Отговори на тема
 SUBARU LEGACY 3.0 Покупка 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 1
Телефон: 0879331113
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте субару манияци!Решил съм да си купя SUBARU LEGACY 2007 година 3.0 литровия мотор окачване Билщайн.Нужна ми е и малко помощ относно този тип кола.Какъв е реалния и разход и с какви консумативи трябва да се поддържа-масла на двигателя (вискозитет,вид и литраж)Също и за скоростната кутия маслото сменява ли се и с какво (литраж).

ВСИЧКО ЗА КОЕТО ТРЯБВА ДА ГЛЕДАМ И ДА ИЗПРОБВАМ ПРИ ПОКУПКА
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!

Чет Фев 06, 2014 12:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Започни от долният линк - с четене стават чудеса.

viewtopic.php?f=1&t=15245

Чет Фев 06, 2014 10:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 131
Автомобил: LEGACY 3.0 RB
Телефон: 0885853102
Рейтинг: 69
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди да купя моето достатъчно ми беше да прочета следната информация:

viewtopic.php?f=4&t=12327&p=154969&hilit=SPEC.+B#p154741

Мисля даже, че съм купил коментираната кола.
Гледаха я в официалния сервиз на Субару, но Краси /Агент Дъст/ и Любо са по-добрия вариант.

Единствения консуматив, който смених беше моторното масло - около 300 лв. и това беше за 1 г.
След това пълна програма, само консумативи, при Краси. Всеки вложен лев си заслужава.

Разхода извън града е повече от приемлив, в града харчи. Виж тук-там какво съм писал за разхода ми - да не ставам досаден на колегите.

И досега смятам, че няма такова съчетание между комфорт, сигурност, спортен уклон и цена като тази кола.

Не знам дали гледаш това сивото от Мобиле-то. Него го продават отпреди 1.5 г. в немското Мобиле на доста по-висока цена. Лятото я намалиха на нещо подобно на сегашната. Есента се появи в България. На мен ми изглежда страхотно.

Чет Фев 06, 2014 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 131
Автомобил: LEGACY 3.0 RB
Телефон: 0885853102
Рейтинг: 69
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат: Не знам дали гледаш това сивото от Мобиле-то. Него го продават отпреди 1.5 г. в немското Мобиле на доста по-висока цена. Лятото я намалиха на нещо подобно на сегашната. Есента се появи в България. На мен ми изглежда страхотно.

Сега забелязвам, че обявата, която имам предвид горе, а именно:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5livjl
май е при нашият форумен "приятел" Бай Петко от Горна Баня.
Не съм сигурен дали е така, но ако е да, то тогава следва да се има предвид темата /ЦЯЛАТА/:
viewtopic.php?f=10&t=5132&hilit=%D0%B1%D0%B0%D0%B9+%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE#p18847

Чет Фев 06, 2014 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
r_dankov написа:
...май е при нашият форумен "приятел" Бай Петко от Горна Баня.

Точно там е.

Чет Фев 06, 2014 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей и от мен.
Иди и се качи в нея.. друг начин няма. Ако е любов от пръв поглед... тя ще си каже :) И най-важното на тоя двигател -Ти я запали като я тествате.
Всяка сутрин ми е кеф и си свалям прозорците в гаража за да чуя старта. Ако се харесате иди да я прегледат. ( Любо направи прегледа на мойта )
по моя статистика - ( 18 и 22 в града на ГАЗ - На бензин около 16-18 )(На газ 12-14 извън града. На бензин 9.2-11.2)
Извънградско се успокоява но ако те притесняват цифри над 9... ами такива са си цифрите. Пък и не карам под 120 ако има възможност и хубав път.
Най-малката цифра на таблото за моментен разход ми е била 8.2 при карана с около 90.
(Проблема и е висенето в задръстванията.. отчетох 12км/ч средна скорост в последните няколко седмици..т.е изминавам 100км за около 8 часа, само веднъж направих 25км/ч средна скорост градско и разхода падна на 17 газ)
С която и кола да съм бил.. все ми харчат около 200лв на месец в града + колкото трябва извънградско.
Някога избрах от 3 коли (Ауди) и взех тази с най-разумното оборудване, средния двигател вместо големия, предното предаване вместо 4х4.. и.т.н. изтънявания..
Когато си взимах Субаруто взех тази с най-ДОБРОТО оборудване и големия двигател. (при 3тата кола човек би трябвало вече да се е научил и да знае какво точно иска :) )
По отношение на маслата има изписано много, ама наистина много и темите са видими най-отгоре. Има хора, които наистина са експерти в тая област... лесно ще ги забележиш в темите.
Разходите не са толкова страшени.. но... зависи от какво се плашиш ?
Примерно гумите са минимум 17ки и струват около 1000-1300лв комплекта.
Първото сервизиране ми беше около 800лв, ВСИЧКИ масла филтри (без бензинов), пистов ремък, няколко тампона по окачването + един лагер на ролката.
Данъка е около 400лв, каското зависи но под 1200 едва ли, гражданската мисля 300+ не помня точно.

Това е в общи линии но пък кефа е много голям. Когато я тестваш.. за да разбереш какво точно може. Направи следното ако е автоматик.
Включваш спорт и закрепваш около 50км/ч... сега остава да ритнеш десния педал и да си сложиш голямата усмивка на физиономията.
Ако не си ръчкал такова или по-голямо нещо.. в началото внимавай - много е успокояваща и набира без да те рита или ръмжи.. и се оказваш със 130 там където не трябва.
Ако е ръчна .... ще ти е още по-интересно. :)

Успех в покупката.

Вто Мар 11, 2014 12:42 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема