Отговори на тема
 pomognete 
Автор Съобщение

Постове: 24
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте колеги.наскоро си купих легаси 94 2.0 awd.имам проблем,които ме затрудни доста и се чувствам в безизходица.когато потеглям колата претриса все едно има съединител за смяна.когато преминавам от по-висока на по-ниска предавка прави същото,а когато давам назад се чува някакво шракане което немога да локализирам дали е от кутията или от задния диференциял.смених си комплект притискателен,феродов диск и аксиален лагер,смених опорен лагер на кардана,смених и тампоните на кутията,но проблема си остана.ако някой може да помогне със съвет ще съм благодарен :roll: [/list]

Нед Фев 08, 2009 7:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
При мен щракането излезе зъбно колело на задна предавка :-D .Но претрисане+щракане...прилича на каре кардан,биене,лагери.Лоста на скоростите мърда ли?
Като натиснеш съединителя по време на движение какво става?
Кажи от къде си.Иди на сервиз.

Нед Фев 08, 2009 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост ..
от добрч съм колега.лоста не ми тресе.когато натисна съединителя по време на движение нищо необичаино не прави.когато преминавам от 3 на 2 скорост ако премина с межднна газ няма проблем,но ако се забавая да пусна съединителя и оборотите паднат започва да тресе.(придърпва)..

Пон Фев 09, 2009 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Колега за съжаление не съм автомонтьор,но имам някаква практика.На тая база ще опитам да помогна.
Та мисля ,че става въпрос за различни неща-тресенето и чукането.
Като сменя феродовия диск нов ли сложи или кова стария-демек пружините как са?Челото вътре как ти е (не притискателя,а вътре това зад диска).Ако не си го проверил и пазиш стария диск виж той дали е равномерно износен.Ако не трябва пак да сваляш и челосваш.Ако само при превключване ти тресе-там е дерта някъде.
За чукането-опиши го(напр. 'тък,тък';'туп ,туп';'зън зън';'чат чат' ,'пук пук' и т.н.) ,точно при какви условия се появява и от къде се чува.Може да е каре-външно,вътрешно,кардан и мн.други.Така дори някой да иска, не може да ти помогне .
Пиши и ако не стане,Варна е близо.

Пон Фев 09, 2009 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
[quote="agogov"]При мен щракането излезе зъбно колело на задна предавка :-D quote]
Един мой приятел днес купи Легаси 99 АТ и каза ,че кат превключва на задна скорост и се чува нещо,но само при превключване не и кат дава на заден -но щракане ли е ,пукане лие, лично не съм чул, та мисълта ми е как е бил случая при теб и ако е същия проблем колко парички да си приготви.
Поздрави :D

Пон Фев 09, 2009 9:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Ако мен питаш : Не е същото.При мен беше изронено колело на задна,в следствие паднал щифт от лоста за понижаващите предавки.Чуваше се при движение на зад,не при включване.При твоя приятел май е друго.Може би чело на колело около задна и вместо да се плъзга и влиза,то чука в първия момент.Ако е така,не е дерт.Ма да види има ли масло в кутията.Ако иска да го преточи и да види има ли стружки на тапата за точене(долната).

Пон Фев 09, 2009 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
agogov написа:
Ако мен питаш : Не е същото.При мен беше изронено колело на задна,в следствие паднал щифт от лоста за понижаващите предавки.Чуваше се при движение на зад,не при включване.При твоя приятел май е друго.Може би чело на колело около задна и вместо да се плъзга и влиза,то чука в първия момент.Ако е така,не е дерт.Ма да види има ли масло в кутията.Ако иска да го преточи и да види има ли стружки на тапата за точене(долната).

Благодаря колега за съвета.

Пон Фев 09, 2009 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост ...
колега агогов,смених комплект феродовия,притискателния и аксиалния лагер.а това което се чува като давам назад е по-скоро "чат-чат" и съм забелязал че го прави не всеки път. :? :roll:

Вто Фев 10, 2009 6:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
При мен го правеше само при напън на зад.при натиснат съединител не.Чуваше се ясно Чат,чат като каре например.
За съединителя не каза как е стария и нищо за огледалото-него гледа ли го?

Вто Фев 10, 2009 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема