|
Страница 1 от 1
|
|
отзиви за чистене на дюзи при Дунев?
| Автор |
Съобщение |
|
quietriot
|
Някой чистил ли си е инжекторите при Дунев и какви са му впечателянията. В петък бях при Радо на настройки ( Прада) и се оказа че на бензин са ми различни времената на впръскване, което спред него значи различен дебит на дюзите и не било добре, колата е на 300 000 + км, гаранция дюзите не са пипани никога , по лошо няма да стане, та викам да ги зачистя, от нета намерих Дунев и е до нас, но все пак гоним качество, а не разстояние ,та ако някой го е ползвал да даде отзиви. http://www.dunevmotorsport-r21.com/poch ... -na-dyuzi/
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 7:09 am |
|
|
|
valeri_vachev
Регистриран на: Пон Окт 06, 2014 4:01 pm Постове: 496 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145   
|
|
Преди години чистих дюзи на едно Деу при Дунев, казаха ми че са станали супер, ама аз не бях на същото мнение. Потърси още, ако питаш мене. Аз тези дюзи писле съм ги чистил при приятел на неговия ултразвук и незнам къде да ти препоръчам. Всъщност има един Фердо, голям спец в твоя район, ама не знам дали свири дюзи. Успех!
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 8:23 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Тъжен опит с чистене имам при много марки. Ултразвукът съкращава живота им, колкото и да е рафиниран. Най-добре си остава добавка и яко каране 200-300км само на бензин(поне).
П.П. Някой, някъде беше споменавал ефективността на добавки с полиетерамин. Мисля, Archoil беше марката.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 8:47 am |
|
|
|
Poirot
Регистриран на: Чет Дек 26, 2013 6:53 pm Постове: 39 Местоположение: София - Русе
Автомобил: WRX'05
Рейтинг: 30
|
Нищо против сервиза, даже бих казал, че Румен е пич, но само ако е там и се върти около колата ти. Ако мръдне малко по - надалече, не очаквай много от момчетата, при които текучеството е голямо (сам си направи сметка). Бих те съветвал да отидеш при колегата uncle1040, където си чистих дюзите профилактично, може да ти ги измери (ако не се лъжа), да видиш, колко процента пропускат, но знаеш, че отношение, съвети всичко е  Прикачени файлове:
IMG_1081.JPG [ 856.71 KiB | Прегледано 1548 пъти ]
_________________ Proud of BOXER
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 9:10 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Качествено чистене се прави в Юве сервиз бош на симеоновско шосе
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 9:18 am |
|
|
|
iion
|
|
Чистил съм няколко пъти при Дунев - според мен резултата е добър. Статистика за чистенето могат да ти дадат ако поискаш, последният път даже ме питаха дали наистина съм имал проблем понеже разликата между дебита на инжекторите е бил под 7%.
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 9:26 am |
|
|
|
quietriot
|
Vmax написа: Качествено чистене се прави в Юве сервиз бош на симеоновско шосе Не ми се ходи при Юли, от стария сервиз на Юве ме дразни още с дървеното си философстване.
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 9:37 am |
|
|
|
quietriot
|
|
До тука само един положителен отзив за Дунев, аз там освен предница друго не съм правил и се справят момчетата. С яко каране не мога да си изравня дебита, това се настройва според Радо , така че добавките отпадат , а съм прегравял турбинирана кола да я държа в обороти да си почистила карборатора, полсе почистихме мотора.
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 9:40 am |
|
|
|
Vmax
|
quietriot написа: Vmax написа: Качествено чистене се прави в Юве сервиз бош на симеоновско шосе Не ми се ходи при Юли, от стария сервиз на Юве ме дразни още с дървеното си философстване. Там чистих преди 6 месеца - звъннах, уговорихме се за час, занесох ги - пуснаха поръчка, излезе един младеж, без много приказки ми каза че ще се обадят като са готови ( и понеже са със странично пълнене ), няма да може да ги пусне на стенда, но ще ги пусне два пъти на чистене, за да се подсигури. На финала вместо 80лв, платих 60. От моята гледна точка - напълно коректно, без губене на време. ПС: После гледахме с Радо работата на дюзите - 4-те са почти 1:1 до 0,01 стотния знак.
