Такаамм... темичка с опит за следващите интересуващи се...
Купувам си Legacy 2.0 ръчна със съзнанието че е най-опоскания откъм екстри вариант. Взех го с някакво

стерео от тия дето ги слагат по Горубляне колкото да се каже че има стерео. След известно време установявам че отзад не се чува нищо. Предишната кола след покупката се оказа че има проблем със звука (нямаше такъв, само от време на време се чува нещо като раздиране на плат), оказа се късо в едната задна колона и всичко беше ОК после. Реших че просто на Горубляне са пропуснали да свържат някой кабел на стереото.
Онзи ден отивам да ми слагат аларма... "А аудио слагате ли?", "Да", "Супер". Тъй като при гаф с утечки и т.н. ще има да се обвиняват алармаджиите и "музикантите", предпочетох да се слагат на едно и също място. Закарах си колата в
Про Арм сутринта със се стерео с USB (много държа), усилвател и суб. Забравих да кажа за проблема отзад, а и очаквах да се самореши със смяната на стереото. На обяд и вземам колата - всичко изглежда ОК - и аларма добре монтирана, и аудиото културно завинтено, няма кабели, няма надигнати кори, всичко екстра. Толкова се зарадвах че пак забавих да проверя. Вечерта се сетих... отново няма никой отзад.
Хм... отивам си вчера при човека с аудио-историите. Отваряме едната задна врата... говорител няма - просто пластмаса, дето да запълва дупката.
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Обаче пък жици за говорител има

(чух от познат как установил същото за електрическите огледала и възнамерявам да и сложа такива преди зимата, както и халогени) . Вземам пластмаската и хуквам да си търся говорителчета с нея.
- Технополис... Харесвам си някакви Herz и почти ги взех ама осъзнахме че не ставата. "Амииииии.... прилича на 17-ка с преходник..." "А преходник откъде?" "Зад магазина има сервиз за монтажи, идете там направо с колата и ще ви обяснят какво в трябва". Отивам - нема никой и телефона е "ограничени повиквания". Осъзнавам и че не виждам говорител с такава конфигурация от три винта, а и принципно не съм много навит на кърпене, допълване и т.н. Предпочитам нещо, дето си е за там.
- Техномаркет - отивам в най-големия за който се сетих с надеждата за повече избор. Тц... още по-зле 3 модела на кръст със сходни размери, два от които Blaupunkt.
Ядосвам се на веригите с големите халета и многото реклама дето едни говорителчета не можеш да намериш като ти потрябват и се връщам при пича поне да ми затвори корите на вратата докато не си е тръгнал. Обяснявам ситуацията и казвам че ще взема най-накрая да скатая от морга едни, макар и стокови, дето поне да знам че със сигурност ще паснат. "Хм... бе да ти кажа правихме по едно време едно такова Legacy и стоковите хич не звучаха зле. Сериозно, заводските сигурно ще са и по-добри от това дето го предлагат по технополиси и техномаркети

"
То стана събота следобед, а през седмицата съм си на работа, така че явно някоя друга събота ще е. Ще пиша какво е станало.