Отговори на тема
 Придърпване, притрисане в постоянни обороти. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте група :hello:
Покрай почивните дни имах възможност да попътувам и забелязах една странна закономерност на Субаренко.
Когато карам с постоянни обороти без да ускорявам или отпускам газта, колата леко притриса или придърпва незнам как да го опиша все едно сменявам скорости на автомат с лек удар. Прави го и на газ и на бензин обикновенно около 3200-3500 об.
Свещите са нови заедно с възд.филтър. Кабелите са на год. и половина. Та от къде да почна според вас? И някой имал ли е решение на този проблем? Изчетох доста подобни теми но не видях решение? Не че ми пречи особенно, колата си ускорява добре, разхода е нормален...

Нед Май 08, 2016 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Странно познато ми звучи, но сигурен ли си, че е само в този диапазон?
Аз лично гоня една драма, част от която е точно такова придърпване, което при мен се отчита като детонация от нок сензора.

Нед Май 08, 2016 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами в по ниските обороти когато карам със 80-90 км/ч не съм го усещал. Има го когато се кача на магистрала ускоря до 130-140 км/ч и задържа тази скорост , тогава колата е в този диапазон и почва да приритва. Не е постоянно , някой път не го прави в продължение на 30-40 мин , друг път го прави нон-стоп :)

Нед Май 08, 2016 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това ми звучи като тръгнала бобина...
Ако намериш друга за проба смени я и покарай малко, ако не - пробвай да я напръскате с вода през пулверизатор и ако започне да прекъсва колата на празен ход, значи е пробила...
Колата има ли ГУ?

Нед Май 08, 2016 8:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vmax написа:
Това ми звучи като тръгнала бобина...
Ако намериш друга за проба смени я и покарай малко, ако не - пробвай да я напръскате с вода през пулверизатор и ако започне да прекъсва колата на празен ход, значи е пробила...
Колата има ли ГУ?

Има ГУ , но проблема го прави и на газ и на бензин. Първата ми мисъл беше за бобина, но не ми иска да почвам от бобина, през кабели , свещи и т.н. :) Ще потърся някой с читава бобина за тест тъй или иначе де ;)

Нед Май 08, 2016 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема