Отговори на тема
 Новобранец с въпросчета 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, компанията :beer:

Стана малко фал с предишната кола и отиде за части.
Търсех същия модел, но не намерих читав екземпляр на разумни пари. Разходихме се съботата из Горубляне леко отчаяни и изнервени в опит да и харесаме нещо в същия клас със стабилно окачване и редки ремонти. Всъщност отдавна се заглеждах ех така по Subaru Legacy/Outback, но ме спираше че повечето са автоматик (никакъв опит, а и си знам че скапана скоростна при стари японски може да ти струва повече от колата), кожа не харесвам, багажник ползвам рядко, но паркирам на малко място два пъти на ден, комби определено не харесвам. В една от първите автокъщи имаше тройки Legacy ръчна 2.0 комби плат, автоматик 2.5 кожа седан (странно, на същите пари при същите километри) и Outback. Загледахме се... ми то не заемало повече място от старата, седана бил с приблизително същите габарити. А да седнем в ръчката... помълчахме, пробвахме малко и продължихме напред. После гледахме Volvo S60, SAAB, Mercedes Е и CLK... Трябваше да го мислим през неделята... е, нямаше мислене. В понеделник просто отидох. От автокъщата се излигавиха нещо с транзитните номера, не се възпротивиха да иде на да е види на избран от мен, сервиз ама се скъсаха да ме навиват че няма никакъв проблем на другия ден да ми дадат. Можело да си я закарам да я видят пък утре направо да ми я закарат в КАТ. Ама КАТ сме ги изтървали вече, щял съм да се набутам само... Казах че я вземам и не мръднах от колата докато не дадох парите, подписахме и я натоварихме на рапатрак и айде на паркингчето пред КАТ да чака да отворят на другата сутрин :) .

Изображение :hello:

Първите ми впечатления са много добри. Още свиквам малко, ама се разбираме ;)

Както се сещате нищо не разбирам се извинявам за може би тъпичките новобрански въпроси :facepalm:
- нямам предни халогени (заден фар за мъгла обаче има и си бачка). Голям проблем ли ще е да се сложат по някое време?

- не ми се отопляват огледалата. Има ли го като екстра за модела? Съответно ако има ток до основата им, дали могат да се сменят по някое време с греещи?

- има ли свестен ток около багажника? При възможност (още съм на етап "масла, филтри, накладки, дискове...") ще си сложа музиката, ама на предишната кола не им харесаха тоците отзад, та ми пускаха кабел от акумулатора с отваряне на кори и прагове.

- първо AWD ми е и се чудя дали ще е проблем да си сложа зимните гуми от предишната кола? Размера трябва да стане, модела и шарката им са еднакви, но две са с DOT 2012 и две 2013. Знам че не е хубаво да се слагат различни, но мисля че няма видима разлика в износването.

Пет Апр 25, 2014 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Автомобил: Subaru Outback 2.5 XT '06
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей и честито за придобивката :) . Относно халогените и аз съм със същия проблем, но разгледах и видях, че си има нужната инсталация - трябва само да се купят халогените и съответния бутон. Вероятно при инсталацията за огледалата нещата седят по същия начин, но не съм проверявал със сигурност. За гумите - щом са еднакъв модел и размер нямаш проблеми. Разлики от няколко милиметра не са критични.

Пон Апр 28, 2014 8:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ще споделя, като стигна до тях :)))

Сря Апр 30, 2014 7:53 pm
Върнете се в началото