|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Проблем с Legacy 2013 - бензин 2.0 - и на газ
| Автор |
Съобщение |
|
Genata66
Регистриран на: Сря Ное 13, 2024 5:58 pm Постове: 15 Местоположение: София
Автомобил: LEGACY
Телефон: 0888561650
Рейтинг: 0
|

Здравейте, имам следния проблем.... Автомобила го закупих октомври 2024 г и веднага му сложих газ. 7-8 месеца нямаше никакви проблеми, но от преди 2 месеца изведнъж отказа да запали и счупи стартер.... След известно време се усещаше едно прекъсване и отидох при Влади в Люлин (Нека почива в мир) Диагностиката показа бобина на втори цилиндър. Смени ми я , както и свещите. 2 месеца работи нормално и от скоро пак започна от време на време трудно да пали и да работи на 3 цилиндъра , но след време се оправя. Прави го основно на бензин и рядко на газ.. Отидох при Любо и сменихме дюзата на втори цилиндър и спря да показва грешка MISFIRE на втори цилиндър P0302, нещата не се оправиха, диагностиката показа EGR - P1496, сменихме и него и пак същото..... Дали не ме чака отваряне на глава и реглаж на клапани ??? Колата си работеше супер на газ, възможно ли е за 10 х км да изгори клапана на втори цилиндър или просто са били тръгнали и газта ги е довършила..... И още едно питане, ако оправя клапаните, да продължа ли да си карам на газ или да демонтирам газовата уредба... Тези дни пак ще тормозя Любо.
|
|
|
|
| Пет Окт 03, 2025 1:12 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Слушаш Любо какво ще ти каже. Тук само догадки ще правим, а той има най-много опит и ще ти даде правилен съвет.
Кога е починал Влади? Жалко, много свестен човек. Да почива в мир.
|
|
|
|
| Пет Окт 03, 2025 3:00 pm |
|
|
|
Genata66
|
|
Да, така и правя, но все пак исках да споделя. А и някой колега със Субару може да се е сблъскал със същите проблеми...
Любо ми каза онзи ден за Влади......жалко наистина. Подробности не зная.
|
|
|
|
| Пет Окт 03, 2025 6:48 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Инфаркт. Бачкал е през деня по кола на Сашо Евтимов в неговия сервиз, прибрал се е и е угаснал.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Окт 03, 2025 8:57 pm |
|
|
|
Genata66
|
|
Жалко за Човека, отиде си без време...
Иначе Любо ми откри проблема...... Оказа се прекъснат-стопен-окъсил електрически кабел на газовата уледба, което побърква компютъра на колата..... Затова вече никакви ремонти пред блока....чистене на ЕГР и Дроселна клапа......и тн.. 1500 лв ми струваха експериментите.... Сега има от време на време едно прекъсване около 1500 оборота....ще я карама пак при Любо....но старите проблеми ги няма вече...
|
|
|
|
| Пон Ное 24, 2025 1:43 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|