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 10:18 am |
|
|
|
quietriot
|
Vmax написа: Там чистих преди 6 месеца - звъннах, уговорихме се за час, занесох ги - пуснаха поръчка, излезе един младеж, без много приказки ми каза че ще се обадят като са готови ( и понеже са със странично пълнене ), няма да може да ги пусне на стенда, но ще ги пусне два пъти на чистене, за да се подсигури. На финала вместо 80лв, платих 60.
От моята гледна точка - напълно коректно, без губене на време.
ПС: После гледахме с Радо работата на дюзите - 4-те са почти 1:1 до 0,01 стотния знак.
Ок , убеди ме , спазарихме се пак на 80 лв ако ги занеса свалени, иначе 150 ако ги сваялт те, като разговора почна от 100-120 за свалени и 150 ако ги свалят те , като му казах че са искали 80 преди няколко месеца , цената стана 80 пак, ей аман от българщина. 
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 10:35 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Пиши после като си ги вземеш, да видим какъв е резултата.
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 12:43 pm |
|
|
|
1040
|
Чистил съм при Дунев не веднъж. За колегиално отношение няма сега да говорим, понеже е дълга темата. Винаги, когато нося дюзи ги снимам преди чистенето и след чистенето. Ако не се изравнят в рамките на няколко % стоят там докато се изравнят. Сменят се филтрите на дюзите. С всички тези процедури цената им си е винаги 15лв на инжектор и 8лв за филтър. Недостатък според мен е, че машината е за 4 цилиндъра, и ако искаш да сложиш 6 или 8 не можеш да ги наредиш в една редица и да ги снимаш 
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 1:09 pm |
|
|
|
quietriot
|
1040 написа: Чистил съм при Дунев не веднъж. За колегиално отношение няма сега да говорим, понеже е дълга темата. Винаги, когато нося дюзи ги снимам преди чистенето и след чистенето. Ако не се изравнят в рамките на няколко % стоят там докато се изравнят. Сменят се филтрите на дюзите. С всички тези процедури цената им си е винаги 15лв на инжектор и 8лв за филтър. Недостатък според мен е, че машината е за 4 цилиндъра, и ако искаш да сложиш 6 или 8 не можеш да ги наредиш в една редица и да ги снимаш  Тенчо то хубаво , ма те трябва да си го правят сами това а не ти да им даваш зор да повтарят и потретват. Не разбрах хвалиш ли ги или обратното?  Това със снимането защо ? Да взема да ти докарам легасито и по утъпканата пътека тогава, да не откривам топлата вода.
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 1:47 pm |
|
|
|
SUBR
Регистриран на: Съб Сеп 14, 2013 11:48 pm Постове: 221 Местоположение: София
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
|
viewtopic.php?f=1&t=4537&start=260Колега може да прочетеш мнението ми след подобна процедура в този сервиз  .Наистона Румен е отзивчив и обяснява доста при приемането на колата но какво се случва после е друг въпрос 
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 6:00 pm |
|
|
|
1040
|
|
Машината е хубава. Това мога да кажа със сигурност. Работниците са фул тестикул. Ако не ги мързи си вършат работата. В повечето случаи като тръгнеш да чистиш дюзи ги чистиш, защото има голям проблем с работата на мотора. Затова винаги съм препоръчвал профилактичното почистване, за да не се стига до запушени инжектори на 100%.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Пон Апр 27, 2015 6:42 pm |
|
|
|
traqn_savov
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 12:14 pm Постове: 86 Местоположение: Varna Рейтинг: 41
|
|
обикновено от запушени дюзи колата претриса и светва чека настройка на горивният трим невъзможна: много бедна смес...
Това е когато времето на горивният трим стане високо извън границата на нормалното.....
А времената, те са адаптивни, и зависят от много параметри, от работата на ламбда сондата от техническото състояние на двигателя и тнт.
|
|
|
|
| Вто Апр 28, 2015 11:15 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|