слагай. Голяма гъзария ще стане. Валяк направо. Диаметъра мисля е ОК +-3мм няма да го усети. Колега, 245 е такъв валяк, че колата ще стане като тромава като трактор. Този размер е голям за СТИ, ти му го препоръчваш за 3.0 атмосферен. Карах известно време с 235/40/18 и ги махнах точно по тази причина - много дърпа, тежък волан, да не говорим какво става по коловози, въобще само минуси, освен външният вид...
|
|
|
|
| Сря Яну 15, 2014 6:06 pm |
|
|
|
ivantarlev
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
|
Vmax написа: ivantarlev написа: Добре бре момчета, как ги правите тея фокуси. Аз съм със седан 2000 г , взех си зимни гуми 205 - 55 - 16 , и отзад остана 2 пръста място от калника , качих нози ден 3 жени отзад и пълен багажни, и не успях да си пъхна пръста даже между задната гума и калника, говоря за външният ръб на калника с гуменото уплътнение. ?!?! АКо още малко слезе и ще се остържат мъжката!! Ви екак слагате такива големи гуми и пишете че не ви опира?!!! Просто ти е уморено окачването, затова ти кляка много колата. Е какво да е заминало ли ? Под самият калник - от кората до гумана има място бол. На този размер гуми при мен ръбът на гумата почти се изравнява с ръба на калника.. Ръбът на калника седи на 2-3 пръста от гумата он от вънка. От вътре си има една педя ам асякаш амата гума не се събира там.. а седи леко широка.
|
|
|
|
| Сря Яну 15, 2014 6:07 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|