Отговори на тема
 въпрос за окачване 
Автор Съобщение

Постове: 24
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
колеги някои има ли представа дали от импреза окачването става на легаси.моето е 94 AWD и искам спортно окачване.някои ако има идея от къде мога да си го набава да помага:) :D мерси предварително

Пет Фев 20, 2009 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
какво значи спортно окачване? просто амортисьори, или и пружини, полиуретан и тям подобни.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Съб Фев 21, 2009 12:34 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост ..
ми колега по принцип искам и пружини и амортисъори.искам да я сваля и да я втвърдя.но в краен случай може и само пружини:)да не би да имаш?или да знаеш от къде да си намеря :) :roll:

Съб Фев 21, 2009 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
не става само с пружини. това е субару - окачването е изтънчено и балансирано, не можеш просто да сложиш рязани пружини, това не е опел или голф. може да се подобри стабилността на колата и без да се сваля ниско.

на добра цена има амортисьори кони - предлагат се в Руди 96. мога да поразровя да проверя какви пружини се предлагат, аз имам някакви под ръка - но имай предвид, че колата не е подходяща за такива неща. пробвали сме какви ли не сетъпи, ефикасно е само сваляне с коиловъри, но не и с пружини. иначе не е проблем да се поръчат - от гърция, от англия, от щатите.

я кажи някаква примерна сума, която си склонен да извадиш. ако е под 1000лв - безмислено е. за тези пари можеш да си купиш конита и някои от основните полиуретанови тапони.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Съб Фев 21, 2009 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 80
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
http://www.sandtler.de/inhalt_index.htm

Ето тък предлагат пружини за Легаси
H&R Sportfedersätze

, има пловдивска фирма която ги внася от "Сандтлер" ако решиш пиши да ти пратя тел.

Съб Фев 21, 2009 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост ..
мерси за съвета колега.мислих че ще се размина само с пружини но щом казваш 4е няма смисъл,няма да си правя експерименти.ще поизчакам малко да събера лев за койлоувъри. :D

Съб Фев 21, 2009 11:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
temelkov_legacy написа:
мерси за съвета колега.мислих че ще се размина само с пружини но щом казваш 4е няма смисъл,няма да си правя експерименти.ще поизчакам малко да събера лев за койлоувъри. :D

...и смяна на всички тампони по окачването с полиуретанови....и си ти :-D

Нед Фев 22, 2009 6:49 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост ..
ми за тампони пак ще се обърна към вас,да дадете съвети какви и от къде мога да си ги набавя. :D :-D но ще е по-нататък

Нед Фев 22, 2009 3:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 174
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Виж тук http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?t=2736
Ако има въпроси съм насреща :)

Сря Фев 25, 2009 8:44 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
колега определено ще те имам впредвид.имам малко плащания сега и като отделя някой паричка за колата ще се обърна към теб

Чет Фев 26, 2009 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост ..
колеги някой може ли да ми каже откъде мога да намеря чертежи с точните размери тампоните по окачването на легаси и с каква твърдост(колко по "ШОР")са? :roll: защото намерих кой да направи матрици и къде да леят такива тампони от полеуритан и смятам да експериментирам на моето легаси,пък ако стане както трябва ще има тампончета на добри цени за всеки който иска. :D :D мерси предварително :D

Пет Фев 27, 2009 7:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Полиуретан колега- политетрахлоретилен и политрихлоретилен са основните химически съединения. Освен твърдост има и доста други показатели като якост на опън, адхезия към метал, уморяемост и течливост на материала и т.н. Първите които почнаха да изучават полиуретаните са военните- Военното училище във Велико Търново покриваше танкове с тоя материал за да не ги хваща радар. Не е толкова лесно да произведеш детайли за кола- цели институти и милиарди левове за изследвания се пръскат за за тия цели. Производството в гаражни условия не е сериозно. Но ако си решил... успех все пак :)

Пет Фев 27, 2009 7:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
temelkov_legacy написа:
колеги някой може ли да ми каже откъде мога да намеря чертежи с точните размери тампоните по окачването на легаси и с каква твърдост(колко по "ШОР")са? :roll: защото намерих кой да направи матрици и къде да леят такива тампони от полеуритан и смятам да експериментирам на моето легаси,пък ако стане както трябва ще има тампончета на добри цени за всеки който иска. :D :D мерси предварително :D

четох доста мнения дали сам можеш да си направиш, категоричното мнение е че: не всичко е размера ;), има много други показатели, от които зависи

Пет Фев 27, 2009 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
:D

Последна промяна Dimiter на Съб Фев 28, 2009 8:14 am, променена общо 1 път

Пет Фев 27, 2009 7:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
:D Имам чуството, че и титаниеви тампони да сложиш....се е тая.
Нищо неможе да издържи на българския асфалтов ландшафт осеян с кратери от стрелба с 80мм минохвъргачки.
Смених всички тампони с полиуретанови и познай какво?
След 4 месеца каране тук.....алуминиеви биалети с полиуретанови тампони-АУТ, тампони на зад. стаб. щанга-АУТ.
Карай си с гумените и да ти е мирна главата.....ако знайш само смяната къф чанч е.......питай Агента. :-D :-D :-D
А, и друго....що трябва да ги КИРИЛИЗИРАШ(както казва Златко), като може да си ги купиш готови?
Хората са открили вече топлата вода , огъня и колелото. :smt112 :smt112 :smt112

Пет Фев 27, 2009 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост ..
колеги мен ме интересуват размерите на тампоните.поясних че ще експериментирам.има откъде да си поръчам заготовки от точно такъв материал,от които са тези тампони :D мерната единица за твърдостта на този материал е "шор" и затова ви попитах дали знаете колко е и дали има откъде да се намерят точни размери,за да не разглобявам всичко и да свалям размери:)мерси все пак за информацията

Пет Фев 27, 2009 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Оттук:
http://www.oblicos.com/

Пет Фев 27, 2009 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост ..
мерси колега.както вече споменах има откъде да взема материал.трябват ми размери.а така и така се разви темата,я да попитам,някой може ли да ми достави целия кит тампони и на каква цена??????????????????? :-k

Пет Фев 27, 2009 9:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 1
колеги никой ли не може да ми достави такива тампони?
:D

Нед Мар 01, 2009 12:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
темелко,
погледни темата за полиуретановите тампони в главната!

Нед Мар 01, 2009 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема