Отговори на тема
 моля за съвет 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 334
Автомобил: Audi B6 S4
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
карам легаци 99г 2.5 ат проблема е следния както си карам по сливница и започна да ми свети интензивно hight hi и колата се свали долу и не иска да се вдигне поне за сега ако някои е имал проблем моля да сподели благодаря предварително.

Съб Яну 24, 2009 11:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 46
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Или се е спукала възглавница или се е откачило маркуче от магистралите към възглавниците.Може и нещо друго.На мен се скъса О-уплътнението на филтъра след компресорчето,което струва 4 ст.А ме убеждаваха да сменям възглавниците с нови за 2 800 лв или амортисьорите със нормални.
Ослушай се дали съска отнякъде на контакт,без да е запален двигателя.Трябва да чуеш и църцоренето на компресорчето над кората на левия калник,зад акумулатора.

Пон Яну 26, 2009 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
да мисля така да направя.. но мисля да мина на нормално окачване не знам обаче дали става ако някои го е правил моля да сподели как става благодаря предварително

Чет Яну 29, 2009 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Потърси във форума мненията по тази тема. Спомням си, че писаха дори ориентировъчни цени.

Чет Яну 29, 2009 1:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Видях ти ЛС-а.
Довечера ще напиша повече по въпроса... :wink:

Чет Яну 29, 2009 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
subaru_fan написа:
карам легаци 99г 2.5 ат проблема е следния както си карам по сливница и започна да ми свети интензивно hight hi и колата се свали долу и не иска да се вдигне поне за сега ако някои е имал проблем моля да сподели благодаря предварително.

Пробвай да избягваш този маршрут :smt139

Извинявам се - не можах да се сдържа. Пожелавам ти бързо, евтино и безпроблемно да се отървеш. :smt023

Чет Яну 29, 2009 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Така...
проблема при тебе е очевидно много масов при въздушното окачване. Системата е адски хубава, но като всяко нещо старее и се амортизира.
Проблемите може да са два:
- дефект в компресора;
- пукнатина в някоя от възглавниците.
Първото може и да се рециклира до някаква степен и пак да караш... Второто си е за нова възглавница, която струва маса пари. Лошото е, че компонентите са такива, че като се скапа едното; малко след това тръгва и другото. Което означава, че ако искаш траен ефект, трябва да смениш от-до. Аз мислех да направя точно така. Но се консултирах с доста хора и се оказа, че дори в САЩ и Канада, почти никой не подменя въздушно окачване с ново такова, защото е нерентабилно! Всички правят така наречената конверсия към конвенционално такова...
Тук опциите са много и цената е повече от изгодна. При все, че не правиш побългаряване, а нещо съвсем истинско, което си е излизало от завода преди време...
Можеш да си поръчаш готов кит за конверсия от САЩ, който включва всичко, но внимавай, защото при мен например ми изпратиха задните компоненти за миналия модел.
Можеш да си вземеш употребявани от чужбина - към 600 лв.
Можеш да си ги вземеш от БГ, детайл по детайл - цени за тук незнам...
Та такава е ситуацията горе-долу. За мен лично: отиди на майстор да локализира проблема и ако е цялата система е в окаяно състояние - подменяй. Ако е нещо дребно - поправи го и се подготвяй за първото... :wink:

Пет Яну 30, 2009 10:51 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
мерси за отговора ще локализирам проблема тези дни даже съм я дигнал да видя дали компресора работи. но мисля че имам дупка в едната сфера говорих с тоя пич където вкарва ТЕИН но каза че в гърция няма ли такова и затова ще пита направо японците. ти до колкото знам си ги поръчал от щатите. въпроса е ако си поръчам цял макферсон от субару за същия модел с нормално окачване дали трябва да преправям нещо?

Пет Яну 30, 2009 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
мисля че намерих проблема. свалих помпата и я дадох на късо за да видя дали работи и тя работи клапаните също работят като ги дам на късо но като дам на контакт самата кола помпата не работи следователно е някои електронен блок които управлява помпата но не знам къде се намира ??? ако някои има идея моля да сподели благодаря предварително

Пет Яну 30, 2009 6:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Отговори с цитат
Пост 
Преди ел. блок потърси предпазители и релета,свързани с хидравликата .

Пет Яну 30, 2009 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 802
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
всичко е много елементарно просто се обади в някои сервиз които се занимава с Субару.Има вариянт за нови и цените съ приемниви около 800-900лв за амортисьори ,около 400-450лв за тампони и към 400 за пружини .Става въпрос за подмяна на цялото окачване на колата с нови

power tuning
repair and maintenance for Subaru

бъди един от нас Daniel S