Отговори на тема
 Колеги въпрос за LEGACY 2.2 95г 
Автор Съобщение

Постове: 51
Автомобил: SUBARU LEGACY OUTBACK
Рейтинг: -68
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
На някой случвало ли му се е при перфектна работа на газ, колата да спре да работи и на бензин и на газ тоест на 2 цилиндъра изведнъж не знам как така стана.Някой може ли да ми каже от какво се получи така? Мерих компресия 12 и на четирите цилиндъра 1 и 4 цилиндър не отчитат работа на газ и на бензин.Смених свещи и кабели, при меренето на компресията видях че 3 от свещите са зацапани а другата е чиста, майстора ми каза че може да е богата сместа и затова да е така. Някой дали има идея и за това как може да е станало или просто къде да я закарам да ми я оправят а не само при пишман майстори. Ще съм благодарен за мнения и препоръки

Мерси предварително,

Пет Сеп 20, 2013 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега, погледни си бубините. Те са две по една за два цилиндъра. :)

Сря Сеп 25, 2013 12:16 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
ок, ще погледна

Чет Сеп 26, 2013 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Не от бубините, все още търся причината

Пон Окт 07, 2013 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Колеги, все още търся причината не е от кабели и свещи, компресията е 12, на всеки един от цилиндрите няма блокирало бутало. Кажете знае ли някой дали няма проблемни датчици и или нещо вакуми или друго по специално на този тип двигател. Ще съм много благодарен ако някой ми каже решение на проблема.
Че много странно изведнъж и на газ и на бензин започна да работи на два цилиндъра.

Вто Дек 17, 2013 6:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей колега,

Ти как разбра че на 2 цилиндъра работи? По слух и усет, или с тест някакъв? При такава повреда трбва да ти излезе код за проблема. Може би чека ти свети постоянно заради газта.
Аз имах преди такова легаси и 2 пъти му сменях МАФ сензора - потърси във форума повече инфо къде се намира и как изглежда. Какво ли не гледах и проверявах преди да си купя четец за грешки, видях проблема по кода смених го и ЧУДО. Заработи си както преди. Симптомите бяха колебаене на оборотите, тресене, гаснене, гаснене при подаване на газ или слагане на Д на лоста, много трудно палене.

Чет Яну 09, 2014 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Колега, колата не е автомат, а ръчка при това съм я карал и на диагностика и на кво ли не и компресия и кабели и свещи и не знам още кво и не ще последно махнах катализаторите и малко се оправи но пак не работи като хората но поне мощността се върна малко но пак не върви като хората търся още проблема, ако някой се сети нещо да споделя

Чет Яну 23, 2014 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Нищо че е ръчка пак си има МАФ сензор, но както ти казах не може при проблем да не ти изкара код. Не се разбира свети ли ти чека, не свети ли. Ако свети, каква грешка дава. Може и да смуче въздух отнякъде дето не трябва, огледай да няма някой измъкнат маркуч.

Пет Яну 24, 2014 4:40 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема