|
Страница 1 от 1
|
|
Проблем с дистанционно заключване .... на студено
| Автор |
Съобщение |
|
srg
|

Мислех да споделя за тоя зор в някоя друга тема с дистанционни, но някак не ми съвпаднаха симптомите с тези в останалите теми, та направо нова пускам. Какъв е зора - последните 2-3 дни, докато са по-ниски температурите, имам зор с централното заключване/отключване с дистанционното. Днес примерно отворих без проблем, покарах 10мин. без парно, спрях и заключване - йок. Поцъках, откачих акумулатора, пак поцъках и накрая взе, че се заключи автомобила. Отидох до Кауфланда и след 20мин. пак се наложи да обикалям около автомобила и да прицъквам може би 5мин., докато отново - хоп и се отключи. Тия прицъквания ги правих с два ключа, тъй като вчера и онзи ден пак беше същата история и днес просто взех и двата ключа. Странното е, че след последното отключване стигнах до блока (отново без да пускам парното) и отново йок заключване. Повъртях се, поприцъках пак няколко минути, пак откачах акумулатора (да не би нещо да се ошашква), но така и не пожела да се заключи. Ядосах се и взех, че запалих и повъртях към 30мин., но тоя път с пуснато парно и накрая, като паркирах пред нас, от първия път дистанционното си заключи, после отключи и така 10 пъти без да има драма. Съмнявам се в нещо, което е в купето, на което явно студа му влияе зле, но се чудя какво ли може да е и от къде да почна диагностиката ...
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Сря Ное 16, 2016 11:55 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
И аз имам същият проблем - щях да сменям батерия, но забравих като се стопли времето напролет
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2016 7:11 am |
|
|
|
Vami
|
|
Аз пък имам същия проблем, но с дистанционното на алармата, а с дистанционното на ключа всичко си работи. Започна миналата зима, при температури под -10°, но сега и около нулата не иска. Интересното е, че с второто дистанционно, и под 10° градуса не иска. Батерията смених, но не е от нея.
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2016 8:55 am |
|
|
|
srg
|
Vmax написа: И аз имам същият проблем - щях да сменям батерия, но забравих като се стопли времето напролет На мен батериите и на двата ключа са ОК, а когато работят дистанционните хващат на разтояние 7-8 метра, та с батерии май драми нямам... Продължавам да се чудя на какво може да му е чак толкоз студено и май без разглобяване около волана и оглед няма да мине. Нали в тая област бяха модулите, свързани с централното заключване?
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2016 10:48 am |
|
|
|
Vami
|
|
По спомен от четене по форумите, мисля, че е една бяла кутийка, някъде около жапката.
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2016 1:29 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Според мен са ви в дистанционните проблемите , а не в модулите в колата. Студа изяжда акумулаторите , сиреч батериите , може при по студено да не стига тока на батериите за да се задейства отключването, може също от студа да се активира студена спойка , както от топлото, ако имате познати с духалки дайте ми ви духнат дистанционните,в GSM сервизите имат , но не с поялник защото има елементи смд монтаж и може да прецакате някой... Дистанционните на субару ще дойдат бая фира , моето се оправи след като го препоих цялото , то спираше да работи когато си поиска и лете и зиме , що батерии смених и докато не го препоих цялото не се оправи. Мисля на глас само не поставям диагнози!
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2016 2:47 pm |
|
|
|
bobcho
Автомобил: Legacy
Рейтинг: 0
|
Имах същия проблем откакто стана 1-2 градуса. Смених батерийката на ключа и се оправи. Според мен студа ебава батерията. За справка батерията в ключа на B12 е CR1620 за 2лв 
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2016 3:54 pm |
|
|
|
srg
|
Май май ще се окаже мръзнещо дистанционно ... Вчера и днес, като се разхождах напред-назад и слизах от автомобила го носих не в джоба на якето (където явно "измръзва"), а в джоба на дънките, съответно отключване и заключване си работи на пушка както наблизо, така от дистанция. Благодаря на всички, споделили перипетии, та не се наложи да ровя надълбоко и да си губя времето 
|
|
|
|
| Пет Ное 18, 2016 1:17 pm |
|
|
|
IvoG
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 7:20 pm Постове: 237 Местоположение: Sofia
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195    
|
Явно е масов проблем защото и при мен го прави в студовете, а най неприятно след ски на минусови температури духаш духаш да му влееш енергия. Както srg каза да се държи на топло и нови батерии 
|
|
|
|
| Пет Ное 18, 2016 1:22 pm |
|
|
|
Vami
|
Vami написа: Аз пък имам същия проблем, но с дистанционното на алармата, а с дистанционното на ключа всичко си работи. Започна миналата зима, при температури под -10°, но сега и около нулата не иска. Интересното е, че с второто дистанционно, и под 10° градуса не иска. Батерията смених, но не е от нея. Въпреки, че едното дистанционно изобщо не беше ползвано, се оказа с изхабена батерия и това ме беше подвело. На мултицет при измерване на напрежението беше ок, но на функция батерия си пролича... И двете дистанционни се оправиха след смяна на батериите.
|
|
|
|
| Вто Дек 27, 2016 9:37 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|