Отговори на тема
 Освобождаване от Parking на автомата 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Когато освобождавам от паркинг колата се налага да го направя с малко повече усилие от колкото като сменям скоростите . Нормално ли е това ? Сори ако въпроса ми е глупав но от скоро карам автомат :)

Когато паркирам ... местя на паркинг и гася колата ... понякога дърпам и ръчната по навик , мой приятел паркира само на неутрална и дърпа ръчната ... кое е по правилно ?

Пон Май 12, 2014 10:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При наклон държиш натиснат педала на спирачката , слагаш на Р , и дърпаш ръчната. Щом ти отпуска трудно, значи има лек наклон където паркираш. Когато я слагаш на Р една "пишка" с размера на рапидка заключва скоростите. Когато има лек наклон колата, "пишката" е под напрежение и затова отпуска по трудно.

Относно другият ти въпрос: Може и на N да я оставяш , нищо няма да и стане. Но тогава задължително дърпаш ръчната.

п.п. А когато я караш из града и те хване светофара, е желателно да не я превключваш на N, според доста хора тук това намалява живота на кутията :cool:

Последна промяна takev на Пон Май 12, 2014 11:29 pm, променена общо 1 път

Пон Май 12, 2014 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 158
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей, при мен също се случва усилието да е малко по-голямо понякога. Забелязал съм, че се получава при първоначално форсиране на място (в позиция Р). Дали е нормално ще кажат колегите с повече опит. Аз също съм новак при АТ :-).

https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/

Пон Май 12, 2014 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 87
Автомобил: Subaru Legacy sedan 2001, 2.5, auto
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Да, от паркинг P винаги е трудно, освен ако не си застопорил преди това с ръчната и след нея преместиш да паркираш на P.

Вто Май 13, 2014 8:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,темата мисля,че е дискутирана някъде,но най-добре е когато паркираш особено на наклон:оставяш колата на "N",дърпаш ръчната, оставяш колата да"висне"на ръчната и след това си минаваш на "P".Някак си е най-безболезнено така :)

Последна промяна DDD на Вто Май 13, 2014 10:13 am, променена общо 1 път

Вто Май 13, 2014 9:22 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Автомобил: Lexus IS 200
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
аз от доста време карам автоматици и съм си изградил навик след като паркирам оставям колата за 1-2 сек на неутрална без натиснат педала на спирачката и след това слагам на паркинг. По този начаин освобождавам крайното напрежение на скоростите и много по-лесно се изключва от паркинг после. Другия вариант разбира се е ръчната спирачка, но аз по принцип не я ползвам (навик от на тате москвича-не работеше ROFL) и се насилвам само когато спирам на голям наклон - по начина описан по-горе от колегите.

Вто Май 13, 2014 9:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
DJ-Stenly написа:
Когато освобождавам от паркинг колата се налага да го направя с малко повече усилие от колкото като сменям скоростите . Нормално ли е това ? Сори ако въпроса ми е глупав но от скоро карам автомат :)

Когато паркирам ... местя на паркинг и гася колата ... понякога дърпам и ръчната по навик , мой приятел паркира само на неутрална и дърпа ръчната ... кое е по правилно ?

Колега, ако оставиш на N (неутрална) скоростния лост не можеш да си извадиш ключа, което е малък проблем ако паркираш на обществен паркинг :D . Ако паркираш в гараж може да оставиш на неутрална със задължително дръпната ръчна.
Аз независимо къде паркирам бих си лсагал на Р с дръпната ръчна по начина описан от колегата DDD.

Вто Май 13, 2014 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
DDD :good: Това е правилния начин

Вто Май 13, 2014 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Мерси много ще почна да си изграждам навик вече :)

Вто Май 13, 2014 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: Легаси '99, 2.5, седан
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз отначало се борих с P, но когато видях как една мацка се опитва да ме премести с 1-2 метра реших, че ще я оставям само на ръчна и на N! При мен няма проблем да си извадя ключа, защото нямам толкова елктроника по колицата! Да не споменавам, колко по-бързо и лесно се превключва от N на D..
:)

Чет Май 15, 2014 12:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моят ключ също може да се извади при всяко положение на скоростния лост. :giggle:

Чет Май 15, 2014 3:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 37
Автомобил: 2007 Legacy H6
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Дойде време и аз да споделя първо мнение, а не само да питам - отскоро Субару и пръв автоматик... :)

При мен имаше същия проблем - както казват колегите - забелязах, че се появява при наклон - просто слагаш на P и дърпаш ръчната преди да пуснеш спирачката, за да не "увисне" на скоростите.

Ако се замислиш и при ръчните е така - ако си спрял на равно можеш да извадиш лоста без съединител, но захапе ли под наклон - не стааа.

Моят ключ ако не е на P не излиза - добре, че не го счупих веднъж, докато осъзная този факт :D

Пон Май 26, 2014 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вече си свикнах да го правя така.
- Изключена от скорост с натисната спирачка.
- дърпане на ръчната и пускане на спирачката.
- включване на П и гасене на двигателя.

Сря Юни 04, 2014 11:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема