|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
mastersvara
Регистриран на: Пет Мар 02, 2012 1:50 pm Постове: 40 Местоположение: София
Автомобил: Lexus IS 200
Рейтинг: 0
|
Колеги, понеже обичам басите да на мах  съм поизпърдял пищалките на вратите...че и колоните са почнали да кривят от време на време и дразни яко. Та въпросите са ми - някой знае ли какъв точно размер са, ще се справя ли сам със смяната и да препоръчате някоя марка, която да издържи на Алпинчето на натоварването:)))
|
|
|
|
| Чет Апр 23, 2015 1:33 pm |
|
|
|
deyan_g
Регистриран на: Чет Фев 14, 2013 3:16 pm Постове: 171 Местоположение: София, Бъкстон
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
|
|
16,5 са предни и задни колони, пищялките са 16мм. За смяната си приготви фланци за новите колони, или си търси доста плитки колони.
За бас - туба или качествени колони с усилвател. Най добре и двете
|
|
|
|
| Чет Апр 23, 2015 5:54 pm |
|
|
|
valeri_vachev
Регистриран на: Пон Окт 06, 2014 4:01 pm Постове: 496 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145   
|
|
Във темите продава, един колега продаваше усилвател и туба Blaupukt за прилични парички. Иначе говорителите би трябвало да можеш и сам да си ги смениш. Съветвам те да свалиш говорителите за да видиш какъв точно размер ще ти свърши работа, да сглобиш вратите и като ги вземеш новите, сваляш и монтираш и пееш
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
|
|
|
|
| Пет Апр 24, 2015 9:31 am |
|
|
|
MartoAl
Регистриран на: Съб Юли 26, 2014 8:38 pm Постове: 144 Местоположение: София
Автомобил: Impreza 94, Forester 2.5 XT 6MT
Телефон: 0898865927
Рейтинг: 126  
|

Колега, относно басите - сложи си някаква малка тубичка в багажника, ако не за джангъра то поне да разтоварва колоните, понеже тези във вратите са средночестотни и басите могат да ги скапат дори и да сложиш нови, по-мощни и качествени. Усилвателят, разбира се, върви ръка за ръка с буфера! Също така не подценявай пищялките - те играят доста важна роля в аудио системата и без тях качеството на звука е доста, доста ниско. Относно марка говорители - аз използвам Hertz от няколко години, но от известно време подучувам от колеги, че качеството на продуктите им е доста по-лошо в сравнение с това от преди 2 години например. Blaupunkt също не си заслужава - не са особено издръжливи. Препоръчително е при ъпгрейд на аудиото да сложиш и малко шумо/вибро изолация. Прецени си с какъв бюджет разполагаш и какви са изискванията ти към самите говорители. Марка говорители която бих ти препоръчал е Ground Zero.  Имал съм удоволствието да използвам продуктите им за кратко и качеството на звука е несравнимо с това на конкурентите марки в съответния клас - далеч по-добри са. Поздрави, Марто 
|
|
|
|
| Пет Апр 24, 2015 10:35 pm |
|
|
|
KKostov
Автомобил: Legacy 2.5i
Рейтинг: 19
|
Ако колегата е със седан доста трудно ще изкара свестен звук от тоя багажник ... Ако е комби супер. Аз лично имам седан и се примирих със 6 JBL-a без буфер (4x6.5" + 2х6/9") готино е! но е малко като плодовата бира -не е безалкохолна, но не е бира, таа имам и буфер 10" отново JBL резонанса е на 30Хц и звука е убийствен, красота, но уви... Оригиналните говорители бяха Clarion - пластмасови тела и въпреки, че не ги пече пряка слънчева светлина бяха с изгнили гумички на мембраните, предните и задните се различават по закрепване - телата са различни. За предните сложих някакви преходници за Ооопел, а за задните не намерих и си струговах такива (всъщност има в сайта на ТМЕ по 13лв/бр но реших че няма да стане). Успех с аудиото. Тук изрових снимка на единия преден.. Прикачени файлове:
CAM00398.jpg [ 1.93 MiB | Прегледано 566 пъти ]
|
|
|
|
| Чет Май 21, 2015 11:05 pm |
|
|
|
tech_noir
Регистриран на: Чет Апр 24, 2014 3:39 pm Постове: 194 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
|
|
Ако ще слагаш усилвател и суб имай предвид какви като форма, къде и как ще ги сложиш. На предишната кола суба (който е цилиндричен, един колега ми го подари) го закачах с някакви ластици за багаж, усилвателя си се мотаеше из багажника. Предупредиха ме после че е крайно опасно така, защото може жичките да се откъснат, кръстосат и да стане хубав пожар в движение. На Сурбаруто ми монтираха усилвателя направо завинтен за гърба на задната седалка и нямам грижи вече с него (предполага се че няма да свалям седалки и да спя в колата). Тубата обаче няма как. Ластици и все се случва при някой по-рязък завой или неравност да тръгне да се разхожда из плоския багажник, което си е неудобно и опасно. Някой ден ще си взема не-цилиндричен суб, та да мога да го завинтя.
|
|
|
|
| Пон Май 25, 2015 8:44 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|