Отговори на тема
 Смяна тампони на стабилизираща щанга. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здарвейте. Днес бях на реглаж и понеже тракаше нещо преди това помолих момчетата да видят. Оказаха се тампоните на стабилизиращата щанга. Казаха , че за моят модел ги давали 20 мм., момчетата мереха викат твоите са 19- 19.5, можем да ги поръчаме стурват 6-7 лв.. Ама ако наистина има такава разлика пак ще заминат бързо :-) Почти дословно цитирам.
ПРедлагат ми да сложат вложки нещо си там, вместо да сменят тампоните и да го направят едва ли не по добре и нямало а се износва и щяло да стане супер :-)
Някой имали идея дали наистина ще се получи с такъв вариант. Сервиза не е случаен, момчетата бачкат предимно окачване и ходова част, членове са на СБА и т.н. :-)
ЗА 15 на лв казаха че ще ги стегнат та чак вечни щели да бъдат :-)

Чет Окт 17, 2013 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Купи си два оригинални тампона и не се занимавай с глупости :idea:

Чет Окт 17, 2013 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
:D

Чет Окт 17, 2013 4:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivantarlev написа:
... че за моят модел ги давали 20 мм., момчетата мереха викат твоите са 19- 19.5...

Колега ако са мерили тампоните свалени от стабилизиращата щанга е нормално да са с по-малък отвор от диаметъра на щангата, защото в противен случай няма да я обхващат плътно и ще хлопат. Това майсторите трябва да го знаят и или те изпращат на луната за шишарки или не са мерили нови тампони никога. Купи си нови както ти е преподъчал и колегата plaskom.

Пет Окт 18, 2013 8:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Те ги мереха както са сложени :-)
А и те самите предложиха да ми продадът тампони пръвоначално, после викат че могат да го напавят и без тях че и по евтино :-) Ако ще лъжат , поне да лъжат з ада вземат повече парички пък то те искат по малко да вземат. :-)

НИщо де , аз в крайна сметка си поръчах от МИмо 2 бр. да съм сиспокоен, нещо не обичам "преправените" неща. Благодаря ви за отзивите.

Пет Окт 18, 2013 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Да не отварям нова тема. ПИсах за чистатчките но никой не се отзова. Искам да ги сменя, но пише по книжка че са подгряващи чистачки, имат неква метална пластита в тях, или поне така ми се струва. Някои твърдяха че имам подгрев на стъклото, но седана ми няма реотани, както на аутбека се виждат от долу.
Някакви идеи къде да намеря същите чистачки за да ми работи подгрева, или да сменям смело с пера и да го прежаля.

Както и някой ако даде идея как да измия стъклото, явно колата е седяла бая време без да се кара на вън, като мине чистачката отгоре и остава на едни петна матови, и вечер в дъжда не се вижда ама хич. Стои като мазно като мине чистката, като поизсъкхе не се вижда . И така докато пак мине чистачката отгоре. Не знам как да го обясня. А не е като да не беше на автомивка.

Пет Окт 18, 2013 9:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Петната остават от заминала гума на чистачките - смени си ги и ще се оправи проблема. Подгревът е вграден в стъклото.

Пет Окт 18, 2013 9:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Е къде е вграден....Няма реотани никъде , на другите където има се виждат отдолу.? Стъклото не ми изглежда да е ново сменяно.
Тук из форумът някой мернах със същото питане мисля

Ето цитат от темата

Мнение Re: Подгрев чистачки
Вече писах в темата на Легаси без да искам, но ето и тук:

Моето Суби има подгрев на предните чистачки. В книжката пише, че когато се сменят те, трябва да се гледа новите да имат също метални пластинки в гуменото перо. Ако няма, да се свалят от старите и да се слагат на новите. Е, какво да правя сега? Да си купувам ли обикновени чистачки или да търся нещо по-по-по?

Отговори с цитат
Мнение Re: Подгрев чистачки
Единствените чистачки, които бачкат като тези, с които си идва колата са оригиналните - мое лично мнение от личен опит.

Сега карам с едни едикаква си марка, но са зле, а уж марката е хубава - скърцат, а дясната маже яко. Преди това карах с оригинални пера, купих ги от mimo13. Идват скъпи, но пък с ламаринките и качеството на оригиналната чистачка, с която колата излиза от завода.

Пет Окт 18, 2013 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
При мен подгрева се виждаше. Спука ми се стъклото и след смяната подгрева може да го видиш само под определен ъгъл и светлина. Елементарна проверка е да го включиш и след като изчакаш малко да провериш с ръка дали е затоплено под чистачките.

Пет Окт 18, 2013 10:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 506
Автомобил: subaru legacy 2.0GL 97г.
Телефон: 0889855638
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
И в крайна сметка какви са оригиналните размери на тампоните за щангата ?

https://www.facebook.com/remont.PC.GPS.GSM.obqvi/
http://niggaznature.bazar.bg

Пет Окт 18, 2013 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ми 20 май. НЕ знам. Току що ги взех от mimo13. Утре ще ги слагам :-) Вярвам , че ми е дал правилните :-) Ще се чуе.

Пет Окт 18, 2013 3:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема